Een lesje Frans: Gîtes & Table d’Hôtes

In juli 2016 mochten wij een hele week GLAMperen bij Domaine Saint Paul Le Marseillais in Zuid Frankrijk. Wanneer we terugdenken aan deze week krijgen we weer een dikke vette smile op ons gezicht, want wat was het heerlijk… De gastvrijheid van Marit en haar team was hartverwarmend en zorgde ervoor dat we nooit meer naar huis wilden.

Maarrruhhh… Voordat we verder gaan: Eerst even een lesje Frans!

Kende jij deze Franse woorden al? Un gîte & table d’hôtes. Wij hebben ze afgelopen zomervakantie voor het eerst gehoord en gebruiken ze nu al alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zelfs onze dochter Jools van 3 weet wat ze betekenen! Nu jij nog….

Tijdens onze week op Domaine Saint Paul Le Marseillais verbleven wij in 2 prachtige tenten tussen de wijnranken. We genoten ontzettend van het buitenleven tijdens ons allereerste glamping-avontuur. We noemden het glamping omdat deze tenten (1 voor ons als ouders en 1 voor de kids) hier al compleet ingericht voor ons klaarstonden en we zelfs in fijne bedden slapen. Heel iets anders dan ‘echt’ kamperen, maar nog steeds wel het gevoel van heerlijk buiten leven.

Wat Domaine Saint Paul Le Marseillais ook aanbiedt (voor diegenen die van wat meer comfort en luxe houden) zijn gîtes. Dit zijn sfeervolle vakantieverblijven in de huizen waar vroeger de wijngaardarbeiders woonden. Ingericht en gestyled in warme kleuren, met oog voor detail en behoud van het oorspronkelijke karakter, omringd door fruitbomen en krekels. Een beetje luxe met veel aandacht voor de inrichting en volop ruimte en privacy buiten. De gîtes beschikken over een goed uitgeruste keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers.

 Alle huisjes zijn ingericht voor 5 personen en liggen aan een binnenplaats waar ook de wijncave aan grenst. Buiten heb je altijd zon en schaduw. Bij de gîtes mag, in tegenstelling tot bij de tenten, worden gebarbequed. Er zijn bbq’s aanwezig.

Voor mensen met kleine kids: in de meeste gîtes zijn traphekjes aanwezig. Ook zijn er kinderstoelen en is er een babybad en -bed beschikbaar.

In opdracht van Marit mocht ik, samen met side-kick Jools, deze prachtige gîtes fotograferen. Wat een feestje!

 

Oke, beetje bijgekomen van het eerste nieuwe Franse woord? En enthousiast geraakt ook? Kijk op de site van Domaine Saint Paul Le Marseillais of neem contact op met Marit per mail om te zien wanneer er gîtes of tenten vrij zijn.

En dan nu: Table d’hôtes! We LOVE…. Het betekent eigenlijk: aanschuiven maar!

De grote luxe van Saint Paul le Marseillais: in het hoogseizoen koken zij een aantal keer per week voor de gasten. Schuif maar aan bij de ‘table d’ hôtes’. Mediterrane lekkernijen op tafel, gezelligheid om je heen, wat wil je nog meer. Grootschalige verwennerij op kleinschalige wijze. Verse spullen uit de omgeving, op mooi opgemaakte borden. Puur en vers, gezond en smaakvol.

Het fijne aan table d’hôtes bij Saint Paul Le Marseillais is dat er helemaal rekening wordt gehouden met de kids. Zij eten een half uurtje eerder, zodat je hen waar nodig kunt helpen. Er wordt goed nagedacht over wat lekker én gezond voor hen is en je kunt kiezen voor verschillende gradaties in porties: Mini of Kids. Nadat zij klaar zijn kunnen ze losgaan in de ENORME speeltuin (+ trampoline ;-)) en mogen de volwassen gasten aanschuiven. Ohhhhh die Tarte au Citron…. TE lekker!

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_5287-1

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Een lesje Frans: Gîtes & Table d’Hôtes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: