“hello Stranger. I LIKE you.” Durf jij dit zomaar te zeggen?

Serieus. Dit was gisteren mijn openingszin bij 4 -voor mij compleet vreemde- vrouwen. Het voelde niet eens zo heel gek. Ik durfde dat gewoon. Gelukkig maar, want door dit te zeggen creëerde ik magie. Ik creëerde een magische band en legde dit vast op beeld. De harten van deze vrouwen openden en gaven zich aan mij over waardoor een samenspel ontstond alsof we elkaar al jaren kenden. 

Even uitleggen wat hier nou allemaal gebeurd is. Want dit soort foto’s kom je normaal gesproken niet echt tegen op MOMspiration.nl.
Maarrruhhh… wen er alvast een beetje aan, want ik vond dit toch zwaar te gek!
Gisteren is namelijk dankzij Canon Nederland -tijdens de Instameet in A LAB Amsterdam- mijn liefde voor fotografie tot een wedergeboorte gekomen. Het inspirerende verhaal en de tips van Ahmet Polat (Fotograaf Des Vaderlands 2015) en de gesprekken met gepassioneerde professionele fotografen + de lieve mensen van Team Canon werkten heerlijk aanstekelijk.
Met een toffe opdracht werden we de straat opgestuurd én kon er zelfs een Canon M5 camera gewonnen worden. De tip was om met het verhaal van Ahmet een serie foto’s te schieten en deze te posten op Instagram.

Als eerste kwam ik dit ‘tafereel’ tegen en kon het natuurlijk niet laten om vast te leggen. Niet perfect voor de fotowedstrijd, maar wel lekker hilarisch.

19800101001215_IMG_0026
Talking about Telling Stories… Hoe zou dit aflopen?

Maar nee, hier ligt mijn kracht niet. Dit kan beter. Dit is niet hét verhaal dat ik wil vertellen.

Hierna ben ik gewoon op straat gaan staan en om mij heen gaan kijken. Vertrouwend op het proces en opgaand in het moment liet ik alles om mij heen gewoon gebeuren en focuste vooral op het zintuig zicht. Mindful kijken. Scannen zelfs.

En wat zagen mijn ogen? Mensen. Mensen die onderweg zijn op de fiets of te voet. Mensen die aan de kade alleen of met elkaar zitten te zitten. Zitten te zijn.

Maar ik zag vooral gezichten. En van sommige van die gezichten wilde ik meer weten. Ze spraken mij aan, ondanks dat we elkaar niet kenden.

We keken elkaar in de ogen en er was een klik. Allebei hadden we een open blik.  

Dat schepte een instant band.

En NOG meer wanneer ik zonder na te denken deze woorden opeens dit uit mijn eigen mond hoorde rollen:

Hi, ik wilde graag zeggen dat ik jou echt prachtig vind.

Die reacties en gesprekken die hierop volgden waren magisch… Als slagroom op de taart lieten deze mooie vrouwen mijn die magie vastleggen op beeld. Och, och, och, ik ben ZO trots op dit alles! M’n hart straalt een dag later nog steeds.

19800101003130_IMG_0066.JPG

BEDANKT lieve mooie vrouwen! Dat ik even zo dichtbij jullie mocht komen…. 

En als KERS op de SLAGROOM op de TAART zei fotograaf Ahmet Polat dat hij mijn fotoserie erg sterk en mooi vond en dat ik bij z’n ‘top choices’ zat. Helaas niet gewonnen, maar dit compliment -uit de mond van iemand met z’n enorme staat van dienst- is minstens zo waardevol.

Nu ik dit aan het typen ben en tegelijkertijd nadenk over mijn/onze (als team met vriendlief) favoriete foto’s ooit geschoten, dan is het opvallend dat er veel portretten in voorkomen. Grappig dat dit dus blijkbaar een terugkerend thema is. Iets waar we blij van worden.

Maar ons hartje gaat ook sneller kloppen van mooie dierenplaatjes… Daar kunnen we straks in Zuid Afrika weer helemaal voor gaan!

‘Vroegah’ namen vriendlief en ik regelmatig écht de tijd om al spelend op zoek te gaan naar HET perfecte plaatje. Het klinkt enorm suf, maar nu met de kleine kids erbij pakken we minder snel de ‘echte’ camera, omdat het dan als zo’n ‘gedoe’ voelt en je het daarna weer via de computer op je telefoon moet krijgen. De telefoon heb je sneller en makkelijker bij de hand en in de hand. Maar gisteren had ik de eer om verschillende Canon camera’s uit te proberen die de drempel om een ‘echte’ camera te gebruiken zo laag als maar kan maakt. I’m in LUF met de Canon M5 en M6.

+ Met de Canon Camera Connect App staan binnen no-time je foto’s op je telefoon. Handig en dus nog laagdrempeliger om een topcamera te gebruiken in plaats van de telefoon!

Screen Shot 2017-06-11 at 10.20.37.png

Goede kans dat één van deze babes met ons meegaat op wereldreis. En daar pluk jij dan straks ook de vruchten van, want op deze manier kunnen we jou nog beter beeldend mee op reis nemen!

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (31 jaar), mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

ATJP-157

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: