De balans tussen moeder, ondernemer en Elles

Vandaag staat er een groot kruis in mijn Passion Planner.

Ik vraag me ondertussen serieus af of ik dit vaker heb gedaan in het afgelopen jaar?

Als moeder, ondernemer, partner, dochter, zus en vriendin heb ik op regelmatige basis ook behoefte om even helemaal alleen te zijn.

Me, myself and I.

Na een prachtige maar intensieve maand heb ik mezelf vandaag een vrije dag gegeven. Een ochtendje sauna, een heerlijke lunch en een strandwandeling is waar ik mezelf deze dag op wil trakteren.

Terwijl ik terug fiets van de school van mijn kids naar huis gaat er een stemmetje door mijn hoofd: “Ga je dit echt doen? Kun je niet beter…….”.

Bij thuiskomst haal ik de was uit de droger, doe ik nog een was in de wasmachine (alleen op woensdag-wasdag blijkt niet voldoende te zijn met twee sportende kids en twee volwassenen).

Er gaat weer een stemmetje door mijn hoofd.”Ja, je zou natuurlijk ook eerst de was kunnen opvouwen, nog even op zolder (mijn grote project dit jaar) wat op kunnen ruimen en…..”. Ik tel snel terug van 5-4-3-2-1 (5 second rule van mijn fan Mel Robbins), pak mijn tas in voor de sauna, maak mijn auto ijsvrij en rij naar Noordwijk.

Ik voelde het de afgelopen dagen al. Mijn lontje werd wat korter, ik klapte zelfs twee keer in de avond mijn laptop open (iets wat ik echt al tijden niet meer doe).

Na een mooie maar intensieve maand is het tijd om even de balans op te maken. Tijd om de batterij weer op te laden.

Vanmiddag ga ik twee hele lieve meisjes en mijn twee boys uit school halen. En gaat mijn mom-life weer verder.

Maar nu ben ik gewoon even lekker hier, zonder verplichtingen. Niets moet, alles mag.

En weet je: het doet me zo goed. Ik denk dat ik dit gewoon elke maand ga doen. Ik plan het meteen in in mijn Passion planner. Eén dag in de maand is het MIJN dag: op MIJN dag zet ik een kruis in mijn agenda en doe ik even helemaal niets.

Mijn hoofd loopt over met de leukste ideeën. Dit had ik echt even nodig, dit doet me goed.

Tijd maken voor jezelf, is dat iets waar jij ook behoefte aan hebt? En zo ja, is dat ook iets wat je regelmatig doet? Waar je tijd voor vrij maakt in jouw agenda?

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij jouw balans bewaakt en waar jij weer nieuwe energie van krijgt. Deel je het met me op onze facebookpagina om andere moms te inspireren?

Gepubliceerd door

Elles Janssen

Elles Janssen woont samen met haar 3 mannen (1 grote kleine en 2 kleine grote mannen) in Lisse. Elles zegde begin 2013 haar kantoorbaan op om haar droom te volgen: een eigen onderneming starten. Elles helpt sindsdien -als franchise neemster van Mom in Balance Hoofddorp, Duin & Bollenstreek- mee om dagelijks honderden mama’s (to be) energiek in het leven te staan door middel van workouts in de buitenlucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: