14 Dagen Kaapstad: Hoe gaat het nu met Annette & co aka ‘The Flying Dutch Family’?

Wowie… We zijn gewoon al 2 weken op reis! Alhoewel het nog niet echt voelt als ‘reizen’. Deze 1e maand hebben we een fijne een vaste stek hebben die als thuis voelt in de stad waar we al eerder verliefd op werden. Het voelt gek genoeg heel normaal om in Kaapstad te wonen. Vanaf hier hebben we de afgelopen 2 weken al heel wat (geweldige!) uitstapjes gemaakt, maar we kunnen stiekem niet wachten om rond te gaan reizen door dit prachtige land. Tot die tijd genieten we natuurlijk iedere seconde als een malle van onze tijd in The Mother City. Ons huis met grote tuin is gelegen op toplocatie: tegenover Greenpoint Park met de allerleukste speeltuinen en op loopafstand van V&A Waterfront. En… met onze fantastische auto voor de deur geparkeerd rijden we zo overal naar toe waar we willen. Want dat is precies wat we iedere dag doen: waar we zin in hebben!

Niets moet en alles mag. Nou ja, bijna niets moet, want we hebben al heel wat tijd gestoken in het aanvragen van een verlengd visum en dat is niet echt een favo bezigheid, Vooral niet in een land waar alles niet zo smooth geregeld is zoals wij gewend zijn in Nederland. Na van het kastje naar de muur te zijn gestuurd en heel wat georganiseer (Thaddeus is onze held: thanxxxx babe!), is de aanvraag nu eindelijk officieel in behandeling. Wanneer dit wordt goedgekeurd betekent dit dat we in plaats van 3 maanden 6 maanden in Zuid Afrika mogen blijven met ons toeristenvisum. Om te vieren dat het geregel en gewacht in het VFS kantoor erop zat, hebben we lekker brownies gegeten en koffie gedronken bij Brownies & Downies op Longstreet. Yummmmy!

 

IMG_2416

Sinds afgelopen zondag is Pippa opeens klaar met middagslaapjes. Dit biedt nieuwe perspectieven, want nu kunnen we gewoon weer dagtripjes maken ipv dat de dag altijd gepland wordt rondom haar middagslaapjes. Leuk leuk! Dus…. Na de brownies stapten we de auto in op weg naar het strand van Muizenberg!

Ondanks dat het hier winter is, schijnt het zonnetje heerlijk en zijn we veel buiten.

En tja, soms regent het ook. Dan gaan we naar het aquarium (we hebben een abonnement) of schrijven we de meiden in voor een activiteit met Adventure Clubs.

Of we knutselen gezellig op de patio in huis: We hebben kijkdozen van Olli + Jeujeu gemaakt!

De meiden hadden namelijk nieuwe schoenen gekregen (denk dat ze sneller groeien door de Afrikaanse zon ofzo) en de dozen konden we mooi gebruiken om mee te knutselen.

Iedere dag samen met ons viertjes is een feestje. Natuurlijk kunnen we elkaar ook wel eens achter het behang plakken, maar daar hangen we niet teveel gewicht aan. De mooie momenten wegen namelijk heerlijk zwaar waardoor het zonnetje in ons hoofd volop schijnt. Zoals Pippa gisteren zij:

Mama, papa. Ik ben zo happy. Door lullie. Ik ben bij lullie.

Smelterdesmeltsmeltsmelt…..!

Tja en Jools zit in de ‘poepjes en plasjes en stom en saai fase’. Wanneer je vraagt wat zij leuk vond vandaag, dan zegt ze:

NIKS! Ik vond alles saaaaaiiii! Ik vond alleen de poepjes en de plasjes leuk.

Maar aan haar koppie te zien gedurende de dag en de manier waarop ze super relaxed in slaap valt zal het wel goed zijn….

Zoals die dag dat we naar Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach gingen. Wat een topdag was dat!

 

Ook gaaf: Wine Tasting bij Spier Wine Estate in Stellenbosch. Totaal kindvriendelijk, want er zijn 2 speeltuintjes, klimrotsen, prachtige velden om over te rennen en zelfs kinderwijn om te proeven inclusief cadeautasje met stickers, stiften en spelletjesboek.

Yeah, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van onze avonturen tot nu toe. Moet wel zeggen dat het enorm veel tijd en energie kost om blogs te creëren. Dit is vanwege de ontzettend trage internetverbinding: 1 foto uploaden duurt een minuut of 10. Dus laat staan een filmpje…! De video over Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach heeft een week gekost. Adem in, adem uit haha! Goede geduldheidstest. En we zijn natuurlijk 24/7 samen met de meisjes. Niet zo heel leuk wanneer ik dan alleen maar achter de computer zit. Thaddeus is nu met de meisjes hier in de speeltuin van Deerpark Café aan het spelen en ik ga gauw lekker meedoen met ze. Want nu eindelijk is dit verhaaltje klaar!!!

Vanmiddag hopelijk de Tafelberg op. We wilden eigenlijk vanochtend gaan, maar er stond een ENORME rij. Je zou dan 1,5 uur moeten wachten en daar hadden we niet zoveel zin in. Ze zeiden dat het na 15 uur vanmiddag rustiger is. Poging 2 dan maar. En anders lopen we ‘m wel ‘ff’ op. We zijn aan het proberen om baby backpacks te kopen via de Zuid Afrikaanse Marktplaats (Gumtree), dus dat zou best een optie kunnen zijn.

Liefs!

Annette

PS: Oh, Jools wil ook nog wat typen:

jools pippa opa oma tante anouk oma sander moos joep opa oma oma mies tante cindy mason elly frans liz tess bo kevin lisa wim freek tom elles wigbert margie chris stella bidi sanne mika mats angelique jurgen mads wes jacqueline joey jessy norah jolie wilco marieke

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘14 Dagen Kaapstad: Hoe gaat het nu met Annette & co aka ‘The Flying Dutch Family’?

  1. Wat een geweldig verhaal, leuke foto’s en een top filmpje met de pinguïns! Ga zo door en blijf volop genieten en wij genieten mee hoor! Liefs van ons uit Amstelveen, A&E

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: