Kijk pap en mam, die mevrouw heeft echt HELE grote boobies!!!

Terwijl haar vinger dolenthousiast wijst in de richting van een prachtige Zuid Afrikaanse mevrouw die voorbijloopt, roept Jools bovenstaande tekst. Ehhh… Oeps (mijn hoofd kleurt rood en ik probeer heel hard na te denken wat ik moet zeggen of doen) Ehhh…. Uhhh….. (Thaddeus kijkt mij met grote ogen vragend aan van: WAT moeten we nu doen of zeggen? Moeten we überhaupt iets doen of zeggen? Heeft de mevrouw het gehoord?) Ehhh…… (de mevrouw loopt door en we hebben geen idee of ze het gehoord heeft – verstaan kan wel, want Afrikaans lijkt op Nederlands en ze spreken ook Engels, dus boobies komt wel aan) Ondertussen gaat Jools ongestoord verder, duwt haar borst vooruit en roept: 

“KIJK! Ik heb nu ook grote boobies, net als die mevrouw!” 

IMG_4689
Mijn hoofd….. Huilen of lachen??

Ja, die mevrouw had werkelijk waar hele grote boobies. Maar hoe leg je aan het kind van 3,5 uit dat je dit niet zomaar hardop kunt zeggen. Dat het niet zo hóórt? Dat je dat niet mag zeggen. Want dan komt natuuuuuurlijk DE vraag: “Maar waarom niet?”

Een antwoord hierop geven vind ik lastig. Wanneer je zegt dat het niet netjes is, telt namelijk niet echt als antwoord. Dat is hetzelfde als ‘het hoort niet’. Zeggen dat de mevrouw het misschien niet fijn vindt komt ook niet aan.

HUH. Help!

De belevingswereld van peuters en kleuters is zo heerlijk onbevangen:

  1. Waar dan ook in je blootje rondrennen 
  2. Met de deur open waar dan ook naar de wc gaan
  3. Keihard roepen dat JIJ de scheet hebt gelaten en hier MEGA trots op zijn
  4. Zonder blikken of blozen aan een wildvreemde man vragen of hij ook een piemel heeft
  5. Het uiterst raar vinden dat je niet jezelf op iemands feestje uit kunt nodigen (maar waarom dan niet? het is toch gezellig wanneer wij er zijn!)
  6. Over iemand met wie je toch wel 10 hele minuten hebt gespeeld zeggen dat het je allerbeste vriend is. Maar de naam dan weer net niet weet. 
  7. Van iets wat je nog nooit hebt geprobeerd denken dat je het wel kunt
  8. Dat het je totaal niet interesseert/het niet zien dat iedereen naar je kijkt wanneer je keihard huilt en jezelf op de grond laat vallen van ellende. Want wanneer je boos en verdrietig bent, dan ben je boos en verdrietig. Suck it up, people!
  9. “Troep maken? Wat is troep? Waarom is troep erg? Troep maken is toch leuk! Gewoon lekker veel spullen bij elkaar en door elkaar. Ik weet precies waar alles ligt hoor.” 
  10. Als je niet met iemand wilt spelen omdat je diegene stom vindt, dan speel je daar niet mee. En dat zeg je ook gewoon recht in het gezicht. Lekker duidelijk. Hoppakee.

En wij als volwassenen slijpen dit beetje bij beetje bij. Tot ze dus dingen achter iemand rug om gaan zeggen. Tot ze het moeilijk gaan vinden om over emoties te praten of ze überhaupt te tonen. Tot je je keihard schaamt voor een scheet. Tot het woord piemel een scheldwoord wordt. Tot je je schaamt tegenover anderen voor je naakte lijf.

Best bizar eigenlijk. Maar ja, zo hoort het.

Tot die tijd gaan we nog even lekker genieten van deze onbevangenheid. Want die momenten waarop onze guppies met hun blote billen al gierend van de pret over het grasveld rennen en zelfs die momenten waarop ze zeggen dat die mevrouw hele grote boobies heeft…. Die zijn goud waard.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_4151

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Kijk pap en mam, die mevrouw heeft echt HELE grote boobies!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: