Baby’s + Peuters + Muziek + Licht + Water = FUN!

Het is nu twee maanden geleden dat de allereerste keer Baby & Peuter Discozwemmen plaatsvond in het SKWA Hoofddorp. Maar.. nog steeds hebben Jools en Pippa er grootste verhalen over. Want: wat een succes wat dat! De meisjes hopen sindsdien iedere maandagochtend bij de ‘gewone’ BPK zwemles dat de flitsende discolampen aan zijn en dat er blije kinderdiscomuziek door de speakers schalt. En hoe tof?! Op dinsdag 23 en vrijdag 26 mei mogen we weer LOS tijdens de tweede feestweek!

Ergens in november 2016 ontstond het idee -om een Baby & Peuter Disco te organiseren- tijdens een brainstormsessie tussen het marketingteam van het SKWA en mij (Annette; als MOMspiration blogger en fanatieke zwemmama). De vraag was: “Wat zou -naast de reguliere BPK-zwemlesjes- een leuke extra activiteit zijn voor kinderen van 0-4 jaar?” Het antwoord hierop was al snel geboren: doe in het doelgroepenbad de lichten + gekleurde discolampen aan, zet blije hits voor kids op, gooi wat speelgoed erbij en: VOILA! Gegarandeerd spetterend plezier!

Geen idee wat je je voor moet stellen bij een Baby & Peuter Disco? Check dan deze twee filmpjes: 

 

Even alle voordelen van het starten met zwemles op jonge leeftijd  (kan al vanaf een maand of 4!) op een rijtje:

  • Kinderen worden al heel snel watervrij. Doordat ze zoveel pret beleven associëren zij water met plezier en zijn er niet bang voor. Dit is superhandig wanneer ze op 4-jarige leeftijd met échte zwemlessen mogen starten. Wanneer je pas op latere leeftijd start duurt het meestal een stuk langer voordat ze zich veilig en vertrouwd voelen in en om water.
  • Kinderen leren de regels in en om het zwembad of open water: Je mag nooit zonder een volwassene zomaar zelf het water in (springen) én je mag pas zonder zwemvleugels (vrij)zwemmen wanneer je je diploma hebt. Ze leren begrijpen waarom deze regels zo belangrijk zijn.
  • Tijdens de zwemlessen wordt veel geoefend met zelf-reddend zwemmen. Wat moet je doen wanneer je per ongeluk in het water valt?
  • Al vanaf superjonge leeftijd (vanaf ongeveer 4 maanden) werken de kinderen tijdens de BPK zwemles aan hun (fijne en grove) motorische vaardigheden. Een voorwerp pakken dat in het water (weg)drijft. Gecontroleerd spetteren met handen of voeten: zacht en hard. Blazen in het water. Handen omhoog, handen omlaag. Op de kant klimmen. Zitten of staan op de rand. Springen in het water. Op een instabiel oppervlak zitten, liggen, kruipen, lopen of er vanaf springen.
  • Kinderen leren op een speelse manier om te luisteren naar de instructies van de juf of meester, op hun beurt te wachten in de rij, om speeltjes te delen, om te applaudisseren voor andere kinderen die iets knaps doen (empathisch vermogen ontwikkelen) en om uit hun comfort zone te stappen: want daar is waar het echte leren plaatsvindt! Leren durven om op een veilige manier risico’s te nemen is van essentieel belang bij de opvoeding van een kind. Hierdoor ontwikkelen zij een gezonde dosis zelfvertrouwen.
  • Ennnn Supertof ook op vakantie wanneer je kinderen veel plezier beleven aan zwemmen! Hoe leuk is het om samen te plonsen, spetteren en duiken in het zwembad, een meer of de zee??

Zien we jullie op dinsdag 23 en/of vrijdag 26 mei ook in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp? Om 9.15 uur beginnen de baby’s en om 9.30 uur is het tijd voor de kindjes vanaf 1,5 jaar. 

liefs,

Annette

en Jools & Pippa!

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

cropped-atjp-151.jpg

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: