Annette zwanger MOMspiration

Een jongensnaam bedenken: Wie helpt mee?

Waar we zelfs al vóór de zwangerschappen van beide meiden wisten dat ze Jools en Pippa gingen heten, springt er nu -na bijna 4 maanden zwangerschap- nog geen naam uit. Nu maken we ons echt geen zorgen en weten heus dat DE naam ‘tot ons komt’ wanneer het zo moet zijn. Maar, het is wel efkes heul, heul anders om mee te maken dat we, uhhh wacht, verander dat maar in ‘ik’ (sorry schat, I know that you knettergek van me wordt), er nu een stuk langer mee bezig ben. Alle namenwebsites én de geboortekaartjes van Lief, Leuk & Eigen heb ik al doorgespit, maar wie weet heb ik wat over het hoofd gezien. Kunnen jullie mij helpen? Heb alleen wel ‘een paar’ eisjes.

(oh, nu krijg ik dus spontaan trek in een softijsje)

Wat willen we (lees: wil ik in ieder geval) niet?

 • Een naam die begint met een j die je uitspreekt op z’n Nederlands. Dat past niet mooi bij Jools haar Engelse j (dj).
 • Een naam waar een oe in zit. Om dezelfde bovenstaande reden: Jools haar ‘oo’ spreek je uit als ‘oe’. Dan zou het vreemd zijn wanneer we bijvoorbeeld een naam als Joep zouden kiezen (HOU van die naam en HOU van ons neefje).
 • Een naam waar oo in zit die je uitspreekt op z’n Nederlands. Ook weer om dezelfde bovenstaande reden. En weer nemen we een neefje als voorbeeld: We HOUDEN van de naam Moos en we HOUDEN van hem, maar zo’n soort naam strookt niet met de Engelse taalregels en -uitspraak van Jools.
 • Kortom: een oer-Hollandsche naam pas niet mooi bij Jools & Pippa (vinden wij). We willen graag dat de naam ook makkelijk in het Engels uit te spreken is.
 • Een naam die in de Top 50 of zelfs 100 voorkomt. We gaan graag voor een beetje anders dan anders.

Tja met deze eisen valt er al heel veel af. Toch heb ik er vertrouwen in. DE naam stroomt binnenkort ons hart in. En wie weet worden we wel geïnspireerd door jou! Yes please!

Laat jij weten welke jongensnaam je mooi bij ons vindt passen? Maar vooral ook bij de namen Jools & Pippa? Dank dank dank voor het meedenken in ieder geval.

Wanneer wisten jullie DE naam? Waren jullie het al snel eens met elkaar? Of zat je niet op 1 lijn met je partner? Welke naam had jij heel graag gewild, maar werd als snel van tafel geveegd door manlief? Deel deel deel jouw ervaringen onder de post over dit blog op Facebook of Instagram. Gezellig en ‘zie’ je daar!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Een jongensnaam bedenken: Wie helpt mee?

 1. Mijn top 10 jongens namen in willekeurige volgorde! 1.. Milan 2.. Noah 3.. Lev 4.. Paxx 5.. Lennox 6.. Beau 7.. Riven 8.. Boi 9.. Boaz 10.. Case.
  Hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk maar ik vind deze namen bij die van de meiden passen.
  Zelf heb ik twee meiden en vond een jongensnaam het moeilijkste wat er bestond (heeft zo moeten zijn) Maar nu ik zeker weet dat er geen kleintje meer komt komen de jongensnamen vanzelf.. haha! succes!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: