Met Gierende Banden Naar Kopenhagen!

Oh Kopenhagen, wat ben je fijn. Ondanks dat ik nog maar een glimp van je heb opgevangen ben ik al helemaal in luf.

Vrijdag en zaterdag waren 2 volle dagen op de ECIS Annual Educators Conference 2016. Zaterdagochtend was MIJN ochtend, aangezien dit het moment was waarop ik Harvard Graduate School of Education’s Project Zero ging vertegenwoordigen.


Wat was dat leuk!

Wat ging het goed!

Sta er nog van te stuiteren en die big smile is er niet af te poetsen. Er waren zoveel mensen gekomen dat er niet eens genoeg stoelen waren. Gelukkig had ik wel genoeg pepernoten en mini-choco-Sintjes meegenomen.

Hoe tof dat de mensen tijdens de seminar met grote ogen alles wat je zegt en doet nauwlettend volgen en achteraf laten weten dat het hun lesgeven vanaf nu zo gaat veranderen. Echt, hoe tof???? En dat ze niet kunnen wachten om deze Thinking Routines en andere aanpak/insteek gelijk willen gaan toepassen in hun klas.

LOVE LOVE LOVE it!

Zaterdag aan het eind van de middag was het eindelijk tijd om op ontdekkingstocht door Kopenhagen te gaan. En dat doe ik dan het liefste compleet onvoorbereid in m’n eentje. Heerlijk een beetje verdwalen door minder toeristische wijken en dan TE enthousiast worden van de pareltjes die je tegenkomt. Tijdens een bakkie koffie en/of hapje eten pak ik dan m’n reisgids en plattegrond erbij om me in te lezen in de nabije omgeving én vraag tips aan de locals. Dat maakt reizen voor mij nog meer eigen ipv dat het van te voren al uitgestippeld is en daardoor begrijp ik de kaart ook beter.


Dankzij een meisje in een toffe echt Deense design winkel op de grote winkelstraat (tussen alle Zara’s en H&M’s waar ik weiger te shoppen op reis) kwam ik terecht in een allerleukste straat: de Larsbjørntræde.

 

img_5524
Project 4: Een prachtige shop met kleding en sierraden van zo goed als alleen maar Deense Designers. VERLIEFD op de ringen hier… Zo mooi….

In m’n time to momo City Guide stond als tip de vintage shop Carmen, wat een TOPtip bleek: want Carmen en haar heerlijke shop zijn te leuk. Scoorde daar een geweldige jaren Danish Design 40 purse (YEAH!) en Carmen had de interessantste verhalen over al haar kleding, tassen, schoenen, sjaaltjes en sieraden.


Op haar aanraden belandde ik in Atlas Bar: een klein knus restaurant waar ik aan de bar (de andere 7 tafels waren gereserveerd) genoot van een lokaal biertje en een (h)eerlijke én gezonde hap. Het lieve personeel voorzag mij ook weer van leuke tips voor de volgende dag.


Zaterdagavond stond in het teken van kerst…

De Tivoli Gardens (een amusementspark midden in de stad dat stamt uit de 19e eeuw) is in deze tijd van het jaar omgetoverd tot Winterwonderland. Naast de ‘rides’ kun je in de schattige winkeltjes overal kerstige aankopen doen, gløgg (glühwein) drinken en hotdogs eten. Ook zijn er wat meer fancy restaurants over het hele park. Mijn collega’s Joyce, Allan en ik zeiden meerdere keren tegen elkaar dat dit ook ontzettend leuk was geweest voor onze kids (variërend van 1,5 tot 13 jaar), want er is daar zoveel leuks te beleven: van heeeeeeel hoog tot laag en van shakend over de kop tot verschillende carrousels.

Allan en ik waagden ons in een stoeltje in de zweefmolen (genaamd Star Flyer) heul heul hoog (80 meter!) boven de stad. Spannend, maar oh zo mooi om op zo’n manier het verlichte park en daar omheen de stad te bewonderen.

Je kunt van tevoren een all-rides bandje kopen of naast de entree steeds losse tickets voor de verschillende rides. Voor kinderen onder de 8 jaar zijn de ritjes gratis.

Wat een geweldige dag….

En vandaag tijd voor nieuwe avonturen. Hardloopschoenen en m’n nieuwe Kari Traa sporty outfit (LOVVVVVE) aan en gáááán! Sunny City Run in de Nyhavn area it issssss….!

 

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Met Gierende Banden Naar Kopenhagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: