Vliegen met Kids = Test je Chill Skills to the Max!

Als Miss MOMspiration pur sang is het bij mij biiiijjjjna altijd Sunny Side Up. Glas halfvol, alles kom reg, etc, ect. M’n brain is goed getraind om in oplossingen te denken ipv problemen. Maar die zon schijnt hier natuurlijk zeker niet 24/7 en zit ‘ie wel eens verstopt achter dikke vette grijze wolken. En ook ik tover deze niet altijd 1,2,3 zuurstokroze.

Vanochtend vlogen wij vanaf Eindhoven Airport naar Lissabon. Daar ging heel wat aan vooraf en heel wat tussenin. Kleine en grote obstakels kwamen op ons zwaar bepakte en bezakte pad. Een ware Test je Chill Skills Challenge! 

Wat waren de obstakels en hoe gingen we ermee om?

 • De meisjes om 4.15 uur wakker maken, aankleden en met een licht ontbijt in de auto zetten.
  > Behoorlijk relaxed. Ik denk dat we nog een beetje half sliepen allemaal en geen energie hadden om ons druk te maken. Daardoor ging het misschien een beetje té relaxed en namen we té uitgebreid de tijd. 
 • Totdat we erachter kwamen dat de ETA bij Eindhoven Airport om 6.50 uur zou zijn en de check-in balie om 7 uur zou sluiten.
  > Gas op die lolly en bidden dat het verkeer mee blijf zitten
 • Totdat we erachter kwamen dat Lang Parkeren P5 best ver van de terminal was. En we 2 trolleys, 1 backpack, 1 buggy, 1 rugzak, 4 losse jassen en 2 kids hadden en er vanaf daar nadat we een parkeerplaats gevonden hadden maximaal 5 minuten over mochten doen om nog de check-in op tijd te halen.
  > Verstand op nul en RACEN. Don’t ask, maar we hebben het gehaald. En we bleven nog steeds lief tegen iedereen en elkaar. 
 • Door de douane heen met 2 kids van 1 en 3 jaar, 1 buggy, 1 rugtas en een 2 trolleys.
  TIP VAN DE DAG: Neem zo min mogelijk handbagage mee wanneer je met kids reist. Het is het geld om ruimbagage bij te boeken meer dan waard. 
  > We bleven rustig. In het hoofd en het lijf. Ook wanneer er een soort van ‘druk’ op komt te staan wanneer de rij achter je enorm is en je allerlei jassen, tassen, laptops, iPads, cameras, riemen, etc op de band moet leggen en je 1-jarige kind niet meer achter slot en grendel in een buggy zit. In de rij voor ons waren de ouders van een gezin met 1 baby door alle stress behoorlijk tekeer aan het gaan tegen elkaar en dat begrijp ik ZO! Op dit soort momenten wordt je geduld ook als een malle op de proef gesteld. En dan hebben we het nog niet eens over de organisatie skills die hierbij komen kijken. En dan hebben we het nog niet eens over de andere kijk  die de wederhelft op deze -volgens jou superhandige- organisatie skills kan hebben. DE ultieme relatietest?? Dit dus. 
 • Er bij het boarden achterkomen dat we 2 trolleys lichter zijn.
  > Oeps. Sprintje naar de douane getrokken waar de schatten nog keurig stonden te wachten om mee naar Portugal te mogen. 
 • Een smal gangpad door met alle bovengenoemde attributen. En daarbij bedoel ik ook of vooral de kiddies.
  > De mensen voor, achter of naast je wachten maar even. Het gaat nu eenmaal niet zo vlot in deze samenstelling. Dat ene minuutje zal niet al te veel uitmaken. Toch? Relaxxxxx.
 • 2,5 uur met z’n viertjes op 2 vierkante meter doorbrengen.
  > Eigenlijk vinden wij dat dus wel gezellig. Natuurlijk niet iedere minuut van de 2,5 uur is chill, maar met een beetje tekenen, kleuren, Nijntje kijken en het wolkenspel spelen is die tijd eigenlijk zo voorbij. De Storio Max (met Finding Dory spel – of course) is trouwens echt een topding. Beide meiden kunnen zich hier heerlijk mee vermaken. 
  TOPtip: Zorg altijd voor noodvermaak. Iets waarvan je zeker weet dat je kind er helemaal blij en/of rustig van wordt. Bijvoorbeeld een lekkere snack waar ze wel even zoet mee zijn. Wij hadden blauwe besjes en ontbijtgranen (Jools en Pippa denken dat dit chips is) die het laatste half uur uitkomst boden. Oh ja, en Nijntje de Film natuurlijk. 

 • Jools die voor de veertiende keer haar stiften, eten, drinken, boek en weet-ik-veel-wat van haar tafeltje af stoot of laat rollen.
  > Grrrrrrr…. Hier had ik even wat moeite om een redelijke moeder te blijven. Dat arme kind doet het ook niet expres en zo’n tafeltje is hartstikke onhandig. Maar na de 7e keer onder datzelfde tafeltje en tussen alle stoelen met je kop omlaag op zoek te gaan naar allerlei shizzle was voor mij om 8 uur ’s ochtends iets te veel van het goede. Grrrrr…. Het duurde een paar positieve-vies-berichten-sturende  blikken van vriendlief, maar toen vond ook ik m’n geduld weer terug. 
 • Een buggy die je tot aan de gate mee mag nemen, waarvan je er vanuit gaat dat je deze bij het verlaten van het vliegtuig weer terugkrijgt, maar ergens bij bagageband 14 (oversized luggage) op mag halen. TOP.
  > Tja, je zou als een malle kunnen gaan klagen. En dat heb ik ook stiekem een ietsjebeetje gedaan. Maar wat heb je eraan? Niks. Vergeten en doorgaan. 

En hé! Wat was het een avontuur! We hebben geprobeerd alles tijdens goed uit te leggen en uitgebreid toe te lichten: het inchecken, duty free shoppen (dat je altijd een lekker luchtje opspuit), door de douane gaan, boarden, opstijgen, het werk van de stewards en stewardessen, piloten, landen waar we overheen vlogen, dat we zo hoog boven de wolken waren, het uitzicht op de besneeuwde toppen van de bergen, het landen, in een nieuw land aangekomen zijn, etc, etc. Jools is nu net 3 geworden eind september en dan zijn dit soort dingen zo ontzettend leuk én leerzaam.

En hé! Ook dit hebben wij als papa en mama weer maar mooi even geflikt. Kunnen wij gewoon! Haha, toch best trots op onszelf en elkaar!

Op Lissabon Airport werden we met welkomstbordje en al ontvangen door onze privé chauffeur. In een mooi busje, met 2 autostoeltjes (–> 1 voor het kind van 1,5 jaar en 1 voor het kind van 3 jaar – vertelde hij) én met een film naar keuze! Goh, welke film koos Jools???

Reis en bleef je het digitaal met ons mee??

En nu zijn we hier bij Martinhal Family Resort in Cascais. En wat is het hier bizar gaaf. En wat worden wij en de kids verwend. Niet normaal. Maar daarover later meer! Nu is het tijd voor (hopelijk) een goede nacht….!

img_8590

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer
Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_5779

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: