Ni-Na-Nijntje, Nijntje, Nijntje Nijn

Het is m’n eigen schuld. Ik heb dit mega-irritante riedeltje zelf verzonnen en het ‘op z’n Annets’ (wie-kent-t-nie) idioot enthousiast geïntroduceerd bij m’n mini-me’s. Op de melodie van Snappie (de kleine krokodil) lallen en schallen we de ganse dag :”Ni-Na-Nijntje, Nijntje Nijntje Nijn. Ni-Na-Nijntje, Nijntje Nijntje Nijn.”

Misschien het overwegen waard om een carrière als singer-songwriter te starten? 

Maar goed. Back to waar het allemaal begon: We zijn dus éíndelijk naar het Nijntje Museum in Utrecht geweest. Al maanden kwam het er steeds niet van omdat we te laat bedachten dat het wel leuk was om erheen te gaan. En dat kan dus (meestal) niet. Op de website van het Nijntje Museum kun je zien of er op jouw gewenste aankomsttijd nog tickets verkrijgbaar zijn. En tijdens de vakanties grijp je dan zo last-minute vaak net mis.

Nu hadden we wel aardig ruim van te voren online tickets gekocht en ging het dus écht gebeuren. Jools & Pippa waren over the moooooooon excited: Jools vertelde al dagen van tevoren aan iedereen die het maar wilde horen dat wij naar het Nijntje Museum zouden gaan Pippa bleef maar “NIJNTJAAHHHHHHHHHH” brullen….

Als voorpret lazen we thuis extra veel boeken van Dick Bruna

Pippa was er op zaterdagochtend om 5.45 uur al klaar voor. Ik nog niet echt…!
Dus toen de meiden bij binnenkomst in het museum een grote Nijn én een schattige Snuffie zagen, voelden ze zich al gelijk thuis. Zó thuis en enthousiast dat Pippa’s broek en romper aan Nijntjes waslijn te drogen moesten worden gehangen. OEPS.

In iedere ruimte, van Nijntjes Huis tot de Dierentuin en van het Verkeersplein tot het Ziekenhuis, kon wel een uur gespeeld worden. We moesten de meiden steeds met man en macht overhalen om toch echt weer verder te gaan. Eigenlijk wil je dat helemaal niet wanneer ze zo fijn in hun spel zitten, maar er was nog zoveel meer te ontdekken doen!

 

Als absolute kers op de taart van dit museumbezoek schilderden we er met sponsjes op los in het kunstlokaal. Wat een mooie herfstbomen zijn het geworden! De schilderijen hangen nu trots te pronken in de eetkamer.

En als slagroom op de kers op de taart

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Ni-Na-Nijntje, Nijntje, Nijntje Nijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: