Of we klaar zijn voor onze verhuizing naar Zuid Afrika? Nee NATUURLIJK niet!

Ontzettend lief, geïnteresseerd, gezellig, aardig en meelevend bedoeld, maar wij weten niet zo goed wat we op DE vraag der vragen moeten antwoorden. DE vraag die wij de afgelopen maanden zo goed als dagelijks voorgeschoteld krijgen: “En? Zijn jullie al klaar voor Zuid Afrika?” Uhhhh…. Nee natuurlijk niet lieve mensen. We staan nog niet met onze koffers op Schiphol. 

Screen Shot 2017-05-30 at 21.11.00
Alhoewel… Als het aan Jools (en Pippa!) ligt vertrekken we iedere dag wel een aantal keer naar Zuid Afwika. Kinderwagen, Kidizoom Fotocamera, 2 zonnebrillen, rugtas, DE Olaf rolkoffer, in-de-verte-kijker, pandabroek, flip flops, medaille, mooiste ketting, emmer & schep = check check, double check

Met nog 4 weken te gaan begint ons avontuur nu eindelijk wel een beetje vorm te krijgen. Achter de schermen zijn natuurijk al veel belangrijke dingen geregeld die niet persé voor het oog waar te nemen zijn zoals:

 • De verkoop van ons huis (21 juni is de overdracht).
 • De goedkeuring van een jaar onbetaald verlof op mijn werk.
 • Werk van Thaddeus afgerond.
 • Het boeken van de 4 tickets enkele reis Kaapstad op woensdag 28 juni.
 • Onderdak voor onze laatste week in Nederland (aantal dagen opa & oma + lang weekend Landal Greenparks Dunimar in Noordwijkerhout)
 • Oppas voor onze lieve poes Mexx (bij lieve Zoë en Jordi!)

En eindelijk kunnen we nu ook gaan beginnen met dingen regelen waardoor de aanstaande verhuizing écht zichtbaar wordt zoals:

 • Het verdelen van onze inboedel in 5 categorieën: 
  1 > Spullen die we op gaan slaan bij AA Verhuizers in Nieuw Vennep
  2 > Spullen die we weggeven aan mensen die het goed kunnen gebruiken
  3 > Spullen waar lieve vrienden van ons een jaar op zullen passen

  IMG_8975.JPG
  Een deel van de buit voor neefje Mason: De Rock & Swing Gitaar en het 2 in 1 Toet Toet Vrachtvliegtuig 🙂

  4 > Spullen die we weggooien (wát een troep kan een mens hebben en wat is het toch heerlijk om al die troep weg te gooien….)
  5 > Spullen die we mee zullen nemen op reis

 • Onmisbare basics (kleding + schoeisel) inslaan die: 
  – geschikt zijn voor verschillende klimaten
  – gemakkelijk te combineren zijn (qua kleur en stijl)
  – kwalitatief hoogwaardig zijn
  – (redelijk) vlek-bestendig zijn
  – weinig gewicht of ruimte innemenDaar hebben we gelukkig al aardig wat van gescoord + vast uitgetest!

 

SCHOEISEL???? CHECK CHECK CHECK…….

Helemaal heppie met onze Teva collectie voor het hele gezin!

+ kan niet wachten tot ‘The Ultimate Travel Dress’ van Kameleon Rose op de deurmat valt…. Zo tof dat dit gewoon 20 outfits in 1 zijn!

Waar gaat al dat ‘uitverkoren’ spul dan in?? (hoor ik je denken)

Tja, dat is nog een dingetje. (tips zijn van harte welkom) We zijn aan het bedenken wat voor soort koffer of tas handig is om bij je te hebben en steeds te vullen wanneer je 14 maanden op reis bent en regelmatig van bestemming verandert. En ook koffers of tassen die niet allebei je handen of rug compleet in beslag nemen aangezien we ook 2 jonge guppies bij ons hebben die we op een vliegveld of waar dan ook tijdens het reizen dichtbij ons willen houden. Sowieso gaat onze oude vertrouwde gele banaantas van The North Face mee:

 

Naast deze fijne reistas hebben ons oog laten vallen op de Bugaboo kofferserie, maar tot nu toe is er nog geen definitieve keuze gemaakt. Hoeft ook niet, want je gaat niet een maand van tevoren je koffers/tassen inpakken. We hebben onze kleren nu gewoon nog nodig. In Kaapstad gaat de winter bijna beginnen en dat is een beetje vergelijkbaar met onze vroege lente en late herfst: overdag zal het variëren tussen de 7 en 17 graden Celsius.
Net als het nadenken over koffers of tassen, weten we ook nog niet welke buggy alllll the way mee naar Kaapstad zal vliegen. Misschien wel een hardloopbuggy zodat we op dit soort geweldige plekken een sprintje kunnen trekken:

Sea Point Promenade
Ons huis tijdens de eerste maand in Zuid Afrika ligt om de hoek van Cape Town Sea Point Promenade. We like!

Dus of we er zin in hebben in DE reis?

JA!

Maar of we er klaar voor zijn?

NEE!

Nog lange niet, nog lange niet. En dat hoeft ook gelukkig nog helemaal niet. Rustig aan. Want op z’n Afrikaans zeggen we:

Alles sal reg kom

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: