6 redenen waarom JIJ een TOP moeder bent! (en dat mag je vieren!)

Moeder, Mama, Mammie, Mommy, Moesje, Mutti, Moeke. Er zijn vast nog 100 andere namen te bedenken voor moeders. Misschien heeft jouw kind wel een fantastische lieve koosnaam voor je. Een naam die met liefde bedacht is door je kroost. Hoe lief is dat!? En dat is niet zomaar natuurlijk. Want, laten we eerlijk zijn, je bent gewoon een SUPERMOM! Waarom? Nou dat zal ik je vertellen!

  1. Je kunt MULTITASKEN als de brandweer! Aan het einde van de dag, wanneer je peuter tijdens het koken op de grond ligt te krijsen omdat ze koek wil, je newborn in tranen is door de ellendige krampjes, krijg jij het voor elkaar om de boel weer in rustig vaarwater te krijgen. Tijdens het koken troost je je beeb, lees je boekjes met je peuter en ondertussen kook je het avondeten ook nog perfect zonder ook maar iets aan te laten branden (okay, misschien een beetje) Ie-de-re dag weer. You powerwomannnn YOU!  (Op onderstaande foto liep het nog niet zo gesmeerd als nu) IMG_2930
  2.  Je leeft nog steeds! Na weken, nee maanden gebroken nachten of nog erger, alleen je ogen kunnen sluiten wanneer je niest, sta je nog steeds op je beide benen! Wel compleet strak van de koffie maar hé, je fixt ’t ‘m toch maar even! Iedere ochtend neem je je voor om vanavond toch écht op tijd naar bed te gaan. Maar ‘savonds maak je weer de tassen klaar voor je kids, schrijf je een lief briefje voor in hun broodtrommel of een kleine note op hun banaan, maak je hun traktatie klaar of leg je nog even de laatste hand aan dat ellende werkstuk van je puber. Je vergeet even dat je er vannacht nog 6 keer uit moet voor een kusje, een speen, even troosten, kind moet plassen en 100 vragen over…(vul maar in) Maar je doet het, omdat je een SUPERMOM bent. IMG_2932
  3. De enige die je kind echt echt écht begrijpt, dat ben JIJ. Maar dan écht. Wanneer je kind super blij is omdat hij of zij een vette prestatie heeft neergezet, dan snap jij dat. Wanneer je kind teleurgesteld is omdat hij weer niet mee mocht doen tijdens de pauze op het plein dan snap jij dat. Je luistert naar je kiddo, iedere keer weer. Ook wanneer je dreumes onverstaanbaar ‘mama grrtskoela poei’ zegt dan weet jij wat hij of zij bedoeld. Gewoon, omdat jij het snapt en omdat je een SUPERMOM bent. IMG_2926
  4. En áls je dan eindelijk in je bed ligt, dan is het tijd om…je zorgen te maken. yep..dusss. Je zorgen maken over waarom je kind al dagen het avondeten door de kamer smijt. Je zorgen maken over waarom je little dude geen aansluiting kan vinden in de klas, je zorgen maken omdat je kleine diva niet zo goed kan praten als haar leeftijdsgenootjes (jaja, alle kinderen ontwikkelen op hun eigen manier maar toch gaat het wel door je hoofd…) Je maakt je zorgen omdat je graag wilt dat je kroost gelukkig is en blijft. Je gunt ze het AAAALLER BESTE! Waarom? Omdat je een SUPERMOM bent!
  5. Knuffels en kusjes, oneindig veel, iedere dag weer. Het aller lekkerste wat er is. Én het beste medicijn tegen een schaaf op een knie, vermoeidheid, boosheid, om ruzies op te lossen, maar ook gewoon zomaar. Gewoon omdat het heerlijk is! En omdat alleen een SUPERMOM dit kan (okay, superdaddy’s ook natuurlijk). IMG_2933
  6. Jij gelooft in je kiddo! Iedere dag weer. Wanneer hij of zij de dag even niet ziet zitten dan prijs je hem of haar de wereld in. Simpelweg omdat je weet dat hij of zij het kan! Sunny Side Up, zeker wanneer je kleine vent of troela het zooo nodig heeft. Dat doe jij, want je bent een SUPERMOM.

IMG_2936

Ruim 2 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Wat kwam er ongelooflijk veel op me af! Alles was nieuw. De eerste maanden ervoer ik als een rollercoaster vol verschillende emoties. Moeder worden vond (en vind) ik het aller mooiste wat er is maar het maakte (en maakt me nog steeds) zo ongelooflijk kwetsbaar. Na het eerste jaar maakte ik de balans op. Ik dacht na over hoe ik vond dat ik het als mommy deed. En ik was trots, héél erg trots. Trots op hoe ik als (werkende) moeke ons gezin draaide hield (samen met mijn man natuurlijk). Ik was trots op al die ballen die ik in de lucht wist te houden (en natuurlijk vielen er wel eens één of twee maar hé, dan pak je ze gewoon weer op!)

En daarom heb ik besloten om mezelf 1 keer per jaar een cadeau te geven. Een cadeau waarbij ik mezelf trakteer omdat ik vind dat ik het allemaal maar even fixt, ie-de-re dag weer. Niet zomaar een cadeau hoor! Een cadeau wat me eraan herinnert dat ik een SUPERMOM ben.

IMG_2854

En zo kwam ik terecht bij KAYA sieradenIk wilde mezelf namelijk heel graag trakteren op een mooi sieraad met de namen van mijn kleine monsters erin. Ik ontdekte al snel dat ik op de juiste plek was en heb een geweldige ketting besteld. Afgelopen week kwam er een heel mooi pakketje bij de post. Toen ik het doosje uit de envelop haalde gebeurde er iets raars. Of het nou de hormonen zijn of dat ik gewoon een turbo week dier geworden ben door motherhood; ik raakte geëmotioneerd. Ik wist dat daar mijn ketting in zat met de namen van onze meisjes. De meisjes die mij zo intens gelukkig maken, de meisjes die me soms tot waanzin drijven, de meisjes die het mooiste zijn wat me ooit is overkomen. ONZE meisjes. Met trots wil ik ze om mijn nek dragen. Je snapt wel dat ik met grote snikken lag te janken toen ik de ketting uit het doosje pakte…whaha, nee hoor zo erg was het niet. Don’t worry! 😉

IMG_2853 IMG_2927

Als SUPERMOM loop ik nu trots met mijn mooie ketting te pronken én steun ik het project Giving Back in Gambia want KAYA doneert per sieraad een bedrag aan stichting Eduki zodat een kind in Gambia naar school kan. En ik als leerkracht én SUPERMOM wil natuurlijk niets liever dan dat ALLE kinderen over de hele wereld naar school kunnen. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de links om naar desbetreffende websites te gaan! 

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Een reactie op “6 redenen waarom JIJ een TOP moeder bent! (en dat mag je vieren!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: