Let’s KICK it OFF: Inzamelingsactie voor Kinderfonds MAMAS

Spannend! Vandaag is DE dag. Vandaag gaat het écht beginnen: MOMspiration & de studenten Internationale School van Amsterdam bundelen de krachten en gaan de komende tijd zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kinderfonds MAMAS. En tegelijkertijd, door de start hiervan, voelt ons aanstaande verhuizing naar Zuid Afrika nóg dichterbij! 

Tijdens dat grootse avontuur (we vliegen over 2 maanden met ons vierkoppige gezinnetje naar Kaapstad) zal ik een aantal projecten van de MAMAS bezoeken. Ontzettend bijzonder, want eigenlijk worden er niet zomaar mensen toegelaten, laat staan rondgeleid.
Het eerste fantastische project waar kwetsbare kinderen terecht kunnen voor o.a. onderdak, eten, drinken en liefde is Norsa in Wellington. Daar zal ik aan jullie laten zien wat er met de donaties gebeurt die Kinderfonds MAMAS ontvangt. Want dat is zo fijn aan dit fonds: alle donaties zijn écht voor de kinderen!

Nou, daar willen wij natúúrlijk ook een bijdrage aan leveren. En wel op deze 3 manieren:

 1. Door donateur te worden. Nu ik zéker weet dat het gedoneerde geld écht naar de MAMAS gaat en dat zij precies weten hoe zij dat geld goed kunnen besteden aan de kinderen, laat ik met LIEFDE iedere maand automatisch 15 euro van onze bankrekening afschrijven. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je maandelijks wilt doneren. Met ieder bedrag, hoe klein ook, maak je een groots verschil.
  Screen Shot 2017-04-26 at 09.11.14
 2. Door met de studenten van de Internationale School een Fundraiser te doen genaamd: Twee Dagen Niet Klagen Voor MAMA POWER!
  Als aanloop naar deze inzamelingsactie toe heb ik Harvard Project Zero’s ‘See, Think, Wonder Routine’ gedaan met mijn studenten. Zonder ook maar iets te vertellen over waar ik volgend jaar naar toe ga en zonder ook maar enige achtergrondinformatie liet ik de kinderen naar deze foto kijken, hun gedachten en hun vragen erover delen. Op deze manier was de betrokkenheid al snel en intens gecreëerd!

  Naar aanleiding van mijn 21 Dagen Niet Klagen Challenge kwamen de studenten zelf met het idee om dit te gebruiken voor een inzamelingsactie:

  Want dan kunnen we leren om beter te beseffen wat we WEL hebben in plaats van wat we NIET hebben. En waar wij over lopen te zeuren, dat hebben de meeste kindjes daar in Zuid Afrika niet eens.

  De studenten (mijn grade 2,3,4,5 klassen) zijn nu bezig om sponsoren te zoeken die hen geld willen geven wanneer ze 2 volledige dagen niet geklaagd, gescholden en geroddeld hebben.
  De armbandjes die symbool staan voor het niet klagen zijn OM en de 2 Dagen Niet Klagen ONNNNN….! 

 3. Op Koningsdag gaan we HEEL HEEL HEEL VEEL spullen verkopen in het Zomerpark in Nieuw Vennep. Je mag zelf bepalen wat je wilt betalen en de gehele opbrengst gaat naar Kinderfonds MAMAS. Kinderen van de Internationale School van Amsterdam hebben ook aangegeven dit te zullen doen en zij zijn te vinden in het Vondelpark in Amsterdam.

Het rekeningnummer NL06INGB0660418290 tnv AN de Graaf -wat speciaal voor Kinderfonds MAMAS is- staat nu nog op 0 euro en 0 cent, maar daar gaat (hopelijk) heel gauw verandering in komen!

We houden je op de hoogte….

 

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Let’s KICK it OFF: Inzamelingsactie voor Kinderfonds MAMAS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: