Nee. Nee. Nee. Dat zet je toch niet op Facebook??!

Je zou toch denken dat een ieder met ook maar één of twee hersencellen kan bedenken dat je sommige dingen toch echt niet zomaar op Facebook klapt? Er zijn dingen die niet aan jou besteed zijn om aan de grote klok te hangen. Denk aan de aankondiging van een zwangerschap, geboorte van een baby, verloving of de eerste trouwfoto’s. Wat betreft dit soort Life Changing News: laat het alsjeblieft aan degene om wie het gaat over. Don’t Steel The News!

Het lijkt zo logisch. Wij vonden het zelfs een beetje overdreven toen we laatst voor een bruiloft een speciale mail van het aanstaande bruidspaar ontvingen dat alle gasten verzocht werd om geen Social Media posts van de bruiloft te plaatsen voordat zij dit zelf hadden gedaan. Wij dachten: Ja duhhhh. Natuuuuurlijk doen we dat niet. Aan jullie de eer!

Maar. Blijkbaar is dit dus niet zo natuurlijk als wij denken. Dit weekend nog.

Vrienden van ons deelden heel privé met hun familie en goede vrienden dat ze een kindje verwachten. Nog geen uur nadat ook wij dit heuglijke nieuws mochten ontvangen, had iemand al een openbaar berichtje op Facebook gestuurd naar de aanstaande opa en oma om hen te feliciteren. Met daaronder een stuk of 50 reacties van mensen die hen weer feliciteren of vragen wat er aan de hand is en of ze iets gemist hebben. Waardoor het dus weer bij nog meer en nog meer mensen op de tijdlijn verschijnt:
Mensen aan wie de aanstaande ouders het graag zelf hadden willen vertellen.
Mensen die samenwerken met de aanstaande ouders en het de dag daarna persoonlijk zouden horen.
Goede vrienden voor wie het niet zo leuk is om er op deze manier achter te komen.
Mensen van wie ze eigenlijk niet wilden dat ze het al/überhaupt zouden weten.
Misschien wel zelf een leuke post hadden willen plaatsen.
Of het juist gewoon lekker NIET op Facebook willen zetten. 

Dus bij dezen: Check, check: DUBBELcheck eerst even hoe ver het nieuws al is gekomen voordat je iets op Social Media plaatst. Laat de hoofdpersoon van het verhaal zelf kiezen of het nieuws überhaupt naar buiten komt en zo ja dan bepaalt diegene ook zelf hoe, wat, waar en wanneer.

Capisce?

Dank u 😉

 

liefs,

Annette

 

PS: Wie heeft die ook wel eens meegemaakt? Dat iemand anders bepaald nieuws voor jou ergens postte?

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_0189

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

8 reacties op ‘Nee. Nee. Nee. Dat zet je toch niet op Facebook??!

 1. Meegemaakt na de geboorte van 1 van onze zoons. Sinds die tijd mag niemand meer iets op mijn tijdlijn plaatsen of mij tagen voordat ik het heb goedgekeurd. Heerlijk rustig…

  Like

 2. Yep!! Van mijn schoonmoeder die we het expliciet hadden gezegd dat het nog niet op FB mocht en die ook reageerde met “Nee hoor, dat zou ik nooit doen”. En die er toch op zet dat ze “Vandaag het mooiste nieuws ooit” had ontvangen. Mensen kunnen ook 1 en 1 bij elkaar optellen. De eerste reactie was al meteen de vraag of ze oma werd… Dus direct gevraagd of ze dat even snel van FB af wilde halen.
  We hadden het expres tegen haar heel duidelijk gezegd omdat zij altijd de hele leuke dingen en hele slechte dingen op Facebook zet om zo aandacht te krijgen. Ze heeft er later de smoes voor verzonnen dat ze ten huwelijk gevraagd zou zijn door haar vriend die dag, en dat ze dat het mooiste nieuws ooit vond. Dat is nu 3 jaar geleden, en we hebben verder nooit iets gehoord over trouwplannen. Dus dat was helemaal niet waar.
  Het mooiste was nog dat ze eigenlijk boos werd op ons omdat ze graag het goede nieuws wilde delen en zei dat we haar niks gunden. Haha.

  Like

 3. Ja, een vriendin van mijn schoonmoeder die op mijn FB pagina zette dat onze zoon (zelfde dag als Jools) geboren was……
  Gelijk verwijderd zowel die vriendin als dat bericht…

  Like

 4. Yep… Op mijn wall vragen hoe het met de aanstaande mama is terwijl ik net een (vroege, maar toch) miskraam had gehad. Lekker bezig vriend!

  Like

 5. Jep meegemaakt met de geboorte van onze zoon..
  Door 2 familieleden die mijn ouders en zusje&zwager hadden gefeliciteerd via facebook, terwijl nog niet iedereen het wist die voor ons belangrijk was en die wij nog aan het bellen waren waaronder mijn zusje&zwager zelf…😕Toen ik ineens berichten kreeg met felicitaties op mijn facebook..
  Hierdoor kregen wij nog “boze” berichten van hele goede vrienden waarom hun het op fb moesten lezen…😕 Gelukkig had ik mijn zusje eerder aan de telefoon dan dat zij de berichten had kunnen lezen op facebook..
  Echt super balen en dat herinner je toch op een negatieve manier aan de geboorte..
  Maar ook een leermoment dat het (mocht het lukken) dat wij het bij de volgende heel anders gaan doen.

  Like

 6. Jup zo a-relaxed dit. Op twee manieren eigenlijk: Eerst de andere kant op. Toen mijn nichtje werd geboren moest ik dat op facebook lezen. Mijn broer dacht dat mijn moeder me zou bellen en mijn moeder dacht dat mijn broer of schoonzus zou bellen. Dat snap ik nog, maar het is wel behoorlijk kut. Ik weet nog dat ik in de bus naar Amsterdam Noord zat en heel erg mijn best deed om niet keihard te huilen.
  En de tweede keer was bij de geboorte van mijn eigen zoon, toen had een vriendin van mijn moeder me al gefeliciteerd op facebook voordat ik uberhaupt nog in staat was om meer mensen te bellen dan alleen mijn ouders en schoonouders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: