Tessa & Annette delen HEPPIE nieuws!

Wij zijn trots, wij zijn blij. Wij hebben er een nieuwe MOMspiration Crew Member bij!

Grote kans dat jullie haar al kennen, want ze heeft een aantal prachtige artikelen voor MOMspiration geschreven. Maar vanaf nu is zij officieel deel van TEAM MOMspiration.

Welkom Marjolijn!

Screen Shot 2017-05-01 at 13.02.59

En dan laten we nu het woord aan onze nieuwe ster!

=======================================================================

Here I am! Officieel deel van TEAM MOMspiration. Whaaaaa! Samen met Annette en Tessa zijn wij de drie MOMketiers. Dat klinkt wel heel tof, hè? Ik ben er enorm trots op dat ik mij zo mag noemen want Annette en Tessa zijn zeker niet de minste bloggers. Al langere tijd volgde ik hen en ik voel mij dan ook enorm vereerd dat ik als derde MOM aan het roer van MOMspiration mag staan.

Het zit zo. Ik heb al langere tijd het gevoel dat ik wil schrijven, wil bloggen, mijn verhaal, ervaringen en belevenissen wil delen. Ik lees graag de blogs van anderen maar het begon toch echt te kriebelen….. Een stemmetje in mij zei: “dit wil ik ook!”. Maar hoe begin je? De stap om zelf iets te beginnen was voor mij te groot. Ik was veel te onzeker en zag alleen maar beren op de weg. Ik heb gewoon niet de ballen die Annette wel heeft gehad toen ze MOMspiration startte. She did it! En maar goed ook want anders had ik nooit mijn ervaringen kunnen delen met jullie hier op MOMspiration. Thanks to Annette!

Het willen schrijven zit al van kinds af aan in me. Van brieven, kaarten, dagboeken tot en met hele tijdschriften die ik zelf in elkaar heb gezet. En ook nu geniet ik nog steeds heel erg van het schrijven! Iets waar ik tot een paar jaar geleden veel te weinig tijd voor heb gemaakt.

Het lijkt wel of ik sinds de geboorte van mijn zoon Levi steeds beter ben gaan luisteren naar wat ik nou eigenlijk écht wil. Wat vind ik leuk? Waar word ik blij van? Want als ik doe wat ik wil, als ik mijn HART volg, ben ik een veel leukere moeder/partner/dochter/zus/vriendin/collega/buurvrouw enzovoorts. Leuker voor mijn omgeving én voor mijzelf!

In ieder geval, ik durf wel te zeggen dat ik afgelopen jaren hard aan mijzelf heb gewerkt en mij daar enorm goed bij voel. En dat gaf mij eind vorig jaar het zetje om contact op te nemen met Annette om eens te kijken wat ik voor MOMspiration zou kunnen betekenen. En dat het zó zou lopen, had ik niet durven dromen. Alleen al je gevoel volgen voelt waanzinnig, wat de uitkomst ook is. Yeah! En nu de uitkomst van dat ene e-mailtje is gegroeid tot een te leuke samenwerking met Annette en Tessa, is voor mij toch wel fenomenaal! Ik heb heel veel zin om te gaan bloggen en jullie mee te nemen in mijn avonturen. Leuke dingen, maar soms ook minder leuke of lastige dingen. Maar samen staan we sterk en hoe fijn is het samen kunnen delen!

Als leerkracht, gedragsspecialist en intern begeleider durf ik echt wel te zeggen dat ik veel weet over de ontwikkeling van kinderen (onderwijs gerelateerd in ieder geval), maar het opvoeden van je eigen kind is toch even andere koek. En hoe fijn is het om het gevoel te hebben dat je niet de enige bent die af en toe met haar handen in het haar zit? Door je belevenissen en ervaringen te delen met anderen en te weten dat anderen ook wel eens in deze situatie zitten is al hele geruststelling. Love that feeling!

Ik ervaar het moederschap als PURE liefde. Dat onbeschrijfelijke warme gevoel wat ik krijg als ik Levi zie, hoor en knuffel….. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen voelen voor iets of iemand. Alle clichés zijn waar!

Maar zo rooskleurig als dat het nu lijkt, gaat het écht niet altijd hier in huize Sprunken-Vreeburg. Ik heb ervaren dat moeder zijn (en tegelijkertijd werken, twee studies volgen en partner/familie/vrienden de aandacht geven die zij verdienen) ook héél zwaar kan zijn. De afgelopen vijf jaar heb ik echt niet alleen maar op een roze (of eigenlijk een blauwe in ons geval) wolk gezeten. Er zijn genoeg momenten dat het me even teveel leek te zijn. En vaak kreeg ik al meer rust en orde in mijn hoofd door erover te praten. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik mij goed voel en in balans ben. I feel good! Dat ik beter in mijn vel zit dan pakweg anderhalf jaar geleden, heeft (dûh, logisch) ook zijn weerslag op Levi. Want die lieve kleine jongen is eigenlijk een enorme spiegel voor mij. Heel ingewikkeld en confronterend maar zó ontzettend leerzaam. Levi heeft mij afgelopen vijf jaar geleerd om de dingen te nemen zoals het is en te genieten van de kleine dingen. Een positieve mindset zorgt ervoor dat ik meer kan leven zoals Levi dat doet: onbevangen, puur en per dag.

Door iets positief te bekijken, dankbaar te zijn, lief te zijn voor anderen, iets goeds te doen, wordt alles een stukje mooier en wordt iedereen een beetje liever. Ik probeer er te zijn voor mijn omgeving en te helpen waar ik kan.

Maar allemaal leuk, lief en aardig, maar wie schrijft dit nou eigenlijk? Ik zal me eerst even netjes voorstellen:

Mijn naam is Marjolijn Vreeburg, ik ben 30 jaar en woon in Katwijk aan den Rijn (altijd gezegd dat ik er nooit zou gaan wonen, totdat ik verliefd werd op – inmiddels – ons huis). Ik woon samen met vriendlief Stan met wie ik 12 jaar samen ben en de derde persoon in huis is een grote kleine jongen van ruim 5 jaar, genaamd Levi. Een energieke, vrolijke maar vooral lieve kleuter. En ohja, ook nog eens heel temperamentvol (heeft hij niet van mij hoor…..).

IMG_9228

Ik werk drie dagen per week als intern begeleider in het regulier basisonderwijs. Een intern begeleider begeleidt leerkrachten en ouders op het gebied van de leerlingenzorg.
Ik probeer er samen met leerkrachten en ouders voor te zorgen dat elke leerling zich blijft ontwikkelen (op zijn/haar eigen manier, tempo of niveau) maar bovenal lekker in zijn/haar vel zit.

Naast werk ben ik druk met van alles en nog wat: leuke dingen doen met mijn mannen, klussen in ons te leuke huis van 107 jaar oud, sporten (ik doe van alles een beetje: yoga, hardlopen, crossfit en in de winter skiën) en last but not least: ik zoek heel graag de gezelligheid van mijn vriendinnen op. Ik vind het fijn om mensen om mij heen te hebben. Van samen een avondje bankhangen, ergens een hapje eten, met alle kids naar de speeltuin: ik ben dol op gezelligheid en overal voor in!
En overal tussendoor probeer ik wat me-time in te bouwen, het huishouden te runnen en de rust en structuur te bewaren in ons gezin. Ehm ja. Ik zit eigenlijk nooit stil en ben altijd wel druk. Druk met heel veel leuke dingen. En met trots mag ik nu zeggen dat bloggen onder een van die leuke dingen valt. Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik jullie (hopelijk) mag inspireren. I love my life!

IMG_5406

=========================================================================

Thanxxx voor je mooie en lieve woorden, Marjolijn!

We kunnen niet wachten op wat de toekomst ons als de drie MOMketiers zal brengen 😁

liefs,

Tessa & Annette

PS: Marjolijn is ook op Instagram te volgen onder de naam @marjolijn_vr 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Tessa & Annette delen HEPPIE nieuws!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: