3 echte verhalen van 3 echte moeders – Inside MOMspiration’s Bones

Geïnspireerd door zanger Dotan, willen ook wij -de 3 MOMketiers van MOMspiration- ons steentje bijdragen aan hét experiment waar iedereen het over heeft: #insidemybones op Instagram. Dotan maakte zich zorgen om het verkeerde beeld dat mensen scheppen door Picture Perfect Pictures te posten met daarbij alleen maar fantastische verhalen en interessante hashtags. De volgers zouden hierdoor kunnen denken dat het leven van online influencers alleen maar flawless is, maar dat is natuurlijk niet zo. Iederéén heeft er wel eens even totaal geen zin in, iederéén ziet er ’s morgens verkreukeld uit en iederéén is wel eens compleet niet z’n beste zelf. Dat is gelukkig heu-luh-maal normaal, maar doordat er vrij weinig van dit soort pure verhalen op Social Media geplaatst worden, denken we dat Perfect People echt bestaan. En das dus nie zo.

Voor ons op zich niets nieuws. Want:

Al ruim 2 jaar lang krijgen MOMspiration’s lezers een kijkje ‘Inside Our Bones’. Al ruim 2 jaar lang zijn onze blogs en Social Media posts echter dan echt. What you see is zeker weten what you get. Onze familie en vrienden kunnen dat bevestigen. Zij lezen ook onze verhalen, dus we maken het niet mooier dan het is. Natuuuuurlijk gooien we filtertjes over onze foto’s en natuuuuuurlijk kiezen we van de 30 gemaakte foto’s diegene uit waar wij zelf en onze kids leuk opstaan. En ook dat vinden wij heel normaal. Die kiekjes waar je verskrikkuluk opstaat wordt GELIJK gedelete! DUH!

Maar vandaag niet. Vandaag delen wij met jullie onze meest pure foto (zonder filter, zonder bewerkingen, zonder gunstige hoek/kant/belichting) én daarbij ons meest pure verhaal over wanneer het even geen Sunny Side Up is….

Inside Annette’s Bones

IMG_9022

ZI-RIE-JEUS. HOE ga ik in minder dan 3 weken tijd ons héle huis leegruimen? HOE ga ik met alle mensen die we nog even willen zien voor onze reis van een jaar start allemaal nog afspreken maar plannen we tegelijkertijd niet alle vrije tijd vol? (want die tijd hebben we eigenlijk nodig om verhuisdozen vol te stouwen) HOE ga ik die 120 report cards voor mijn studenten afkrijgen voor half juni? HOE ga ik mijn klaslokaal op/leegruimen? HOE ga ik die To-Do list afwerken? WAAR gaan we 28 december heen vliegen aangezien dan ons Zuid Afrikaanse visum afloopt? WELKE auto gaan we kopen/huren in ZA? WAAROM had ik mij ook weer opgegeven voor een extra committee op school tijdens deze laatste weken? WANNEER ga ik ook nog een keer sporten? WANNEER ga ik ook nog een keer naar de kapper? (ruim half jaar geleden was laatste keer) WANNEER ga ik onze nieuwe website lanceren incl Amanda’s Beauty Blog?
YEP. Zo gaat mijn hoofd te keer voor het slapen gaan de laatste dagen. Waardoor ik dus veel en veel te laat in slaap val. En mega onrustig droom. En zwaar verrot wakker word. En afspraken of zelfs verjaardagsfeestjes vergeet.
DUS. Sorry lieve mensen, wanneer ik nogal warrig overkom. Zo tegen het einde van onze tijd in Nederland wordt het toch wel een beetje veel. Ga echt proberen m’n rustmomenten te pakken en prioriteiten te stellen.
Komt goed. Komt goed. First things first. En van een beetje bloed, zweet en tranen word je hard. Huppakee. Kan ik.

Liefs,

Annette

Inside Marjolijn’s Bones


Inside my bones. Een eerlijk verhaal. Hmm.. Mar de Stresskip. Een kant van mij die velen niet kennen. Let me explain. Ik ben een enorme perfectionist. Ik wil het meer dan goed doen, op alle vlakken het onderste uit de kan halen en mij voor 200 % inzetten. Ik wil voor iedereen klaarstaan en helpen. Ik ben ervan overtuigd dat perfectionisme ook een hele goede eigenschap kan zijn. Maar mijn eigen perfectionisme maakt het mij soms zo enorm lastig. Ik vind het namelijk ook nog eens moeilijk om nee te zeggen. En om te doen wat ik zelf eigenlijk wil. Ik kan mij enorm druk maken over iets wat ik toch niet kan veranderen. En soms, wanneer ik teveel hooi op mijn vork heb genomen en mijn to-do-list langer is dan ik kan doen realiseren op een dag, zijn de rapen gaar. Ik word onaardig. Kortaf en kattig. Dan zit ik met mijn handen in mijn haar en hangen de donderwolken boven mij. Ik, Mar de Stresskip, heb ook een andere kant, die niet veel mensen kennen of te zien krijgen. Een kant waar ik niet trots op ben. Ik wil alle ballen hooghouden (op de beste manier) maar vergeet dan weleens waar het ècht om gaat. Ik zie niet meer wacht echt belangrijk is. Ik doe niet meer wat echt belangrijk is. Gelukkig heb ik afgelopen jaren een modus gevonden waarin ik beter kan omgaan met Mar de Stresskip. Ik herken de symptomen wanneer het niet goed gaat. Ik heb geleerd om een stapje terug te doen en met een helicopterview te kijken en mezelf relativerende vragen te stellen. En soms moet ik genoegen nemen met iets minder. Niet perfect, maar wel goed. De eerste keer doet dat pijn, maar al gaandeweg leer je dat. Echt! En achteraf kan ik dan zeggen dat de wereld niet vergaan is.
Het mooiste is nog: ik kan anderen heel goed vertellen hoe ze om moeten gaan met perfectionisme. Ik kan anderen heel goed vertellen dat het zo ongelofelijk belangrijk is om van de kleine dingen in het hier en nu te genieten. Herinner je mijn blog over Tijn nog? Lak aan dingen die niet belangrijk zijn. Maar de persoon die dat soms eens heel streng tegen zichzelf moet zeggen, ben ik. Want de ervaringen, verhalen en belevenissen waar wij over bloggen, helpen mij enorm. Bloggen over hoe wij, mamma’s onder elkaar, lak moeten hebben aan zoveel kleine, onbelangrijke dingen helpt mij in mijn strijd tegen Mar de Stresskip. Dus mocht je je herkennen of aangesproken voelen in een blog van mij/ons, onthoud dan dat je niet de enige bent. Mar de Stresskip broedt lekker met je mee.

Liefs,

Marjolijn

Inside Tessa’s Bones

Hi. Dit ben ik. Net wakker, onder de douche vandaan, zonder make-up of filter over m’n foto heen. Waarom ik dit wil laten zien? Omdat dit is wie ik ben. En omdat ik trots ben op mezelf, precies zoals ik ben. Imperfect, and I like it. Dotan is met het initiatief #insidemybones gekomen. Op IG plaatst iedereen vaak zijn of haar mooie kiekjes. De leuke momenten van de dag, vrolijke kindjes, gezelligheid. En waarom niet? Wat is er leuker dan mooie momenten verzamelen waar je positiviteit en energie uit kunt halen. Want dat doe ik! Ik geniet enorm van al deze kleine, mooie, grappige en leuke momentjes. Maar laten we eerlijk zijn. Het leven is niet altijd één groot feest. Ik heb geleerd dat dat ook niet hoeft. Slechte dagen, iedereen heeft ze wel eens. Accepteer ze, omarm ze en onthoud dat ze ook weer voorbij gaan.
Mijn leven is niet perfect. En juist dát vind ik mooi aan mijn leven! Heel eerlijk, mijn leven is heel anders geweest. Zeg maar het tegenovergestelde van hoe mijn leven nu is. Zo’n feest als het nu is (want zo ervaar ik het echt), zo’n hel was het een aantal jaren geleden voor een hele lange periode. Door middel van een half jaar EMDR heb ik dingen kunnen opruimen. In het dagelijks leven wil ik er niet meer over praten en ik vind het ook niet nodig om dat stukje te delen op social media. Ben ik nu dan ‘niet echt’ omdat ik dat stukje niet wil delen? Nee. Ik doe dat niet omdat dat van mij is. Dingen hebben een plek gekregen. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben en daar wil ik wel over praten. Ik ben kleine dingen enorm gaan waarderen en ik hou van het leven! Ik leef met angsten die ik krijg wanneer er veranderingen in m’n leven zijn. Dat geeft niet, ze mogen er zijn want ik weet, ze gaan ook weer weg. Maar ik ben trots, heel erg trots! Op de moeder die ik ben, op mijn kracht en doorzettingsvermogen en mijn oneindige positiviteit.
Lieve mensen, wees trots op jezelf. Je bent mooi, precies zoals je bent! BeYOUtiful!

Liefs,

Tessa

Over de schrijfsters van dit artikel

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up proberen Tessa, Marjolijn & Annette moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Drie verschillende moeders, drie verschillende levens en drie verschillende perspectieven, maar de gemeenschappelijke passie om iedere mede-mama een helpende hand te bieden in deze online community.

Volg MOMspiration.nl op Facebook, Instagram ( @lieve_lauren_en_pippa @marjolijn_vr @annette.nico en binnenkort ook gezamenlijk @momspiration.nl )

Disclaimer

Tessa, Marjolijn & Annette bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

cropped-img_37542.jpg

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: