Jools & Pippa

HOERA! Ons kindje is gezond en het is een…..

Gisteren gingen wij met z’n viertjes naar Dokter Papa in Amsterdam om te kijken hoe het met onze baby gaat. Ook zou hij ons gaan vertellen of het een jongetje of een meisje is. Bij Jools en Pippa zijn we ook bij hem geweest toen ze een week of 14 jong in m’n buik rondzwommen, dus het is een echte traditie geworden. Dokter Elvin Papa herkende ons nog, wat het helemaal gezellig maakte. Hij vond het tof om de meisjes zo groot (en uit de buik!) te zien. Ik mocht gaan liggen, kreeg wat gel op mijn buik en toen kon de echo beginnen.

Als eerste viel het mooi kloppende hart op. Dokter Papa liet het zelfs even aan ons horen. Dat klonk als muziek in de oren!

Ook liet hij wat andere prachtige beelden zien van ons kindje.

Fantastisch om te weten dat het zo goed gaat!

Toen er vanaf andere hoeken gekeken werd, viel ons direct al ‘iets’ op:

“Hé! Wat is dat daar tussen de beentjes?! Is het wat we denken dat het is?!”

Haha er was inderdaad geen twijfel mogelijk. Dokter Papa vertelde ons dat wij inderdaad een zoon zullen krijgen!

Wowwwww wat een verrassing! Dat had ik niet verwacht.

!IT’S A BOY!

Haha ik moet nog even bijkomen van dit nieuws: kan mezelf nog niet voorstellen als jongensmama. Maar ik vind het natuurlijk echt te leuk! Zo anders, maar zo leuk! Wat een geweldige verrassing.

Op reis door Zuid Amerika werd het door allerlei mensen die we tegenkwamen al ‘voorspeld’: er werd ons namelijk regelmatig gevraagd wanneer de ‘baron’ toch eens kwam….!?! Nou, dat gaat nu dus écht gebeuren.

De reactie van Pippa, op ‘jullie krijgen een broertje’, was trouwens legendarisch:”Ja en wij gaan straks naar een verjaardagsfeestje.”

Haha zo van: boeien…. De meiden waren allebei duidelijk niet bepaald onder de indruk. Ze hadden vooral trek in taart op het feestje van opa en oma.

gebak van Buter
Yummmmm! 

’s Middags zijn we nog naar Babypark geweest om ideeën op te doen. Heel schattig om te zien dat de meiden het idee van een broertje toen wat meer hadden laten bezinken. Ze waren druk op zoek naar mooie babykamers en kleertjes voor hun broertje. Maar dat was ook best lastig, want: al die blauwe en mintgroene dingen zijn toch ook leuk voor meisjes?

Uiteindelijk liepen we met lege handen, maar een hoofd vol ideeën weer naar buiten.

De ideeën:

  • Een wandelwagen/buggy waar we achter kunnen hardlopen (bijvoorbeeld van Thule, EasyWalker of Mountain Buggy)
  • Een babybedje dat om te bouwen is tot peuterbed én bureau
  • Een (half)hoogslaper voor Pippa waar ze onder kan spelen. We vonden de Flexa Popsicle bedden erg mooi.
  • En deze jungledieren van Childhome! Hoe gaaf? Denk dat we de olifant voor Pippa’s verjaardag gaan geven….! Ze was verliefd en verzon gelijk samen met Jools een heel rollenspel. Tja en dan kunnen we misschien met/voor Jools sparen voor de giraf. Te leuk toch? De kamertjes van de meiden gaan sowieso erg werelds worden met alle souvenirs van onze wereldreis. Een kunstenaar uit Stellenbosch, Zuid Afrika, heeft op de Blaauwklippen Family Market hele mooie schilderijen voor ze gemaakt, dus daar zouden deze mega grote knuffels perfect bij passen.

Het duurt niet lang meer voordat we ons nieuwe huis in kunnen gaan richten. Nog 1,5 maand te gaan! Na bijna 2 jaar eigen-huisloos te zijn geweest en kijken daar enorm naar uit. We hebben nog wel 2 containers vol met spullen uit ons oude huis, maar eigenlijk hebben geen idee wat daar ook al weer in zit…. Nou ja, de grote spullen weten we nog wel, zoals ons bed, Jools haar bed, de bank en de eettafel. Maar verder: dat wordt een grote verrassing. Waarschijnlijk komen heel wat spullen het huis niet eens in en gaan rechtsomkeert naar de kringloop. We willen ons nieuwe huis zo prullariavrij mogelijk houden. Haha eens kijken hoe lang dat zal lukken!

All right. Tijd om aan te kleden en voor te bereiden op de Groet Uit Schoorl Run. Ik ga meedoen met de 10km wedstrijd en heb er zin in. Lekker buiten. Lekker door de regen en wind bikkelen. En de baby boy hobbelt mee. Zo gezellig!

Een hele fijne zondag, lieve jij.

 

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “HOERA! Ons kindje is gezond en het is een…..

  1. Mooi die kinderreacties! Hier riep de oudste (meisje) als eerst toen ze te horen kreeg dat ze nog een broertje kreeg: dan hoef ik de handtassen (die ik beloofd heb voor haar te bewaren) niet te delen! Zo hard om gelachen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: