In de hoogste versnelling…

In de hoogste versnelling raas ik de eerste maanden van het jaar door. Van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt.

Het kan haast geen toeval meer zijn dat al deze mooie dingen en mooie mensen op mijn pad komen.

Wat een waanzinnig gevoel. De herkenning en erkenning.

Een kans om een van mijn grootste angsten te overwinnen. Als spreker op Internationale Vrouwendag op een podium voor 150 man (lees vrouwen) staan. Echter wel met een boodschap, mijn boodschap. Een boodschap die komt uit mijn tenen. En waar ik het allerliefste over spreek: Take care of Yourself! In het breedste zin van het woord.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

En zo voelt het ook. Hoe kan het dat ik zo veel mooie dingen mee maak, zo veel mooie mensen ontmoet, maar aan de andere kant merk dat mijn energie ook weer vrij snel op is.

Ik midden op de dag het liefst in bad lig en om 20.00 u bij voorkeur met de kids mee naar bed ga?

Ik raas in mijn hoogste versnelling volgens Berkman.

Het voelt geweldig maar vraagt ook véél energie.
Volgens Berkman voel jij je hierdoor dan wel ontzettend productief, druk en zelfs succesvol – maar dit langdurig volhouden, put simpelweg uit;

Je constant in deze staat bevinden, prikkelt namelijk het zogenaamde ‘flight-or-fight’ gedeelte in je brein. Hierdoor verhoogt je hartslag en staan jouw lijf en brein op scherp. Dit is handig, zou je werkelijk gevaar onder ogen moeten komen, maar tegenwoordig zal het enige roofdier dat jij tegenkomt een ‘kantoortijger’ zijn.

Deze lichaamsreactie verliest dan ook al zijn functionaliteit en het enige resultaat dat het biedt, is dat jij je constant in de hoogste versnelling begeeft. Het gevolg? Jij raakt oververmoeid en jouw emoties lopen de kans om te slaan in negatieve gevoelens, zoals angst, woede of gespannenheid.

Wow, dat komt wel even binnen en lijkt me niet het gewenste resultaat.

Ik maak de keuze om me te focussen op dat wat me energie geeft, goed gedoseerd en niet vanuit time management maar energie management.

Één hoogtepunt per maand.

Maart stond in het teken van mijn speech. Mijn grootste angst.

April staat in het teken van het ontwikkelen en aanbieden van aanbod vanuit elles.nu. Wat een fantastische klik blijkt te zijn met het gedachtegoed, de visie van Verloskundig Centrum Uniek.

Mei staat in het teken van deelname aan het congres ‘Duurzaam presteren in sport & bedrijfsleven‘ georganiseerd door mijn broer Kasper Janssen.

En verder.

Verder geniet ik van het runnen van mijn Mom in Balance franchise, de uitdagingen van het moederschap, wil ik graag een goede moeder, partner en vriendin zijn.

Oh jee…. Daar gaan we weer…

Gelukkig is balanceren een werkwoord.

Wil jij kosteloos kennismaken met mijn aanbod of de mogelijkheden verkennen voor samenwerking neem dan contact op via elles@elles.nu.

Want jij of jouw klanten / medewerkers doen er toe. Jij bent / zij zijn precies goed zoals jij bent/ zij zijn, uniek & authentiek!

Gepubliceerd door

Elles Janssen

Elles Janssen woont samen met haar 3 mannen (1 grote kleine en 2 kleine grote mannen) in Lisse. Elles zegde begin 2013 haar kantoorbaan op om haar droom te volgen: een eigen onderneming starten. Elles helpt sindsdien -als franchise neemster van Mom in Balance Hoofddorp, Duin & Bollenstreek- mee om dagelijks honderden mama’s (to be) energiek in het leven te staan door middel van workouts in de buitenlucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: