Annette Power Mom - MOMspiration - Mom in Balance

Wanneer de vakantie voorbij is: Wat doet dat met jou?

Deze laatste dagen van de kerstvakantie heb ik al een aantal keer een vraag of opmerking gekregen waar ik lastig antwoord op kan geven. Bijvoorbeeld: “Zie je er tegenop om maandag weer aan het werk te gaan?” “Oh, dat is altijd zo balen he, wanneer de vakantie erop zit en het gewone leven weer begint. Geniet er nog maar even van.” Er zit al zo’n bepaalde sfeer verweven in de start van dit gesprek, dat ik het ingewikkeld vind om dit om te buigen naar hoe ik er zelf tegenaan kijk. 

Liever zou ik hebben gehad dat het gesprek op een manier startte die daar meer ruimte gaf. Bijvoorbeeld: “Hoe voel je je erbij dat de kerstvakantie bijna voorbij is?” Dan zou ik je vol enthousiasme kunnen vertellen dat ik mij daar helemaal prima bij voel. Ik maak namelijk in mijn hoofd nooit zo’n groot verschil tussen werken of niet werken.

Als ik alleen maar als een malle zou genieten van vakanties, weekenden en avonden; dan zou dat naar mijn smaak mega zonde zijn van al die tijd die op het werk en bij bijvoorbeeld de zwemles van de meiden doorgebracht wordt.

Want: ik vind al die dingen die bij ‘het gewone leven’ horen namelijk ontzettend leuk! Wanneer ik tegen het einde van vakanties of weekenden op zou gaan gaan, dan moet ik mezelf maar eens achter de oren gaan krabben. Dan is het tijd om af te gaan vragen of het werk dat ik doe en het ‘gewone leven’ dat ik leidt wel echt bij mij past.

Nu moet ik ook zeggen dat ik nog totaal niet bezig ben met maandag. Of dinsdag. De praktische zaken die geregeld moeten worden worden geregeld, maar verder is m’n hoofd in het hier en nu. Bij Wie Is De Mol. Bij m’n laptop en het dekentje op de bank. Bij de Kinder chocoladereepjes die ik op een geheime plek heb verstopt en best wel trek in heb. Dat soort dingen. We maken ons (bijna nooit ;-)) zorgen over de dag van morgen.

Hoe is dat voor jou? Hoe voel jij je erbij dat de kerstvakantie er bijna op zit? Zou toch bijna zeggen: Geniet er nog meer even van. (sorry, hihi, dat was heel flauw!)

liefs,

Annette

PS: Natuuuuuuurlijk ga ik wel het vele samenzijn met m’n allerliefste gezin missen wanneer ‘het gewone leven’ begint. Want die zeeën van tijd met elkaar was toch wel fantastisch. Dat gevoel nemen we lekker met ons mee. De ervaringen van de vakantie zitten in ons hart en hoofd. En dan waarderen we na het werken en school onze tijd samen nóg meer. Want ja, samenzijn is en blijft zekers te weten voor ons het allerbelangrijkste. En gelukkig vinden we werken en school ook behoorlijk tof. We zijn heel dankbaar voor dit mooie leven dat we mogen leiden (en niet lijden ;-)).

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: