DE vraag der vragen: Willen Jools & Pippa liever een broertje of een zusje?

Zeer regelmatig vliegt bovenstaande vraag Jools & Pippa om de oortjes. Zodra het gesprek over mijn bolle buik gaat, willen mensen van onze dochters weten of ze liever een broertje of een zusje willen. Er wordt gevraagd: “Waar hopen jullie het meest op?” Het grappige is, is dat wij (Thaddeus en ik) zelf deze vraag nog nooit hebben gesteld aan hen. Dus iedere keer wanneer dit vraagstuk door andere mensen aan de meiden wordt voorgelegd, zijn ook wij ontzettend benieuwd naar de reactie van de aanstaande grote zussen! 

Nou, nu moet ik zeggen dat ik het antwoord inmiddels wel kan voorspellen. Hun reactie is steevast hetzelfde. Hun reactie maakt ons niet normaal trots. Want wat denk je dat de meiden zeggen?

Ik wil een broertje of een zusje. Het maakt niet uit wat het is. Als het maar goed gaat met de baby. En als het maar goed gaat met mama en haar buik waar de baby nu woont.

Wow! Dat is toch te lief en mooi?! Dat hun hartjes al groot genoeg zijn om op deze manier te denken en zich hierover uit te spreken. We hebben ze in al die weken niet één keer iets over een voorkeur horen zeggen. Over welke kleding iedere dag aangetrokken moet worden (glitters, een rokje  en welk kleur bordje ze bij het ontbijt krijgen hebben ze een zeeeeer duidelijke mening, maar blijkbaar begrijpen ze bij dit soort veel belangrijkere zaken hoe onbelangrijk een persoonlijke voorkeur voor het een of ander is. Knap!

Ondanks dat we oprecht alle vier geen voorkeur hebben voor het geslacht van de baby, zijn we wel ontzettend nieuwsgierig! Het maakt de baby voor ons nog weer een stukje realistischer. Dan is het een hij of een zij in plaats van een het. Onze zoon of dochter of broertje of zusje in plaats van ‘de baby’. Zo leuk!

Maar wat we al eerder zeiden en waar Jools en Pippa zich ook zeer bewust van zijn is het allerbelangrijkste dat het goed gaat met de baby. Dat gaan we morgen (!) op zaterdag 9 februari allemaal zien en horen in de echoscopiepraktijk van dr Papa in Amsterdam. Hij zal al een groot deel van de 20 weken echo doen, terwijl ik dan nog niet eens 15 weken zwanger ben. Spannend! Oh en Jools & Pippa gaan gezellig mee 🙂

Wij doen (zoals je vast al doorhad) niet echt aan geheimen. Ik zal jullie dus morgen na de echo laten weten hoe het is gegaan op Instagram en/of MOMspiration.nl. Even kijken hoe de dagen verder loopt en in hoeverre ik aan typen toekom 😉

Fijn weekend lieve jij! Heb je ook leuke, spannende, gekke of juist geen plannen??

 

liefs,

Annette

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: