Reizen Amerika Momspiration.nl

Samenreizen voor Dummies: Zo word jij de leukste Travel Buddy!

Na ruim een jaar met ons vierkoppige gezinnetje de wereld over gereisd te hebben, vloog ik 2 weken geleden in m’n up naar San Francisco. Een heerlijk bizar gevoel om alleen te zijn en ik keek enorm uit naar zoveel tijd voor mezelf. De eerste 3 dagen was ik ook echt zonder enig reismaatje en ik vond het te gek. Ik leerde opnieuw om goed voor mezelf te zorgen, alleen te zijn met m’n eigen gedachten en zelf beslissingen te maken. So far, so good. Een paar dagen was ik niet meer alleen: mijn vriendin en collega Erin arriveerde in San Francisco en werd mijn travel buddy. Dat is toch weer heel, heel anders dan alleen of met m’n gezinnetje die ik zo goed ken. Hoe wij er samen voor zorgden dat deze reis smooth verliep? Zonder het zelf echt door te hebben, hielpen de volgende punten ons om optimaal van elkaars gezelschap te genieten en gebruik te maken. 

Waaraan ‘beheurt’ het perfecte reisgenootje zich te voldoen?

 • Luisteren naar elkaars ideeën en wensen
  Jouw ideeën en wensen zijn net zo belangrijk als die van je reisgenoot. Stel regelmatig de vraag wat de ander graag zou willen doen en beoordeel samen wat het juiste moment is voor deze activiteit. Of geen activiteit: het kan ook zijn dat je allebei even lekker wilt niksen.

  Napa Amerika reizen MOMspiration.nl
  alllll = goooood
 • Geef elkaar de ruimte om alleen te zijn
  Probeer aan te voelen wanneer je reisgenoot behoefte heeft aan wat tijd voor zichzelf. Vind je dit lastig te lezen, vraag er dan naar.Monterey Bay Aquarium reizen MOMspiration.nl
 • Be your best you
  Wat ik zelf echt heel motiverend en inspirerend vind, is om steeds mezelf te pushen om een fijn reismaatje te zijn voor de ander. Hierdoor train ik mijn eigen brain om positief, behulpzaam, rustig, flexibel, georganiseerd (ja echt!), gezellig en vol aandacht te zijn. Maarrrrr soms is er natuurlijk ook een dikke fail. Gelukkig kun je daar juist weer heel veel van leren.IMG_2225
 • Creëer nieuwe, gezamenlijke routines en gebruiken
  Ondanks dat je het zelf misschien niet altijd doorhebt, heb je zelf een heel unieke manier van je dag doorbrengen ontwikkelt. Jouw routines en gebruiken waar je je prettig bij voelt worden komen in een spotlight te staan wanneer je met iemand reist die dit normaal gesproken niet altijd ziet of meemaakt. Heel bijzonder om hier bij stil te leren staan en jezelf door de ogen van een ander te bekijken.
  En andersom zie je zelf ook veel dingen van de ander die je eigenlijk nog niet wist. Routines en gebruiken die voor hem of haar zo gewoon zijn, maar voor jou nieuw.
  Praat hier samen over en vind samen jullie eigen maniertjes die bij jullie passen. Waar jullie lekker op rollen en beiden goed bij voelen.

  Napa bubbles vineyard reizen MOMspiration.nl
  Bubbles op maandagochtend… Yes baby!

  Ohhhh…. We hebben zo genoten van deze trip samen. Onze vriendschap voelt nog sterker door alle nieuwe herinneringen die we gecreëerd hebben. Het hoogtepunt? Onze vriendin Heidi zien trouwen! Het was een meer dan geweldige bruiloft en we waren zo, zo, zo trots op haar.

 

We gaan hier nog heel lang heerlijk van nagenieten. Maar eerst: Nu (ja nu!) stap ik (Business Class, Baby!!) in het vliegtuig van San Francisco naar Amsterdam. Niet normaal veel zin om m’n schatjes weer in de armen te kunnen sluiten.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni heeft ze 2 weken genoten van La Douce France en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_1269

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: