Thaddeus, Annette, Jools & Pippa nieuw huis MOMspiration

Zal onze verhuizing aankomend weekend doorgaan?

Thaddeus heeft er een hard hoofd in. En ik heb het juist ín m’n hoofd: aankomend weekend wil ik ZO graag ons nieuwe huis promoveren tot ons nieuwe thuis. En Thaddeus en ik gaan daar exact zo mee om als we zijn: hij doordacht, met een strakke planning en het moet eerst helemaal woonklaar zijn voor we overgaan. Ik impulsief, geen flauw benul van zijn planning en met een ‘let’s go’ flow. Dus, de grote vraag is nu: zal de verhuizing aankomend weekend doorgaan? Of moet ik toch echt ergens op zoek gaan naar een portie geduld?

Oh mensen, ik sta gewoon te trappelen van ongeduld. Ik laat het enthousiasme en de voorpret na tien maanden geduldig wachten toe. En wie mij een beetje kent: dan stuiter ik en ga vol gas met alles.  Met andere woorden: ik verhuis liever gisteren dan vandaag. Dat heerlijk kneuterige après-schoolmomentje met iets lekkers te drinken uit een mooie nieuwe beker en iets lekkers te snacken van een mooi nieuw schaaltje in ons nieuwe huis heb ik gisteren al gecreëerd. Sorry schat. Ik had daar gewoon zoveel zin in! De rest van de week beloof ik het huis kind- en Annettevrij te houden. Dan kunnen de dingen die echt gedaan moeten worden ook echt gedaan worden. Zonder onze afleiding (lees: mini-disco + gekke spelletjes + vogelhuisverfpraktijken).

Wat vanaf vrijdag het allertofste gaat zijn en ik niet op kan wachten: Na 2 jaar hebben we straks weer ons eigen huis om in te richten met onze eigen spullen. Nadat we in juni 2017 al die eigen spullen in 2 containers van AA Verhuizers laadden, reisden we met 2 koffers en 2 backpacks rondreisden van appartement naar hotel naar tent. Geen seconde misten we AL die andere spullen. We kunnen ons zelfs niet echt herinneren wat er nu in die containers opgeslagen is. Dat wordt een flinke verrassing vrijdag.

Dat er nog heel wat spullen tevoorschijn gaan komen waarvan we echt niet meer wisten dat we het hadden, zorgt ervoor dat we heel terughoudend zijn met nieuwe spullen kopen. Want: eerst maar eens zien met welke spullen we ons nieuwe huis gaan inrichten en vooral ook met welke niet. Alles waar we over twijfelen komt het huis niet in: hoppakee naar de Kringloopwinkel.

Toch zijn er een aantal dingen waarvan we weten dat we ze sowieso aan zullen moeten schaffen, zoals meubels voor het babykamertje. Op de We Are Pregnant Beurs is m’n oog gevallen op en heb ik m’n hart verloren aan het baby/peuterbedje van Kleinzwart. Zeg nou zelf, issie nie te mooi??

Photocollage-voor-Littlelist-2

 

Wat lampen voor de meiden- en babykamers zijn we er ook uit. Via Instagram hield ik een poll voor de lamp voor Pippa’s kamertje. De strijd ging tussen deze 2 te gekke lampen van Cam Cam Copenhagen, te bestellen via Dreumes enZo:

Cam Cam Copenhagen - Dreumes enZO - MOMspiration.nl

Super cute toch?? Ik houd je nog een beetje in spanning welke we uiteindelijk besteld hebben, want dan blijft er nog iets te raden over. Welke denk jij?

En dan nu de lampen voor Jools en het babybroertje zijn kamertje. Ze krijgen allebei de KidsDepot Scoop hanglamp, maar dan in een andere kleur. Welke denk je dat we gekozen hebben voor hen?

Ergens is het toch ook wel logisch dat we de lampen wel al geregeld hebben: dit wordt letterlijk het stralende middelpunt van de kamer van onze kinderen. Alle andere spullen kunnen daaromheen gestyled worden. Ohhhh nu krijg ik daar nog meer zin in! De lampen komen als het goed is deze week al binnen. Whoop whoop!

Wat ook geregeld moet worden, maar waar we nog niet uit zijn, is welke collectie van Little Dutch we willen gaan kiezen voor de baby boy. Dat we Little Dutch gaan kiezen is geen discussie voor ons geweest, want voor Jools & Pippa hadden we ook alle babyspulletjes bij hen vandaan. Maar… er zijn nu zoveel prachtige nieuwe collecties bij, dat de keuze daarin nog lastiger is! We twijfelen het meest tussen de series ‘pure mint’, ‘pure ochre’ en ‘pure indian red’. Mocht je hierin advies willen geven: yes please!

Little Dutch series MOMspiration.nl

Little Dutch series MOMspiration.nl

Oké, het allerlaatste wat ik nog met jullie wil delen is dat ik iets mega gaafs voor boven de eettafel gespot heb in een vtwonen magazine. Maar…. dat heb ik maanden geleden gespot en ik kon het nergens meer terugvinden. Tot ik op de website van QAZQA een soortgelijk iets tegenkwam. Ja, en nu wil ik het dus hebben, hebben, hebben….

QAZQA hanglamp met plank voor plantjes MOMspiration.nl

Wat ik dan voor me zie, zijn van die plantjes die half over de plank heenhangen en zo een gezellig botanisch sfeertje in de keuken/eetkamer creëren. Liefde toch???

Dat botanische sfeertje gaat het wel worden in ons huis. Dat is iets waar Thaddeus en ik het gelukkig in ieder geval over eens zijn. Het ontstond na het zien van deze poster van Hagemann.de, die we overigens ook in een vtwonen gids gespot hadden:

hagemann.de poster botanisch MOMspiration.nl

Dit heb ik met m’n beste Duits besteld via de website van Hagemann, dus ik ben heeeel benieuwd wat en wanneer en óf er binnenkort een fijn pakketje door de nieuwe brievenbus zal vallen. Er stond: vielen Dank fuer Ihre Bestellung bei Hagemann, dus het zal wel goed zijn. Toch??

Nou, jij ook vielen Dank dat ik mijn enthousiasme even op jou af mocht vuren. Daar zal Thaddeus je op zijn beurt weer heeeel dankbaar voor zijn. Kan hij samen met z’n vader en moeder (ZO LIEF VAN JULLIE, mijn TOPschoonouders!) ongestoord verder met muren schuren en wit verven zonder afgeleid te worden door mijn gekeuvel over posters, plankjes voor plantjes boven de eettafel en of we een luchtballonlamp met stippen of bloemen moeten kiezen.

Oh en ja, je hebt het goed gelezen, wit: alle muren boven worden lekker wit. De meubels, accessoires en kinderen maken het vanzelf lekker fleurig en kleurig, denk je niet??

Om nog even terug te komen op de vraag waar dit blog mee begon: Zal onze verhuizing aankomend weekend doorgaan? Ik hoop het, ik hoop het, ik hoop het! Om dit voor elkaar te krijgen zal ik extra goed en zo geduldige mogelijk de instructies van mijn knapste Mister Planner opvolgen. Natuurlijk wel met een vleugje Annette-vibe ertussendoor (lees: gezellige eigen inbreng). Dat vindt mijn Mister stiekem vast ook wel een beetje leuk. Anders hield hij het niet al 8 jaar met mij vol. En ik vind zijn ‘laat mij het maar regelen, dan is er overzicht en is alles onder controle’ manier van denken natuurlijk eigenlijk ook hartstikke fijn. Anders hield ik het niet al 8 jaar met hem vol.

Een verhuizing is iedere keer weer een fantastische relatietest. Waar we ook dit keer met vlag en wimpel voor gaan slagen.

Of we nu aankomend weekend gaan verhuizen of niet, dan telt 1 van ons vast nóg een keertje tot 10. Of 100.

 

Lieve, lieve groetjes,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: