Inspiratie nodig voor een tof uitje met kids? Check.This.Out.

Onze voorjaarsvakantie zit er alweer bijna op, maar voor het zuidelijke deel van het land moet de pret nog beginnen (behalve wanneer je carnaval viert, dan heb je er al wat feestelijke gekke geit opzitten!). Om de moeders, vaders, ooms, tantes, opa’s en oma’s te inspireren die aankomende week een mooi vakantieprogramma willen opstellen, hebben wij deze lijst met leuke uitjes voor jullie samengesteld. 

TIP:
>>>>>>>>>Mocht je vakantie al voorbij zijn, onthoud deze lijst dan voor de weekenden en komende vakanties of vrije dagen!<<<<<<<<<<<<

(de titel is steeds ook een directe link naar de website)

1. Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp 

Een leuker en overzichtelijker zwembad voor (jonge) kids ga je niet vinden. Er is zoveel te doen en te beleven voor zelfs de allerkleinsten, dat voor ons bijna ieder ander indoor zwembad tegenvalt. Natuurlijk vermaken we ons altijd prima wanneer er iets te spetteren valt, maar we zijn nu eenmaal zwaar verwend met dit toffe waterparadijs in de buurt. En ook mensen die niet zozeer in de buurt wonen rijden graag wat extra kilometers om hier een toptijd te beleven.

Leuk weetje: De entree voor kinderen tot 3 jaar is gratis en iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend is er een leuk lesje in het doelgroepenbad voor baby’s en peuters tot 4 jaar. De les voor de baby’s start om 9.15 uur en afhankelijk van de opkomst volgen daarna de lesjes voor de peuters rond 9.30 en 9.45 uur. Wanneer je er om 9.15 uur bent zit je in ieder geval altijd goed!
Tijdens de vakanties gaan de lesjes meestal gewoon door, maar dan niet in het doelgroepenbad omdat hier ‘echte’ zwemlessen worden gegeven.

Nóg een leuk weetje: Regelmatig organiseert het SKWA leuke, gekke, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals baby-peuter disco’s, zeemeerminzwemmen en over het water rennen in splashballen.

 

Adres: Bennebroekerweg 800 Hoofddorp
Telefoonnummer: 023-5541041

 

2. The Little Gym Haarlem 

Oh, wat heeft Jools afgelopen dinsdag weer genoten tijdens het speciale vakantieprogramma van The Little Gym in Haarlem.
Tijdens alle vakanties verzorgen zij uitdagende en leuke programma’s voor kinderen in de leeftijd van 3 – 8 jaar. 

Geef je kindje op voor een ochtend 9-12 uur, middag 13-16 uur, een hele dag of zelfs een aantal weken! Reserveren kan volledig flexibel. De programma’s bieden kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier! 

Een vakantie vol avontuur!

Ennnn…. bekijk ook het reguliere lesprogramma van The Little Gym voor kinderen van 4 maanden tot 12 jaar. Wekelijks rollen, klimmen, dansen, rennen, zwaaien, balanceren en op je kop staan = te gek!

Adres: Zijlweg 148A Haarlem
Telefoonnummer om je kind op te geven: +31(0)23-5767316

3. Snowworld Zoetermeer of Landgraaf

Een wintersport paste niet helemaal in ons schema dit jaar. Om toch dat heerlijke gevoel van sneeuwpret te ervaren ben je gelukkig niet afhankelijk van het weer én hoef je niet helemaal ver te reizen. Bij Snowworld kun je in ons eigen kikkerlandje tijdens ieder jaargetijde van de ‘bergen’ zoeven op ski’s, een snowboard of zelf een tube.
Vorig jaar zijn wij een week naar Zwitserland geweest en daar heeft Jools op 2,5 jarige leeftijd voor het eerst op de ski’s gestaan én les gehad. Ze heeft het daar nog steeds over, dus het heeft flinke indruk gemaakt op haar.

Maar…. Jools had eigenlijk haar zinnen gezet op een snowboard. Iedere keer wanneer een kind op een snowboard voorbijkwam riep: “KIJK mama! Dat wil ik ook!” Maar omdat tot voor kort het idee was dat kinderen eerst moesten leren skiën voordat ze mochten snowboarden zeiden we tegen haar dat ze nog even wat jaartjes geduld moest hebben.
TOTDAT we op DIT tegenkwamen op de Facebook pagina van Snowworld:

Dus. Je begrijpt: we hebben gelijk uitgezocht wanneer de eerstvolgende les is en nu heeft Jools VANDAAG haar allereerste (ouder & kind) snowboardles!

Natuuuuurlijk zullen we je laten weten hoe dat was!

4. Yoghurt Barn Haarlem 

Een perfecte plek om optimaal te genieten van de allerlekkerste yoghurtjes, thee, koffie, verantwoorde repen en nog veel meer lekkers is Yoghurt Barn. Wij gaan regelmatig naar de YB Haarlem en dat combineren we dan met de lesjes bij The Little Gym. De meisjes vermaken zich prima in het speelkeukentje (achterin de YB) en wij hebben dan alle tijd om bij te kletsen en te smullen….!

TIP: Ga voor een High Tea bij Yoghurt Barn. Origineel en SUPERlekker!

Adres: Kruisstraat 15 Haarlem
Telefoonnummer: 023 202 0180

5. Van Zantenhal – Indoor KinderPretpark

Kinderen én wannabe kinderen van 1 tot en met 50 jaar kunnen tijdens alle vakanties LOS in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep. Dit indoor pretpark is dan geopend voor vele uren spring-, dans-, klim-, rol-, glij-, gooi- en valplezier. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte waar ze niet bang hoeven te zijn dat ze omvergelopen of -gesprongen worden door oudere kinderen. De grote boeven kunnen hun hart ophalen op en in de vele opblaastoestellen die de Van Zantenhal tijdens de vakanties rijk is.

Adres: IJweg 1415 Nieuw Vennep

6. Langs Berg en Dal – Meer Dan Pannenkoeken!

Al jaren komen wij graag voor een koffietje, pannenkoek of andere lekkernij Langs Berg en Dal in Noordwijk(erhout). Wat wij vooral ontzettend fijn vinden aan deze favoriete plek is dat kinderen zich daar zo goed kunnen vermaken en je zelf daardoor ook een soort van normaal kunt praten, eten en drinken.

In welk restaurant vind je nou een ballenbak én een mini-bios??? Hier dus!

Bij Langs Berg en Dal kun je ook genieten van een High Tea terwijl je kids lekker spelen. Dikke LIKE!

En wanneer het ook maar een beetje droog is gaan wij altijd graag voor een heerlijke wandeling in de ‘achtertuin’ van Langs Berg en Dal, namelijk de prachtige duinen, het bos en het strand van Langevelderslag. Laarsjes aan en gaan!

Adres: Langevelderlaan 22 Noordwijk
Telefoonnummer: 0252372474

7. Drovers Dog Old South Amsterdam

Dammmnnnnn die BIETburger is zoooooo lekker. En de Rocky Road…. Niet.Te.Doen. Ook zo fijn is de speelhoek waar de kids lekker kunnen spelen, kleuren, lezen of voorbijkomende trams bewonderen. We LOVE Drovers Dog!

Adres: Heemstedestraat 25 Amsterdam
Telefoonnummer:  0206692233

8. Wijs West Amsterdam

Onze favoriete Place To Be om met de kids naar toe te gaan in Amsterdam. Wijs West is een perfecte combi van een winkel met kleding, speelgoed en andere hebbedingen voor kids, een ontbijt- en lunchroom, kinderyogastudio én speelparadijs. What Else Does A Mama Need?

Ohhhhh de kinderyoga op donderdagochtend: Te schattig. En ohhhh die koffie: Te lekker! En shhhhhh die ijsjes van IJSmanschap: TE heerlijk. En ohhhh alles in de shop: Te leuk = Hebben. Hebben. Hebben. (heb mij al 2 keer zwaar misdragen qua aankopen…)

Adres: Bilderdijkstraat 62 Amsterdam
Telefoonnummer: 0203703372

9. Grut & Groot Heemstede

In huiskamerstijl lekker eten en drinken terwijl de kids fijn kunnen spelen? Bij Grut & Groot zit je helemaal goed.

In het gezellige dorp Heemstede aan de Raadhuisstraat 62, verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland, zit het gezellige kindvriendelijke restaurant Grut & Groot.

Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, high tea en op donderdag, vrijdag,  zaterdag en zondag ook voor diner. De producten zijn biologisch verantwoord en alle gerechten zijn met passie en liefde bereid. De huisgemaakte taarten zijn favoriet voor bij de koffie.

In het restaurant is een ruime speelhoek aanwezig en er vinden regelmatig creatieve activiteiten voor kinderen plaats. Er een speciale grutkaart voor de kinderen. Ook kan er gereserveerd worden voor feesten en partijen. Kraamborrels zijn inmiddels bekend bij Grut & Groot.

Ze hebben zowel een heerlijk terras aan de voorzijde op het gezellige plein als een beschutte binnentuin waar u kunt genieten van ontbijt, lunch, borrel en/of diner.

10. Brasserie Park Leiderdorp

Gelegen in park de Houtkamp en naast de kinderboerderij (mocht het een soort van droog zijn), staat een prachtig pand waar The Sky The Limit Is. Of je nu een terrasje wilt pakken (mocht het een soort van droog zijn), wilt ontbijten, lunchen of dineren, een borrel drinken aan de bar of lekker loungen met heerlijke happen en wijnen. Ennnnn de kids kunnen zich heerlijk vermaken in de speelhoek. Tijdens de weekenden en feestdagen wordt er zelfs georganiseerd geknutseld.

Oh en je kunt er ook trouwen. Dus mocht je morgen niets te doen hebben…?!

Adres: Van Diepeningenlaan 2 Leiderdorp
Telefoonnummer: 071 5891288

fotos-park

11. Lievelingetjes in Lisse

Er kunnen wat ons betreft niet genoeg leuke kindercafés zijn. Wat fijn om zelf een lekker bakkie te kunnen doen terwijl je kids zich ook goed kunnen vermaken.
Wij zijn regelmatig te gast bij Lievelingetjes in Lisse en alle gezinsleden genieten daar altijd als een malle. Wanneer we een kinderverjaardag in het vooruitzicht hebben gaan we hier ook heen om te shoppen, want Lievelingetjes is ook een kinderwarenhuis. Zij hebben ontzettend veel tof en origineel speel

12. Diergaarde Blijdorp

Onze favoriete dierentuin is toch wel Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De grootste reden dat Blijdorp deze nummer 1 positie heeft verkregen is de ruimte voor de dieren. Natúúrlijk niet te vergelijken met ‘THE WILD’, maar in vergelijking met vele andere dierentuinen hebben de dieren het hier behoorlijk goed.

Een andere reden is het Oceanium: hier kun je al een halve dag besteden tussen en onder de vissen en andere waterdieren.

13. Venneper Lodge in Nieuw Vennep

Waar vind je toch dat ene restaurant waar het voor werkelijk iedereen oprecht genieten is? Blije kids en blije ouders? Heerlijk spelen en relaxed genieten? De heerlijkste gerechten en drankjes voor klein en groot? Zoek niet verder, want Venneper Lodge wordt uw vaste plek! Wat dacht je van zowel een (afgeschermd) indoor speelparadijs met ballenbak en bioscoop als frisse-lucht-vertier met speeltoestellen?  De jongste gasten zullen zich opperbest vermaken, terwijl jij geniet van fijne gesprekken en natuurlijk alles wat het uitgebreide menu te bieden heeft.

venneper-lodge-nieuw-vennep-14-medium

14. Winter Lodge/Beachclub Branding in Noordwijk

Het strand is tijdens ieder jaargetijde een voor velen favoriet stukje natuur. Een winterse wandeling of een zomerse duik geven je sowieso het gevoel er écht even uit te zijn geweest. Wat dat gevoel nog meer versterkt is om dit uitje te combineren met de heerlijkste hapjes, drankjes en sfeer bij Winter Lodge in Noordwijk. (Tijdens de zomer verandert Winter Lodge in Beachclub Branding.) 

Vanaf 8.30 uur kun je iedere dag ontbijten bij Winter Lodge. Voor E13,95 krijg je een koffie of thee, een ontbijtgerecht naar keuze (o.a. verschillende broodjes), een vers sapje en onbeperkt gebruikt van het buffet (yoghurt + toppings, zelfgemaakte wafels + beleg, croissants, fruit, sap en water). Kinderen betalen E7,50 en mogen dan ook van het buffet gebruik maken, maar krijgen geen ontbtijgerecht.

 

Hopelijk hebben we je op ideeën gebracht? Veel plezier!!!

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Inspiratie nodig voor een tof uitje met kids? Check.This.Out.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: