“Hoera mama! Nu mag je eindelijk weer gewoon in de wc plassen!”

Zo feestelijk als Pippa het feit viert dat mijn bijdrage aan Moeders voor Moeders erop zit, had ik het zelf nog niet benaderd. Wekenlang urine met het hCG hormoon verzamelen en bewaren in grote blauwe flessen, vond ik niet echt een enorme opgave. Daar hoef ik zeker geen applaus voor. Wanneer je weet hoeveel het kan betekenen voor vele wensmoeders, dan is dat wat mij betreft een kleine moeite. Maar, na haar ‘hoeraatje’ sloop er opeens een best trots gevoel naar binnen. Want: er is heus wel wat te vieren. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen om geneesmiddelen te kunnen creëren die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Hoera daarvoor! 

Wij, van Team MOMspiration, zijn ons er maar al te sterk van bewust dat er ontzettend veel wensmama’s en -papa’s zijn. Allerliefste mensen met de grote droom om ook ouders te mogen worden van een klein wondertje. Allerliefste mensen die veel langer dan ze lief is proberen om deze droom uit te laten komen. Dus, als er ook maar iets is waardoor we een steentje bij kunnen dragen om hen/jullie te helpen, dan gaat dat gepaard met liefde. Heel veel liefde.

Dat steentje is namelijk in de vorm van urine. Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen om stellen met vruchtbaarheidsproblemen het helpen. Tijdens de eerste 16 weken van je zwangerschap produceer je het benodigde hCG hormoon namelijk het meest.

Wanneer je zelf nog maar net een positieve zwangerschapstest in handen hebt kun je je al aanmelden. Er komt dan een informatrice bij je aan huis en laat je voor de zekerheid nog een zwangerschapstest doen. Nóg een keer een feestje vieren met een positieve test!

IMG_0164

De informatrice legt daarna uit dat er iedere week een krat met 4 blauwe flessen bij je worden afgeleverd. Samen spreek je af wat een discrete plek zal zijn waar de chauffeur ze zal plaatsen en waar jij ze een week later weer voor hem klaar zal zetten. Je ontvangt tevens je van de informatrice een opvangbakje (lekker charming, maar hé: het is voor een goed doel) en een cadeautje als dank voor je deelname. Over dit cadeau schreef ik 3 jaar geleden een emotioneel blog:

Mama, waarom huil je?

Nog altijd kunnen de tranen mij in de ogen schieten wanneer ik denk aan al die lieve wensmama’s en -papa’s voor wie zwanger raken een enorme uitdaging is. Een klein groot wondertje voelt dan nog nog nog meer gegund.

Daarom voelt het als een hele kleine moeite om tot en met zwangerschapsweek 16 urine op te vangen en wekelijks op tijd klaar te zetten voor de chauffeur van Moeders van Moeders.

Hopelijk kan het verhaal over mijn deelname(s) jou over de streep trekken om je ook aan te melden zodra je die magische positieve test in handen hebt. Dit kan heel eenvoudig via de website moedersvoormoeders.nl.

liefs,

Annette

 

Moeders voor Moeders - Annette - MOMspiration
Gisteren was het de laatste keer dat deze flessen buiten klaargezet werden voor de chauffeur. Ik ben de 16 weken gepasseerd en daarom zit mijn deelname erop!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: