Voor het eerst naar het theater! (en wat was het GAAAAAF)

In oktober was de voorpret al begonnen. We kochten kaartjes voor de theatervoorstelling ‘Lekker Weertje Dikkie’ van Dirk Scheele + de gelijknamige cd om de liedjes te kunnen oefenen. Ook bestelden we 2 extra kaartjes als cadeau voor neefje Moos zijn 2e verjaardag en dan mocht tante Anouk natuurlijk ook mee. 

Afgelopen zondag was het éíndelijk zover. De voorpret was inmiddels hoog opgelopen tot de dagelijkse vraag: “Mama, wanneer gaan we nou naar Dirk en Dikkie Dik?” Dus je kunt je voorstellen hoe dolenthousiast Jools & Pippa waren dat de dag van zondag 5 februari was aangebroken. 

Hoe we het hebben gehad, dat zie je hier: 

Wat je niet in het filmpje ziet zijn/is:

• Beelden van de rest van de show (je mag niet fotograferen en filmen – alleen bij het laatste liedje -) Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan op de website van Dirk Scheele om te zien waar en wanneer hij nog meer optreedt met zijn shows. ‘Lekker Weertje Dikkie Dik’ en ‘Op Stap Met Dirk Scheele’ zijn tot eind mei/begin juni door het hele land te beleven. 

• Mijn traantjes. Niet van verdriet of van het lachen, maar van ontroering. Om die koppies van de meisjes zo vol verwondering en puur genot te zien, dat is gewoon bijna niet te doen. Ik vind dat zó mooi…!

• Dat Pippa Dikkie Dik op zijn neus heeft geaaid. Ze heeft het er nóg over, dus dat heeft veel indruk gemaakt: “Pippa Dikkie Dik hehaaid! Oppe NEUS! Heeeeel zacht!!!” We zaten op rij 1, dus Pippa greep letterlijk haar kans toen Dikkie met zijn neus op haar afkwam. Jools vond het te spannend en durfde niet te aaien. 

• Dat Jools na de show maar bleef vragen waarom Dirk ‘Hetiseenslomeslakdiedoetallesopzijngemak’, ‘Renmuisje’, ‘Pauwpauwwatdoejenou?’ en ‘Dekikkerkikkerkikkerkikkerkikker’ niet had gezongen. Gelukkig maakte de (grijsgedraaide) cd in de auto dat ruimschoots goed. Damn, ik heb die liedjes zelfs in m’n hoofd wanneer er totaal geen kids in de buurt zijn. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen: “Ren muisje rennn, rennen, rennen, rennen, rennen!” + “Tjongejongejongejongejonge, wat een grote sprongen…” #lifeofamom 

• De brieven (met echte letters en woorden) en tekeningen die Jools & Pippa voor Dirk hadden gemaakt. Die hebben het helaas niet tot het theater gemaakt. Pippa zit namelijk in de ‘ik-scheur-al-het-papier-dat-ik-in-mijn-handen-krijg-kapot fase’. Jools was ontroostbaar en wilde dat ik Dirk zou bellen om het voorval uit te leggen: “Want dan snapt Dirk beter waarom hij geen brief van mij heeft gekregen.” Dat ik Dirk zijn nummer niet had ging er niet in en kreeg ik precies niet uitgelegd aan ons 3,5 jarige tantetje. 

Of toch wel?

“Nou mam, een mailtje kan ook toch? Kun je dat nú alsjeblieft typen op je telefoon?”


Liefs, 

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen in juni voor 14 maanden naar Zuid Afrika om vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. 

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Voor het eerst naar het theater! (en wat was het GAAAAAF)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: