Een (te) gekke Paasvakantie in Hochsauerland!

Het was een (te) gekke Paasvakantie in Hochsauerland, Duitsland. Want wie kan er nou zeggen dat je op 1e Paasdag paaseieren gezocht hebt in pyjama in de zon en 2e Paasdag met winterjas in de sneeuw? Nou: Wij! De meneertjes die het weer bedenken (zoals Jools dat zo mooi zegt) waren in de Duitse bergen flink in de war de afgelopen dagen. Ieder half uur leek we ons wel in een ander seizoen te bevinden. Sandalen vs laarzen en t-shirts vs winterjassen: de verwarring leverde in ieder geval 1 heel belangrijk ding op: DE GROOTSTE LOL!

Van plan om binnenkort ook naar de prachtige regio -op maar 4 uur rijden van Amsterdam- te gaan? Wij kennen Hochsauerland inmiddels best goed (aangezien mijn allerliefste schoonouders hier al bijna 30 jaar een eigen huisje hebben en Thaddeus en ik er de afgelopen 7 jaar samen een keer of 15 zijn geweest), dus we hebben wat TOPtips voor jou verzameld:

1: Der Goldene Pfad op de Hochheide in Niederfeld

Altijd wanneer wij in Hochsauerland zijn, maken we een wandeling op de Hochheide. Tijdens de lente, zomer en herfst met de rugdragers en/of buggy en ’s winters met de slee. Je kunt hier ook fantastisch langlaufen en mountainbiken.
Sinds een paar jaar is er een speciaal natuurbelevenispad gemaakt met allerlei borden met informatie over de flora en fauna, uitdagende activiteiten waardoor je beter begrip leert krijgen over bepaalde dieren, een enorm boek vol sprookjes die zich in het donkere wouden afspelen en meer. Wanneer je alle 10 stations langs wilt gaan maak je een tocht van 5 kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je route uit te stippelen en voor meer of minder km te gaan.
Om op te warmen of bij te komen doe je daarna een écht Duits hapje en drankje bij de Hochheide Hütte. Binnen of op het terras met prachtig uitzicht over berg en dal. Gezellig, mooi én lekker!
Vanaf de Hochheide kun je ook (in ongeveer een uur en een kwartier) naar Willingen wandelen en langs deze route staan informatieve borden over de natuur.

2: Rodelen van de Sommerrodelbahn in Willingen 

Met gierende sleetjes en gierende kelen zoefden we, al genietend van het uitzicht op 700 meter hoogte, van de Sommerrodelbahn in Willingen af. “Nog een keer, nog een keer, nog een keer” was het steevaste geluid toen we weer beneden waren aangekomen…. Wat een pret!

 

3: Wisent Welt am Rothaarsteig – Bad Berleburg

Deze wandeltocht maken stond hoog op lijstje deze vakantie, maar op de geplande dag lag er 15 cm sneeuw. Niet echt geschikt voor een sneaker-hike door de wilde en natte natuur. Aan goede water/sneeuwdichte schoenen of laarzen had ik niet gedacht toen we thuis de tassen inpakten voor deze Spring Break…
Volgende keer (waarschijnlijk pas na ons Zuid-Afrika avontuur) lijkt het ons ontzettend tof om de belevingstocht langs 2 kuddes wisenten, een dassenburcht en natuurspeelplaats te maken.
HANDIG: Je kunt bij de ingang rugdragers en wandelstokken huren. 

4: Schnitzels eten bij Dorf Alm in Winterberg

Zin in schnitzels en gezelligheid? Dorf Alm in Winterberg is DE place to be. Serveersters in leuke Sauerlandse kledij, gek-samengestelde opgezette dieren aan de muur en de GROSSES bieren.

5: Chillen met je (blote) billen bij Hotel der Brabander – Oriental House of Wellness

HOE lief is het, dat de afgelopen 2 keer dat we samen met mijn schoonouders in Hochsauerland zijn geweest, mijn schoonouders ons aanboden om een dagdeel op de meisjes te passen? Konden wij met z’n tweetjes even wat leuks gaan doen. En dat hebben we zeker gedaan!

Voor ons zal het pas na augustus 2018 zijn dat we terug zullen keren naar deze prachtige streek, wat ons ‘home away from home’ is. Op 28 juni vliegen we naar Kaapstad en zullen 14 maanden op reis blijven met het gezinnetje. Ook niet verkeerd natuurlijk 😉

Mocht je nog meer tips willen over what to do in Hochsauerland? Laat maar weten!

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_2409.PNG

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Een (te) gekke Paasvakantie in Hochsauerland!

  1. Vandaag het gouden pad bewandeld. We waren met de Tomtom bijna de steengroeve ingereden, maar hebben het wel gevonden. De heide was erg mooi evenals het uitzicht. De kinderen vonden de modder FANtastisch! Bedankt voor de leuke tip

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: