Van 100.000 kusjes tot gillen en kattig doen. Sisterlove all over the place!

Inmiddels zijn we op de helft van onze zomervakantie. En wat hebben we al veel gedaan! Zoals jullie hebben kunnen zien en lezen, zijn wij ontzettende buitenmensen. We genieten van de natuurlijk, mooie omgevingen, groen en water en slepen onze girls dan ook overal mee naar toe. Misschien komt het ook wel door wat wij weer meegekregen hebben, VROEGAH, in de vorige eeuw. Ik ging met mijn ouders praktisch ieder weekend de natuur in. Struinen in de bossen, takken zoeken, stenen verzamelen. En als kind speelde ik altijd buiten met m’n vriendjes en vriendinnetjes. Lieveheersbeestjes zoeken, slootje springen, bloemen plukken en bootje varen. Ik kan me de eindeloze wandeltochten in Oostenrijk nog goed herinneren. Op die leeftijd vond ik het VERSCHRIKKELIJK maar nu zou ik het zo weer doen. Meiden op onze rug en gaan!

Processed with MOLDIV

Dit jaar gaan we dus niet op vakantie. Geen probleem hoor, we genieten dus net zoveel thuis en in de omgeving. Maar afgelopen week was het wel heul heul HEEEUUL erg herfstweer. Regen, regen en nog eens regen. En niet dat mijn dochter daarmee zit hoor! In de regen buiten spelen is ook heel erg leuk! Laarzen aan en go. Ik HOU van die mentaliteit. Maar wat nou als het écht heel slecht weer is en je niet de deur uit kunt gaan…?

Wij hebben twee heerlijke meiden. Ze zijn dol op elkaar en spelen graag samen. Er ontstaat steeds meer interactie tussen hun en oh oh wat kan ik daarvan genieten! Die blije koppies als ze elkaar zien, dat is toch té cute! Wanneer Pippa in de box ligt dan wil Lauren heel graag bij haar in de box. Lauren geeft dan speeltjes aan of stopt de speen weer bij Pippa in haar mond. Als Pippa op de grond speelt en op haar buikje op het kleed ligt, dan gaat Lauren er vaak naast liggen. Ze kletst tegen Pippa, geeft kusjes, aait haar en gilt van plezier. Okay, dit klinkt natuurlijk wel héél erg zoet. En ik kan je vertellen, dat is NIET altijd zo natuurlijk. Soms wanneer ze samen op de grond spelen, dan kan Lauren ineens omslaan en heel lomp en ruig worden. Wanneer ik haar dan zeg dat dat niet mag en haar vertel dat ze lief moet doen en beter kan aaien, dan doet ze er nog een schepje bovenop. Arme Pippa! Dus toezicht houden tijdens hun spelen is soms nog wel nodig.

IMG_7059

Met slecht weer samen binnen spelen lukt hier 8 van de 10 keer prima. En zeker met ons nieuwste speeltje! Pop Lily, de ‘kruip met mij baby’ van V-TECH. Een pop voor zusjes want oh wat kunnen de meiden hier leuk mee samenspelen. Toen we de pop binnen kregen was het al een feestje, Lauren genoot van het uitpakken. Samen met papa ging ze aan de slag!

Daarna kon het spelen beginnen. Pop Lily heeft meer dan 80 liedjes, melodietjes en zinnetjes. Lauren vond de pop in het begin wel wat eng. Het was even aftasten want de pop kon kruipen, kletste erop los en zong liedjes. Maar gelukkig was daar haar stoere papa met wie ze samen met de pop kon bekijken en ermee spelen. Al snel begon ze de pop leuk te vinden, wist ze dat ze in haar handjes moest klappen om de pop te laten kruipen en deed ze vrolijk mee! Ook ontdekte ze dat het erg grappig was om de pop van de tafel te laten kruipen. “BOEM” riep ze dan en vervolgens een schaterlach. Duidelijk is dat de pop óók door de test komt qua stevigheid, ze kan prima tegen een stootje! En dan moet denk ik ook wel met spelende peuters. Grappig om te zien hoe Lauren op gaat in een rollenspel met de pop en haar fantasie hierin kwijt kan. En leuk om te zien hoe ze de zinnetjes na kletst.

Ook Pippa speelt met veel plezier met pop Lily! Wanneer ze op haar buik om haar kleed ligt en pop Lily komt aan kruipen, dan probeert Pippa haar te pakken. Ze wordt blij van de liedjes en melodietjes. Het aller leukste is als ze er samen mee spelen. Lauren kruipt achter pop Lily aan en Pippa vindt dat fantastisch! Ze schatert het uit. Gezelligheid dus!

Deze zusjes vermaken zich dus wel, ook wanneer het minder mooi weer is! Natuurlijk knutselen en puzzelen we er ook op los. Juist met dit soort dagen kun je heerlijk creatief aan de gang. En ook dat doen we graag! Want creativiteit stimuleren is natuurlijk super leuk én gezond. Daarover volgt later een blog!

Fijne dag iedereen, geniet van jullie weekend!! Liefs van de Bonhofjes. ❤

IMG_8112

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:
Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in de polder. Zij gaat na de zomer een nieuw avontuur starten als leerkracht groep 5/6.  Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.
Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: