Jarig zijn is niet altijd feest

Hieperdepiep! Jools is vandaag 4 jaar geworden! Feest in More Quarters Hotel in Kaapstad! Eindelijk kan ze dan zeggen dat ze nu écht 4 jaar is, want daar had ze zoveel zin in. Gisteren zei ze zelfs een paar keer: “Dat is gek: Vandaag ben ik nog een peuter en morgen een kleuter.” Heerlijk wat er allemaal in het hoofd van zo’n guppie gebeurt. Veel, heel veel! En vooral op je verjaardag komen allerlei emoties los: spanning, vreugde en opwinding volgen elkaar in rap tempo op. Maar wat ook: de focus ligt zo goed als de hele dag op jou. Dat kan best heftig voelen.

En zo heeft Jools dat ook (even) ervaren…

Het allervroegste begin van de ochtend was heerlijk rustig en blij. Jools werd om 7.15 wakker en kwam met een big smile naar onze slaapkamer gelopen:

Nu ben ik jarig! Toch? Ja! Ik ben 4 jaar!

IMG_0466

We kletsten over hoe onze eerste momenten met haar waren toen ze net geboren was (ze SMULT van dat soort verhalen van toen ze klein was) en gaven haar een cadeautje: blokjes om te oefenen met rekenen waar je ook torens van kun bouwen en kettingen mee kunt rijgen.

IMG_0469.jpg

Rond 7.45 uur werd ook Pippa wakker en feestte lekker mee.

Opa en oma logeren iets verderop en werden door Jools gebeld of ze nou ook ein-duh-luk kwamen (én de cadeautjes meenamen!) en ons feestgezelschap was compleet. We besloten de helft van de cadeautjes nu te doen en de andere helft na het ontbijt. Jools kreeg van opa Frank, oma Monique een spel Mini Loco en tante Anouk, ome Sander, Moos en Joep hadden een extra opdrachtenboekje meegestuurd naar Zuid Afrika. Zo lief! Ook kreeg Jools glitterzeep en een schriftje van opa Frank en Oma Monique. Opa Ruud, oma Marijke, tante Cindy, ome Michel en Mason hadden ook cadeautjes meegestuurd en van hen kreeg Jools schrijf- en rekenboekjes, haarspeldjes en een armbandje. Van de leukste vriendinnetjes uit Kaapstad (Sophie & Doris) kreeg Jools een prachtige kaart, mooie potloden en een Usborne Activity Book. Lieve Fleur van Olli+Jeujeu gaf aan oma Monique nog een spel memory mee voor Jools en Pippa. Ja, Pippa werd ook verwend! En zelf nog meer: met een zelfgemaakte kaart van Moos, een boek over Haas & Nelson Mandela, een dierenstickerboek, haarspeldjes en een armbandje.

EN EN ENNNNN…. Jools kreeg ook een echte verjaardagsoutfit. Ze is vandaag volledig gehuld in een set kleertjes uit de nieuwe lente/zomer collectie van Cotton On Kids. En haar Teva Flamingo sandalen. Duhhh!

So far, so good. Op naar het ontbijt!

IMG_9128

We waren rustig bezig om allerlei heerlijkheden op onze bordjes te scheppen en schonken verse sapjes in, toen gevraagd was of we klaar waren voor HET taartmoment voor de Jarige Jet. Dit was een verrassing van het personeel van More Quarters Hotel.

Wat lief! (was wat wij dachten)

HELLUP! (was wat Jools dacht)

Jools trok een sprintje richting van het buffet naar onze ontbijttafel en op het moment dat het allerliefste personeel van More Quarters Hotel met 6 chocolade cupcakes en 4 brandende kaarsjes dezelfde richting op liep, was Jools al onder de tafel verdwenen. Dikke tranen met tuiten huilde ze, want ze wilde niet dat er voor haar gezongen werd en dat die mensen naar haar keken.

WHAT TO DO???

Ik haalde Jools onder de tafel vandaan, nam haar in mijn armen en probeerde voor afleiding te zorgen door middel van enthousiaste woorden over de cupcakes: “Kijk nou hoe mooi ze dat hebben gemaakt! Wat voor dieren staan er op de onderste 2 cupcakes? En wat heeft de bakker geschreven?” Dit hielp een beetje en ze stopte met huilen waardoor het ‘Happy Birthday’ liedje iets beter te horen was.

Toen alle tranen gedroogd waren kon ze eindelijk goed zien wat er allemaal op en om de cupcakes lag (JELLY TOTS!!!) scheen het zonnetje al snel weer en kon het snoepen beginnen.

Maar….

De kaarsjes MOESTEN aanblijven. Want die vond ze zo mooi branden. 

Totdat ze bijna opgebrand waren en we haar uitlegden dat het nu of nooit was. Nou vooruit, dan wilde ze de kaarsjes wel uitblazen. Opa en oma mochten helpen. Op de een of andere manier ging dat de eerste keer mis (weer dikke tranen), moesten de kaarsjes weer aangestoken worden, opnieuw afgeteld en toen eindelijk was het allemaal naar de zin van Madame de Queen gelukt.

IMG_9177 (1)

Pffffieuw. En nu normaal ontbijten. Nou ja, normaal?! Zwaar luxe bedoel ik eigenlijk. We hebben gesmuld. De cupcakes werden bewaard voor later, want anders zou het zonde zijn van alle andere lekkernijen van de menukaart en het buffet.

De rest van de dag is tot nu toe een stuk relaxter verlopen: FaceTime met opa Ruud en oma Marijke en later met tante Cindy, ome Michel en Mason, verjaardagsfilmpjes kijken van vriendinnen Tess & Bo en tante Anouk, ome Sander, Moos en Joep, gezellig cadeautjes uitpakken in ons appartement samen met opa Frank en oma Monique (zo fijn dat ze er zijn!), spelen met alle nieuwe dingen, een stadswandeling, een Birthday Book uitkiezen bij Book Lounge en warme choco + koffietjes drinken bij Truth Coffee Roasters.

Vanavond mag Jools kiezen waar en wat we gaan eten. Pizza maken bij Cafe Paradiso? Spaghetti? Mossels? Inktvis? Boerewors? Bobotie? Allemaal favorietjes van ons Jarig Jetje.

Ze zegt dat ze het nog niet weet.

Wat wij wel weten is dat we niet aan het personeel zullen vertellen dat ze vandaag jarig is. Deze dag was al spannend genoeg!

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops en mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_6553

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: