Wintersport met kleine kinderen. Aanrader of juist niet?

Wintersport met kleine kinderen. Is dat nou leuk? Te doen? Een gedoetje of juist heel relaxed? Een aanrader of juist enorm af te raden? En met kleine kinderen bedoel ik dus mijn kroost hè? Eén van 3 en één van 2 jaar. De leeftijd dat ze dus nog niet kunnen skiën, dat ze afhankelijk zijn van jou en dat je dus zelf ook niet alle vrijheid hebt. De leeftijd dat ze nog niet zo lang zindelijk zijn en midden op de piste ineens moeten plassen. En dat je dan als een speer een toilet moet opzoeken in de hoop dat je kind niet in haar pak plast.  Hmm, dat klinkt ineens een stuk minder aantrekkelijk hè?

Nou let me tell you something: Wintersport met kleine kinderen van deze leeftijd is ONTZETTEND LEUK! En, ook echt goed te doen. Ik wil jullie graag laten zien hoe onze vakantie is geweest afgelopen week, inclusief tips en tops.

Voordat wij kinderen hadden, zagen onze wintersport vakanties er heel anders uit. We scheurden ’s nachts naar Oostenrijk, kwamen ’s ochtends vroeg aan, bonjourden onze spullen het huisje in, kochten een skipas en gingen met de eerste de beste gondel naar boven om vervolgens de hele dag te skiën en snowboarden. Tussen de middag aten we pommes mit Wiener Schnitzel, deze spoelden we weg met Skiwasser of een Größe bier en vervolgens scheurden we verder om aan het einde van de middag een skihut in te rollen en een feestje te vieren. En dat dan een paar dagen lang. We haalden alles uit iedere dag en kwamen weer thuis met een bruine kop met afdruk van onze zonnebril en heel veel leuke verhalen en herinneringen.

Dit jaar zijn we voor het eerst op wintersport gegaan naar Oostenrijk met onze twee meiden. Lauren is 3,5 jaar en Pippa is deze vakantie 2 geworden. Als je bovenstaand stukje nog eens leest dan kun je je vast wel voorstellen dat een skivakantie met kleine kinderen toch een beeeetje anders verloopt. En als je je dat nou van te voren goed beseft dan komt het helemaal goed. Dan ga je dus al met andere verwachtingen naar de sneeuw. Onze meiden vinden wij nog te klein voor ski les. Maar ja, wat ga je dan een hele week doen??

Allereerst zijn we ’s nachts naar Oostenrijk gereden. De meiden zijn gewoon om 19:00 uur naar bed gegaan. Rond middennacht hebben we ze in hun pyjama met een lekkere deken in de auto gezet. Ze sliepen gewoon verder en wij reden ondertussen richting Oostenrijk. In de ochtend kwamen we aan bij het huisje waar we verbleven. Ongeveer een uur van te voren werden de meiden wakker. Ideaal! (Misschien scheelt het ook dat dit niet vreemd is voor onze meiden. Vanaf dat ze 10 weken zijn, reizen we al flinke afstanden  met ze, bijvoorbeeld naar Italië).

Waarbij we voorheen gelijk de eerste dag de piste op doken, gingen we nu de omgeving verkennen, skilessen en een snowboardles boeken en materiaal huren. Tussendoor crashten we op het terras voor een lekkere lunch en een welverdiend drankje in de zon. Het moment om te proosten op een mooie vakantie! Eenmaal in het huisje installeerden we de boel en vond iedereen zijn of haar plekje. Omdat je met kleine kinderen bent zal je elkaar toch moeten afwisselen. Tenzij je je kinderen naar een Kindergarten brengt (ja echt, die zijn er), maar dat zagen wij niet zitten. We hebben ervoor gekozen om samen op vakantie te gaan dus samen dingen te gaan ondernemen.

Maandag heb ik 2 uur snowboardles gehad (privéles). Dit stond namelijk op mijn bucketlist! Ik ski al een aantal jaren maar snowboarden stond altijd nog op mijn lijstje. Terwijl ik les had, zaten manlief en de meiden in de zon op de slee te kijken. Na mijn les zijn we lekker gaan lunchen met z’n allen. De dag daarna vierden we de verjaardag van Pippa! Hoe tof is het, je verjaardag vieren in de sneeuw en in de zon. En omdat Pippa niet zo dol is op volle woonkamers en grote feestjes, was dit een super oplossing. We vierden het natuurlijk met taart en cadeautjes. Daarna pakten we de boel in en gingen we naar boven naar de pistes. Het was de beurt aan manlief om lekker te gaan snowboarden. Terwijl hij los ging op de pistes, zat ik met de meiden op het terras aan een grote tafel in de zon. Reggae muziek op de achtergrond. Ik had een grote tas met speelgoed, klei, kleurboeken, stiften, stickers, verf en schilderijtjes meegenomen. Terwijl ik met mijn theetje in de zon zat, speelden de meiden naar hartenlust Ideaal! Manlief blij, ik blij, de meiden blij. Een perfecte dag voor iedereen! Het weer werkte ook wel enorm mee. De meiden speelden in hun hemd en romper.

De dag daarna besloten de mannen in een ander gebied te gaan skiën. Omdat de kinderen van onze vrienden graag hun turbo ski skills wilden oefenen, gingen mijn vriendin en ik met de kids naar de oefenweide iets lager in het dorp. De zon scheen volop, de kinderen konden skiën en mijn meiden vonden het sleeën geweldig. Op hun billen van de sneeuwheuvels af vonden ze helemaal een feestje. Tijdens de lunch gingen de kleurboeken weer mee. Wederom een dag vol plezier (en wij een bruine kop)! Oh en deze dag vol plezier sloten mijn vriendin en ik af met een avondje Apres ski in de pizza bar. Oef wat een feest was het! Dikke pret terwijl onze mannen waakten over onze slapende schatjes.

We hadden één dag minder goed weer en tja wat doe je dan… Nou dat was niet zo moeilijk! De dames gingen shoppen en de mannen gingen zwemmen met de kids in het super coole zwembad achter ons huisje. Ik zeg, prima verdeling. (De kleintjes gingen gezellig met ons mee). Gelukkig hadden we de laatste dag nog erg mooi weer dus gingen we met de ‘schommel lift’ (de gondel) naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht boven de wolken. Een geweldige ervaring voor de kinderen. We vonden weer een mooie plek op het panorama terras, heerlijk in de zon. Natuurlijk ging de tas met speelgoed weer mee en vermaakten de meiden zich prima met hun Pinypon. Ondertussen wisselden wij elkaar weer af met skiën en snowboarden.

Wat heb ik intens genoten van deze vakantie met z’n allen! Maar wat me nog heel lang zal bijblijven is het moment in de stoeltjeslift. Alleen, met m’n gezicht in de zon. Ogen dicht en genieten van de stilte. Op dat moment besefte ik me even extra goed hoe dankbaar ik ben. Dankbaar voor mijn gezin, dankbaar voor lieve vrienden, dankbaar voor al het moois wat op ons pad komt en dankbaar dat we dit samen als gezin mogen beleven. Dankbaar ook dat we dit onze kinderen mogen meegeven en dit samen met hen mogen delen want ik realiseer me maar al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is.

 

P.S. Nog een tip: als je elkaar moet afwisselen en het ís mogelijk, koop dan één skipas. Scheelt in de centen en is een prima oplossing.

Ga jij wel eens als gezin op wintersport en heb jij nog goede tips? Deel ze dan met ons! 🙂 

Liefs! ❤

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: