Zou jij je kind achterlaten bij een onbekende oppas?

Thaddeus en ik kijken onze ogen uit hier bij Madikwe Safari Lodge in Zuid Afrika. Om verscheidene redenen: Dat we in een soort paradijs beland zijn en ontzettend verwend worden door al het personeel, dat we omringd zijn door de gaafste en wildste dieren én dat ons huisje luxer dan luxe is. Maar iets wat we hier ook zien en waar we met z’n tweetjes veel over gepraat hebben de afgelopen dagen is dat het hier de normaalste zaak lijkt om je kids bij een oppas achter te laten en dan zonder hen op safari te gaan of ergens anders te dineren. Wij zijn wat dit betreft de uitzondering en vragen ons nu af of wij misschien te beschermend in zijn. 

Laten we vooropstellen: wij respecteren iedere vorm van opvoeden, zolang het kind voorziet wordt van de basisbehoeften zoals eten, drinken, liefde, onderdak en veiligheid. De rest van de opvoeding is een enorm grijs gebied en daar bestaat geen goed of fout. Iedere ouder z’n eigen theorieën, doet gewoon maar wat of gaat voor een combinatie van beiden. We doen in ieder geval onze beste best om ‘er’ wat van te maken.
Maar natuuuuuuuurlijk kijken we allemaal wel (eens) met een schuin (of recht) oog naar elkaar en vinden we iets van wat we zien. 

En Thaddeus en ik vinden op dit moment zeker ‘iets’. Wij zijn hier dus anders in vergelijking met andere gezinnen in de lodge. Er wordt zelfs aan ons gevraagd waaróm wij de kinderen niet bij een babysitter laten en samen 2 keer per dag 3 uur op safari gaan. We proberen dan uit te leggen dat wij onze kinderen niet achter willen laten bij iemand anders dan familie of goede vrienden en dat we ook denken (lees: weten) dat Jools en Pippa het echt niet gaan accepteren. Toch voelt die uitleg vreemd, want opeens gaan we aan onszelf twijfelen: zijn we niet TE beschermend?

Heerlijk vinden we het om over dit soort zaken te brainstormen. Hardop nadenken over opvoeden helpt ons als ouders van Jools en Pippa om nóg meer als team te opereren. Er zijn (talloze!) zaken waarbij we (totaal!) niet op 1 lijn zitten, maar door goed te blijven praten (vooral ook goed te luisteren!) en elkaars mening te respecteren werkt als ijzersterke teambuilding. Dit klinkt enorm simpel, maar raakt oh zo vaak in de vergetelheid. Oh. Zo. Vaak.

Goed om hier dus weer eens over te kletsen! En dat terwijl de kinderen vermaakt werden door de allerliefste Constanza van de Kids Club van Madikwe Safari Lodge. We besloten dat deze manier van oppassen voor ons heel erg geschikt is. Zo kunnen de meisjes altijd naar ons toe wanneer ze willen, kunnen we hen in de gaten houden én is het erg leuk voor ze om eens met iemand anders te spelen.

Maarrrrrr verder dan dat gaan we niet. Daarom ben ik nu ‘thuis’ met de meisjes en doet Thaddeus de afternoon/evening drive met ranger Wayne. Morgenochtend (om 6 uur!) ben ik weer aan de beurt voor de morning drive. Daarna neemt Wayne ons viertjes mee voor een half uur durende Bumble Kiddie Drive. Voor ons werkt dit zo helemaal prima en voelt het naar Jools en Pippa toe wel zo eerlijk om in ieder geval 1 van ons steeds bij ze te laten. We vinden ze al MEGA flexibel tijdens onze rondreis door Zuid Afrika, Namibië en Botswana en willen niet opeens hun vertrouwde basis onderuit halen. Plus: we wíllen ook gewoon heerlijk met ze samen te zijn en van alles samen te beleven. Daar willen we zo min mogelijk van missen. We boffen maar dat dit 14 maanden lang non-stop kan!

Dan maar even hier de ‘odd ones out’. We don’t care! 

Benieuwd wat jullie hiervan vinden. Laat je het weten in een comment??

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops en mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_4553

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Zou jij je kind achterlaten bij een onbekende oppas?

 1. Prachtig dit dialoog en ook zo herkenbaar.

  Toen wij de kinderen kregen besloten wij dat alleen ik zou werken en zij thuis bleef voor de kinderen.

  Zo te lezen hebben jullie dit nu ook gedaan met het verschil dat je elkaar hebt afgewisseld.

  Zo blijft de liefde voor je kinderen constant dichtbij hen en dat werpt later zijn vruchten af. Die liefde idee in mijn optiek het belangrijkste wat je ze kunt geven, zeker als ze zo jong zijn!

  Ga zo door mooi team!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: