Oog in oog met een neushoorn op je terras: HELP of GAAF?!

Doordat we nog niet op heel veel plekken in Zuid Afrika en Namibië zijn geweest waar wilde dieren leven, vergeet je soms even dat ze er zijn. Voor Jools en Pippa zijn die wilde dieren onlosmakelijk verbonden met het continent Afrika en zeiden tijdens onze eerste Game Drive bij Villiera Wines in Stellenbosch dat we EINDELIJK echt in Afrika waren. De giraffen en zebras om ons heen gaven inderdaad dat extra speciale Afrikaanse gevoel. Die gave beesten wilden we weer zien!

Dus toen we in Namibië op zoek waren naar accommodatie in de buurt van Mariental (recht onder Windhoek), kwamen we terecht op de website van Africa Safari Lodge. We zagen foto’s van 20 huisjes rondom een waterpoel waar regelmatig allerlei wilde dieren uit het Game Reserve heen komen drinken en dat leek ons een heel gave ervaring. Of dat ook zo geweest is, dat zie je in het filmpje!

 

Wat we helaas niet vast hebben kunnen leggen op beeld, waren alle giraffen en zebras die zich blijkbaar verstopt hadden tijdens onze Game Drive met de ranger. Het enige wat we zagen waren waterbokjes, springbokken en nog wat andere bokken. Na een uur of 3 (waarin Pippa haar plas niet meer op had kunnen houden en 1,5 uur met een natte broek naar giraffen zocht) konden we geen bokkies meer zien. Zo jammer dat we geen andere dieren hadden gespot! Maarrrr….. we kregen gelukkig na ons heerlijke diner wel een speciaal toetje toe. Een toetje wat we helaas ook niet op camera vast hebben kunnen leggen. Ten eerste vanwege het SHOCK!gevoel, ten tweede omdat het pikkedonker was en ten derde omdat er geen tijd was om een camera te pakken. Dat was waarschijnlijk ook te gevaarlijk geweest. Want, wat was ons bijzondere toetje? Een neushoorn op ons terras!!! Geen klein guppie ofzo, nee gewoon een heuse volwassen Betonnen Ron.

 

Eerste gedachte: WOW! Gaaf! Eindelijk zien we een neushoorn!

 

Tweede gedachte: Uh, is dit wel veilig zo dichtbij? Metertje of 7 bij ons vandaan? We hebben 2 kleine meisjes bij ons.

 

Derde gedachte: Oke, wanneer we ervoor zorgen dat iedereen rustig en stil is, komt het vast goed. Just enjoy this moment!!!

 

En het kwam goed. Betonnen Ron liep rustig weg bij ons terras richting de waterpoel. Wij konden hem nakijken en van een iets groter afstandje genoten we nog meer.

 

Een ervaring die we nooit zullen vergeten.
THIS IS AFRICA!

Dank jullie wel, Africa Safari Lodge: We hebben het heerlijk gehad bij jullie!

IMG_5424

liefs,

Annette

PS: Over 1,5 week zullen we 3 nachten in Etosha National Park verblijven en dan hopen we eindelijk ook olifanten, leeuwen, cheeta’s te zien. En natuurlijk heel veel zebra’s en giraffen. En neushoorns. Lekker veilig vanuit de auto!

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Daarnaast proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van dit prachtige land. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_4420

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: