Modder aan je laarzen en stro in je haar! Heerlijk de hort op met je kids. Gratis en voor niets? Het kan!

De lente is al een tijdje begonnen en als we het weerbericht mogen geloven dan komen er hele mooie dagen aan! Genieten geblazen dus! En wat doen wij als echte buitenmensen? Juist, de hort op. Want er is genoeg leuks te beleven!

Als echte polderchick, geboren en getogen in Flevoland in het oh zo pittoreske Lelystad. Ik hoor jullie al lachen ‘Lelystad pittoresk?’ Okay okay, verre van pittoresk natuurlijk. Veel mensen zijn wat minder enthousiast over de polder en deze stad. In de tijd dat ik in Utrecht woonde riep ik zo hard als ik kon dat ik nooooooit meer terug zou gaan naar Lelystad 😉 Inmiddels woon ik hier alweer een aantal jaren en ik kan je vertellen, ik neem mijn woorden terug! Zeker nu ik mezelf moeders mag noemen van onze twee little rascals.

Maar waarom nu juist wel, nu ik kiddo’s heb? Nou dat zal ik jullie vertellen. Eigenlijk is er in de polder ontzettend veel te beleven, zeker voor kids. Er zijn veel mooie bossen, parken en water. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten. Omdat Lelystad niet super groot is, is alles goed te doen op de fiets. We stappen dan ook regelmatig op de fiets om naar de kuststrook te gaan en bootjes te gaan kijken bij het IJsselmeer. Dikke pret!

Omdat het mooie weer er nu echt aan komt en jullie allemaal hupsakee de hort op kunnen gaan met jullie kid squad heb ik een top 5 gemaakt van leuke buiten uitjes in de polder! En het leuke is, ze kosten helemaal NIETS! NADA! NOPPES! Komt ie!

 1. De tulpenroute Dronten 2017! Ik kan je vertellen, het is werkelijk prachtig. Zoveel mooie kleuren en verschillende tulpen! Enne, wie wil er nou niet foto’s maken met haar kleine monstertjes tussen al die prachtige tulpen? Er zijn verschillende routes te downloaden. Je kunt ‘m met de auto, fiets of wandelend doen. (www.tulpenroutedronten.nl)
 2. Natuurpark Lelystad. Een geweldig mooi natuurpark net buiten Lelystad. Wat dacht je ervan om oog in oog te komen staan met een kudde galopperende przewalskipaarden, imposante edelherten of wroetende zwijnen? Wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Ooit ooievaars zien broeden in een hoge boom? Of Pater Davidsherten zien ravotten? Het is allemaal mogelijk in Natuurpark Lelystad. Op bepaalde tijden worden de otters gevoerd. Voor kinderen is dat super tof om te zien! Daarnaast kun je verschillende speurtochten doen en leren de kinderen onwijs veel over de dieren. Echt een aanrader? De enige kosten die je hebt zijn de parkeerkosten (€3,-) (https://www.flevo-landschap.nl/)
 3. Het Belevenissenbos. Het Belevenissenbos in Lelystad bestaat uit 40 hectare ‘natuurlijk spelen’. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn onwijs veel speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen. Echt een feestje om naar toe te gaan met je kids! Klimmen, klauteren, lekker vies worden en ontdekken. Hoe cool is dat! (http://www.belevenissenbos.nl/)
 4. Pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Naast dat je hier de lekkerste pannenkoeken kunt eten, kunnen kinderen hier ook heerlijke buitenspelen. Er is van alles te beleven! Spelen in de hooiberg, op grote luchtkussens, trampolines, trapauto’s en fietsen en nog veel meer. Pannenkoeken eten gaat hier overigens niet op de gewone manier. Het is een waar spektakel met draaiende tafels en banken die op en neer gaan. Je bord kan zomaar ineens bij je buurman staan!
 5. Lekker naar de boer! Op 17 en 18 juni is het weer zover. Je kunt op deze dagen kennis maken met de biologische boeren. Niet alleen in Flevoland maar in heel Nederland. Beleef een super leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele toffe activiteiten. Niet alleen leuk maar ook leerzaam! (http://www.lekkernaardeboer.nl/)

  Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

  Over de schrijfster van dit artikel:

  Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

  Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Een reactie op “Modder aan je laarzen en stro in je haar! Heerlijk de hort op met je kids. Gratis en voor niets? Het kan!

 1. Wat leuk Tessa,
  Ik heb vandaag via Omroep Flevoland je mail ontvangen, ik stuur deze mail intern binnen CML door en je krijgt in ieder geval antwoord van ons ! Wens jou en je gezin een mooi Pinksterweekend toe ! Met vriendelijke groeten, Tony Merkelbach

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: