Wat doe jij het liefste tijdens Mama-Me-Time? 

Iedere moeder die ik ken geeft aan dat zij ZO kan genieten van tijd voor zichzelf. Of dat nu heerlijk helemaal alleen is, met je partner óf vriendin(nen); q-time met je eigen hoofd en lijf is te nice. 

So nice, you wanna do it twice

Eindelijk mag jij kiezen wat je wilt doen. Soms kan dat best overweldigend zijn en heel bizar aanvoelen. In je eentje douchen of boodschappen is al Tha Bomb.

Nooit had je gedacht zo te kunnen genieten van de simpelste dingen. Ongestoord kunnen eten terwijl het nog warm is. In de auto je eigen favoriete muziek opzetten ipv K3 of Dirk Scheele. Keihard ontspannen in de spa of keihard inspannen tijdens een sportles.

Om je te inspireren zijn hier mijn favo Mama-Me-Time-Momentjes. Welke vind jij zelf ook fijn?

 1. Superdeluxe natuurlijk, maar voor ultieme ontspanning en q-time staat voor mij een weekendje weg met stip op 1! Afgelopen weekend was ik met vriendinnen naar Dublin en dat was niet normaal fantastisch geweldig. Plan het gewoon, ga ervoor: Het doet een mama zooooo goed! Met vriendlief is het al veel te lang geleden dat we dit gedaan hebben (al is het maar een nachtje weg) en we zijn ermee bezig om dit zsm te plannen. Nu al zin in!

 2. Date Night met de liefste. De aanslag die het hebben van kids op je relatie heeft is HUGE. Echte HUGE. Om te voorkomen dat je alleen nog maar over de was, het avondeten en poepluiers praat is het zo belangrijk om te blijven strijden voor tijd voor elkaar. Wanneer het regelen van een oppas teveel gedoe is, kun je ook thuis wat organiseren. Kids op tijd naar bed, kaarsjes aan, lekker eten, lekker drankje, muziek en praten. Praten. Stel elkaar vragen over hoe het met jullie gaat. Waar ben je superblij mee? Wat zou je misschien anders willen? Welke ambities heb je? Waar kun je elkaar beter in supporten? En spreek je waardering naar elkaar uit. Verras elkaar! Werk aan de teamspirit!
  Wij doen dit veel te weinig, maar het besef is er wel dat het oh zo belangrijk is. Oprechte interesse en aandacht voor elkaar. Van dit soort momenten groei ik echt als persoon. En niet alleen ik, maar ook vriendlief en daardoor wij samen. Als geliefden en als team Papa & Mama.

  img_1964

 3. Sporten, sporten, sporten! Vaak is het wel een drempeltje die beklommen moet worden, maar dit is voor mij DE manier om me weer even helemaal mezelf te voelen. Heel bewust bezig zijn met m’n eigen lijf en achteraf dat trotse gevoel. YEAH MAN! I DID IT!

  img_9785

 4. Na inspanning komt ontspanning. Ontspannen gaat nóg beter en makkelijker dankzij dat trotse gevoel apres-sport-gevoel. En ontspannen doe ik het allerliefste in de sauna. Niet perse in de sauna zelf, maar wel zo’n fijn complex met alles erropenderran. Een paar weken geleden ging ik voor een beautybehandeling en dook daarna in m’n nakie het zwembad en de sauna in bij de Sauna van Egmond in Haarlem. LOVED it.

  img_1558

 5. Shoppperdeshopshop. Ook dit gebeurt veel te weinig. Voor de meisjes scoren we regelmatig de leukste en hipste kleertjes, maar mezelf gun ik die tijd en het geld bijna nooit. Dussss…. Plan de Campagne: Ik ga iedere week 50 Eurootjes aan de kant leggen en gun mezelf 1 keer in de maand een middag of avond shoppen. En dan niet weer met alleen maar kinderkleding thuiskomen. Nu al zin in!
 6. Blij door bloggen. Natuurlijk schrijf ik voor jullie, maar daardoor inspireer ik ook dagelijks mezelf. Door goed na te denken over wat jullie blij kan maken en kan helpen, help ik ook mezelf. ZO fijn! Tijdens pauzes op het werk of wanneer de kids naar bed zijn is dit voor mij een topbesteding van Mama-Me-Time.

  img_41181

LUCKY DUCK ME: Iedere donderdagmiddag en avond én nacht zijn onze kids bij mijn ouders. Hoe zal ik AL die tijd vanmiddag na het werken eens in gaan vullen?? Heb m’n sportkleding én saunaspulletjes mee, dus dikke kans dat het een rondje Amsterdamse Bos wordt en daarna chillen met m’n blote billen bij Spa Zuiver. OHHH YEAHHHH.

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: