Soms is het ook gewoon even allemaal k*t

Ei, ei, ei en we zijn niet zo blij. Al een week of 3 slapen we nie. Vriendlief gelukkig nu 2 nachten (hopelijk) wel, want hij is op een Boys Only Sporty Trip in Duitsland. De reden voor dit slaapgebrek is ons aller Pippake. Overdag supershinend gezond, maar ’s nachts verandert zij in een horrorzeehond. 

De eerste nachten gingen nog. Een uur of wat rechtop met haar zitten en afleiden van het hoesten. Luuf smeren, speen in de hoestdrank dopen, druppeltjes in de fles melk, matras schuin ophogen, wollen sokjes aan (thanx voor de tips mama’s!): alles hebben we uit de kast getrokken. En het gaat dan ook steeds een uur of wat goed. Tenminste dat denk ik. M’n nachtelijke tijdsbesef is ronduit slecht. M’n nachtelijke humeur zelfs nog slechter. Zeker wanneer er sprake is van ernstig slaapgebrek en je iedere minuut slaap als heilig ervaart.

Dus toegeven (how can I not): ’s Nachts ben ik een naar mens. Hekswaardig naar. Met al m’n Mommy Superpowers lukt het nog om dit te verbloemen naar kidslief toe, maar vriendlief moet het helaas zo goed als altijd bezuren. Dat hij één van de allerdiepste slapers op aard is helpt daarbij niet mee en hebben hem menig blauwe plek in de zij opgeleverd dankzij mijn vlijmscherpe rechterelleboog. 

Hierbij duizendmaal excuus, babe. Ei luf joe. Overdag net iets meer dan ’s nachts. 

En nu, na een lange zaterdag die startte om 5.45 uur wil ik zó graag slapenZó graag. Maar helaas peanut butter gaat her niet (lees: nooit) vanzelf: De oudste gup deed er 1,5 uur over voordat ze eindelijk in slaap viel en toen dat eindelijk gelukt was (niet helemaal zoals ‘normaal’, in haar eigen bed, maar hé, het slaapt): 


….. hoorde ik na het poetsen van mijn tanden het inmiddels vertrouwde geblaf uit Guppie Girl 2 haar kamer komen. Denk er serieus aan om haar aan te melden bij Lenie ’t Hart. 

En daar komt ook dit nog efkes bij: 

Die bug die al weken de gehele familie (en het land) teistert lijkt ook bij mij z’n weg door het immuunsysteem te hebben gevochten. Blijk toch niet helemaal onoverwinnelijk. 

Bummer.

Maar gelukkig wel goed bewapend: Pippa is inmiddels met een dubbelzodikke laag Luuf bemetseld en ligt (lees:’staat’ ivm niet-meer-zo-licht hellend matras) ingewikkeld als een mummie vredig te slapen. Je weet nooit voor hoe lang, maar voor nu is een een dream coming true

Et moi? Ik heb het medicijnkastje in de keuken geplunderd om gedrogeerd en al een paar uurtjes onder zeil te geraken. Maar wel in stijl thanks to the truffelpepernootsmaak in de pijnlijke mond. 

Duhhhh!!! 

Night Night y’alllllll. 
Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Soms is het ook gewoon even allemaal k*t

 1. Vervelend!
  In het ziekenhuis hebben wij als tip gekregen: neus spoelen met zoutoplossing.
  Je kan zelf zoutoplossing maken of kopen (bexedil). Dan op haar zij neerleggen en in bovenste neusgat een behoorlijke scheut (1,5 ml) zoutoplossing spuiten. Daarna op andere zij en bij het andere neusgat precies hetzelfde.
  Hopelijk is ze er snel vanaf!

  Like

 2. Hier bij het merken van de 1e snottebel/hoest/geblaf…een gesneden ui in een bakje oid naast of onder bed. Stinkt lekker, maar werkt echt!!

  Hopelijk zijn jullie weer de oude 😉.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: