K(r)amperen!? Let’s ROCK that camping shizzle!

Wij zijn enorme kampeer fans. Ja serieus, hup sleurhut volgooien, achter de auto en go! Het inpakken is een feestje! Al dansend pak ik heeeel relaxed alle spullen in, loop ik zingend naar de caravan, heb alles keurig op lijstjes geschreven en ben heppie de peppie. Dat klinkt natuurlijk FANTSTISCH. Maar realistisch? Haha, nee joh, natuurlijk niet.

Kijk, het zit zo. Het eerste stukje klopt. Wij zijn echt enorme kampeer fans. Niks leukers dan kamperen, lekker in de zon en twee weken lang relaxed op je blote voeten lopen en je nergens druk om maken. Eten bestellen of je potje koken op een pitje, het maakt allemaal niet uit. We genieten daar enorm van! Ik hoor je denken ‘ja leuk, maar met twee kinderen?’ JA! OOK MET TWEE KINDEREN. Sterker nog, dat vind ik nog leuker!

Toen Lauren 10 weken was zijn we met de caravan naar Italië gereden. Daar kregen we natuuuurlijk verschillende reacties op. Sommige mensen waren enthousiast, anderen mensen vonden het bizar en gaven aan dit nooooit te kunnen doen. Dat mag natuurlijk, ieder z’n eigen ideeën. Maar wij deden het wel en wat hebben we genoten!! Lauren was als een vis in het water. Het jaar daarna zijn we weer twee weken gegaan en we hebben wederom een top tijd gehad. Wat ons geheim is?

Relax. Ontspan. Niks moet, niksen mag. Geniet! Van het niks doen, van het chillen, van het spelen met je kids, van het stiekem in het zonnetje in slaap vallen, van het feit dat je even helemaal geen verplichtingen hebt en hoogstwaarschijnlijk ook geen wifi dus geen bereik. Whihooooo, kan echt geen kwaad is mijn ervaring! Je ziet wel wat de dag brengt. Hoe HEERLIJK is dat?!

Afgelopen week zijn we weer wezen kamperen. Maar nu met een grote groep vrienden en familie. Wat was het leuk!! Toch was het dit keer anders dan de afgelopen twee keren in de zomer. Mijn man en ik waren dit keer een beetje last minute. Maar dan echt last minute, de avond van te voren. Ik ben door het huis gerend, heb alles wat ik tegenkwam verzameld, op ons bed gegooid en naar beneden gesleept. Om 20:45 uur bedacht ik me dat Lauren de volgende dag zou trakteren op het kinderdagverblijf. Oepsie, ik had natuurlijk helemaal NIKS in huis, dus snel naar de supermarkt. ’s Avonds laat nog een geweldige traktatie in elkaar geflanst. Multitasking rocks! Je leest het al: het voornemen om ONTSPANNEN te gaan kamperen zat er dit keer niet in. Gelukkig weet ik dat het altijd weer morgen wordt en dat dingen 9 van de 10 keer goed komen. Uiteindelijk hebben we heerlijke dagen gehad, enorm genoten van het mooie weer en veel plezier gehad!

Maar goed, alleen maar relaxed zijn brengt je niet aan het kamperen. Je zult er toch iets voor moeten doen en een beetje voorbereid op de camping aankomen is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je gaat kamperen met je kroost? Met kids heb je nou eenmaal meer nodig dan alleen een slaapzak, een zak chips en een fles rosé. Vroegah (in de vorige eeuw ofzo) kwam ik daar nog mee weg maar tegenwoordig…

Bij deze dus mijn tips voor een geslaagde kampeer vakantie!

  1. Relax! Sunny Side Up! Want hé, je gaat op vakantie!! Met deze instelling ben je al op de helft.
  2. Je gaat op zoek naar een kindvriendelijke camping. Een zwembad, inclusief pierenbadje, een speeltuintje. Een recreatieprogramma of een kinderdisco. Hartstikke leuk! Maar het moet natuurlijk wel bij je passen. Niet geheel onbelangrijk; schaduwplekken zodat je tent niet de hele dag staat te branden in de zon en je kind in de middag toch ook gewoon zijn of haar slaapje kan doen. Parkeerplaatsen buiten het kampeerterrein zodat je kroost veilig kan spelen. Een wasmachine op de camping! Ik word er blij van!! Tussendoor je wasjes kunnen draaien is wel zo relaxed, tenzij je gaat voor oer campinglife en je wasjes wilt doen in een emmer met een borstel. Check sowieso of de camping een ruimte heeft waar je je baby of dreumes kunt wassen/verschonen/badderen. Wel zo relaxed!
  3. Caravan, tent of vouwwagen? Tja, waar kies je voor. Ga je voor hypercamping, heerlijk in een tent of toch voor wat meer luxe in een caravan? Wij hebben een caravan en ik moet zeggen dat dat kleine beetje extra luxe toch wel heel fijn is. Daarnaast is het bij slecht weer ook wel prettig want je kind heeft meer ruimte om lekker te spelen.
  4. Lekker slapen. Dat is natuurlijk altijd even afwachten hoe dit gaat. Je kind is tenslotte in een andere omgeving. Sommige kids slapen overal maar dit geldt niet voor alle kids. Wat je eraan kunt doen om je kroost van te voren al een beetje te laten wennen? Zorg voor een goed campingbedje en laat je kind hier vast een beetje aan wennen. Een nachtje of wat er vast in laten slapen is een optie. Je campingbedje kun je op de camping ook heel goed als box gebruiken! Zorg voor een goed muskietennet voor over het campingbedje of de kinderwagenbak, mocht je baby nog in de kinderwagenbak slapen. #muggensuck! Letterlijk en figuurlijk. Met kleine kids is het natuurlijk ook niet heel relaxed als je naast de kinderdisco of het restaurant staat, dus vraag naar een rustige plek.
  5. Het weer! Wat is er leuker dan heerlijk weer tijdens je kampeervakantie!? Mooi weer maakt het natuurlijk extra leuk. Let wel op dat je je kind goed insmeert. En mocht het nou slecht weer zijn!? Niet gaan mokken in je tent of caravan, keep you Sunny Side Up! Ook met minder goed weer. Trek je laarzen aan en ga lekker struinen over de camping en plassen stampen. Zorg natuurlijk wel dat je die spullen ook bij je hebt. Een dag naar een overdekt zwembad of iets dergelijks is ook een optie.
  6. Tekengevaar. Zit je in een bosrijke omgeving? Check je kids dan op teken. Iedere dag. Teken gaan op warme plekken zitten. In de oksels of huidplooien van je beeb. Heeft je kleine een teek? Verwijder de teek dan met een speciale tekentang. Hou de beet wel in de gaten. Zie je een rode kring? Ga dan naar de huisarts.
  7. Maak van te voren een lijstje met alles wat je mee gaat nemen. Hoe ik dat doe? Ik loop met mijn telefoon het hele huis door en noteer alles wat ik tegenkom waarvan ik denk dat ik dat nodig heb. Een kinderstoel bijvoorbeeld. De Ikea heeft hele simpele kinderstoelen die super handig mee te nemen zijn. Wanneer mijn lijst compleet is verzamel ik de hele boel en gaat het hup de caravan in. Let’s Rock this camping shizzle!

Wat nou kramperen? Nee hoor, volop genieten van heerlijk kamperen! Heerlijk voor de kids, de hele dag buiten. Spelen, ravotten, zwemmen en plezier maken. Wat zullen ze goed slapen 😉 Kunnen pa en ma mooi ’s avonds onderuit, wijntje erbij en proosten op een heerlijke en relaxte vakantie.

Enjoy!!

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

2 reacties op ‘K(r)amperen!? Let’s ROCK that camping shizzle!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: