Nooit meer naar huis!

Ben je wel eens ergens op vakantie geweest dat je dacht: “Hier zou ik wel voor altijd willen blijven?” Dat alles zó geweldig voelt, er prachtig uitziet en alle gezinsleden zich opperbest vermaken. Dat je de liefste mensen ontmoet en de lekkerste dingen eet. Nou, zo hebben wij de afgelopen dagen beleefd bij Madikwe Safari Lodge (onderdeel van More Collections) in Zuid Afrika…. Het was helemaal perfect: Wij wilden nooit meer naar huis!

 En gelukkig hoeven we ook nog helemaal niet naar huis, want we hebben nog 11 maanden reizen voor de boeg. Bovendien hebben we niet eens een huis en leven we vanuit onze gehuurde auto. We reizen van huisje naar huisje zoals Jools dat noemt. En die huisjes verschillen enorm van elkaar. Ontzettend leuk, want alles heeft z’n charme en Jools en Pippa zijn vaak de eersten die dolenthousiast iets aanwijzen wat ze mooi/interessant/grappig vinden. Maar soms belanden we ergens waar we allemaal van glunderen. Van oor tot oor en top tot teen. Zo’n plek is Madikwe Safari Lodge. Kijk maar mee hoe wij het daar hebben gehad!

Werkelijk alles kon en niets was te gek:

Denk aan een lieve mevrouw die wanneer het bijna donker werd de gordijnen dicht kwam doen, matjes + slippers naast je bed klaarlegde, alle lichtjes aandeed en fles water + glas op je nachtkastje neerzette. Denk aan een lieve meneer die het vuur in de open haard aanstookte voor een lekker warme nacht. Denk aan gepersonaliseerde waterflessen (eco-friendly!). Denk aan een Eco House waar activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd op het gebied van natuureducatie. Denk aan een rugtas met krijtjes en Madikwe Cubz werkboek voor de meiden. Denk aan een verwarmd zwembad met uitzicht op een waterpoel waar dagelijks allerlei wilde dieren komen drinken. Denk aan een speciale Bumble Drive voor kinderen van 2-6 jaar die nog niet mee mogen op de reguliere Safari Drives, maar hierdoor toch veilig dieren van dichtbij kunnen bewonderen. Denk aan de hele dag door fantastische maaltijden (lekker veel groenten en fruit!). Denk aan een gin-proeverij bij zonsondergang tijdens je safari. Denk aan een zwembadje op je eigen terras……

 


Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bizar.

Hartverwarmend.

Een ervaring die je je leven niet vergeet.

Personeel die je echt het ‘home away from home’ gevoel geeft….

We will be back! Zeker weten!!

WILD GREETINGS,

Annette

PS: Meer verhalen over onze avonturen bij Madikwe Safari Lodge vind je op Instagram: Zoek naar >>> @theflyingdutchfamily 😉

img_6725

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops en mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_6553

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Nooit meer naar huis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: