Dromen, durven,..doen?

Gisterenavond was ik bij een bijeenkomst van Propel Woman. Allemaal verschillende vrouwen bij elkaar. Werkende moeders, niet werkende moeders, zoekende moeders, enthousiaste moeders, moeders die willen leren, ontdekken en verder willen kijken dan hun neus lang is. Het was een super gezellige avond met een workshop die gegeven werd door Janine Barelds. De focus  in deze workshop lag op ‘dromen‘. Want, durf jij nog te dromen? Kom jij nog toe aan je dromen tussen al die bergen was en stapels luiers?

Weten jullie waar een arend haar nest bouwt? Hoog, heel hoog. Soms wel 500 meter hoog. Haar jongen zitten veilig in het nest en worden beschermd tegen vijanden, weer en wind. Maar ze blijven hier niet altijd. Zodra moeder besluit dat het tijd is om uit te vliegen, doet ze dat op een hele mooie manier. Ze begint aan het nest te schudden. De jongen beginnen als een malle te klapperen met hun vleugels om balans te krijgen. Moeder arend bereid haar kinderen voor op de wijde wereld. Maar dan komt het moment dat moeder vindt dat het tijd is dat ze gaan vliegen. Ze wipt haar kroost er één voor één uit. Terwijl het kleintje als een malle haar vleugeltjes uit slaat, vliegt moeder met haar mee. Zodra ze ziet dat haar jong moe is en niet meer kan, neemt ze een duik en vangt haar op met haar enorme vleugels. Ze brengt haar jong weer terug naar het nest. En zo oefent ze keer op keer, totdat haar kleintje klaar is voor de grote wereld.

Wat vond ik dit een prachtige metafoor. Als ik dit voorbeeld verplaats naar mijn eigen leven en ik zie mezelf als moeder arend, dan ben ik vaak nog niet eens in het stadium van ‘schudden aan het nest’. Ik vind het lastig om mijn kinderen los te laten maar ik zal ze toch ook klaar moeten maken voor de grote wereld en de maatschappij waar wij in leven. Voorlopig schud ik af en toe met mijn pink even aan het nest maar wil ik ze ook nog graag beschermen.

Naast dat ik Tessa ben, ben ik ook moeder. Een prachtige rol voor het leven. Wat zorg ik met een hoop plezier en geluk voor onze meisjes. Deze rol kost veel tijd en energie. En dat is goed, daar heb ik bewust voor gekozen. Door alle bezigheden rond mijn rol als moeder, komen onze kids nu op de eerste plaats. Ik wil van ze genieten, ze begeleiden naar de grote wereld en ze wegwijs maken in de maatschappij waarin wij leven. Dit is de fase waar ik nu in leef.

IMG_1580

Maar stel nou; ik ben niet moeder arend maar een arend jong. Moeder arend schud aan mijn nest, het is tijd voor beweging. Ze wipt mij eruit, de grote wereld in. Gauw strek ik mijn vleugels want ik wil niet vallen, ik wil vooruit. Heel in de verte zie ik een prachtig doel. Vlieg ik erop af of…?

Dromen. Dromen over mijn doelen. De dingen die ik nog graag zou willen doen en bereiken. Durf jij als moeder in de drukke tijden nog te dromen? Te dromen over wat je eigenlijk graag zou willen!? Een mooie nieuwe baan of een verre reis maken? Misschien wel verhuizen naar Afrika om je daar in te zetten voor mensen in nood? Of zou je vrijwilligerswerk willen doen met oudere mensen, of gewoon eens helemaal alleen twee weken op vakantie willen gaan om jezelf terug te vinden? Nu hoor ik je denken; “Ja maar hoe dan!? Ik heb een gezin met kleine kinderen, mijn verplichtingen, familie, werkzaamheden etc. Er is geen ruimte voor mijn dromen.” Op zo’n moment komt de keiharde realiteit weer om de hoek kijken. Of zijn het de geijkte ‘beren op de weg..?’

Dromen kun je vaak niet in één keer verwezenlijken. Ze zijn niet tijdgebonden. Ze kunnen een jaar van je af liggen maar ze kunnen ook 10 jaar van je af liggen. Maar stel nou dat je, ondanks de realiteit die al snel om de hoek komt kijken, tóch een stapje in de richting van je droom kunt zetten? Kleine stapjes zorgen ervoor dat je steeds dichterbij jouw droom kunt komen. En iedere stap is er één.

Ook ik droom. Ik droom veel. Altijd al gedaan. Als ik kijk naar 10 jaar geleden dan heb ik nu weer hele andere dromen dan dat ik toen had. Als ik nadenk over wat ik in de toekomst graag zou willen doen in mijn leven, als ik mijn droom mocht waarmaken, wat zou ik dan doen?

IMG_5396

Wanneer ik om me heel kijk dan zie ik veel vrouwen worstelen. Worstelen met zichzelf, hun leven, hun lichaam en alle eisen waar deze maatschappij ons mee opzadelt. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze overal aan moeten voldoen: De perfecte moeder, de leuke echtgenote, de betrokken en lieve vriendin, de actieve hulpmoeder op school, de perfecte kok voor het gezin, de opgeruimde moeder met het huis keurig aan kant. En zo kan ik nog wel doorgaan. Vrouwen moeten zoveel ballen in de lucht houden en gaan volledig aan zichzelf voorbij. Raken uitgeput en gaan soms zelfs in de overlevingsstand. Wat ik zo graag zou willen is met mijn positiviteit en energie vrouwen bewust maken van dat ze goed zijn, precies zoals ze zijn. Dat ze mooi zijn, precies zoals ze zijn. Dat ze niet perfect hoeven te zijn maar dat ze perfect zijn zoals ze zijn. Want iedere vrouw is mooi, precies zoals ze is. Ik zou ze zo graag willen leren balans te vinden in hun drukke bestaan.

De eerste stap die ik heb gezet richting mijn droom is het bloggen voor MOMspiration. Door middel van blogs schrijven hoop ik vrouwen te inspireren. Want wat is er mooier dan er voor elkaar zijn en elkaar te steunen in het moederschap en alles wat daarbij komt kijken?

Wat is jouw droom? Wat zou jij nou heel graag willen doen? Neem die eerste stap en maak je dromen waar.

IMG_5395

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa
Over de schrijfster van dit artikel:
Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.
Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: