Elisa Smook Photography - Stokke Tripp Trapp Talks - MOMspiration - Drs Mama Amsterdam

En toen kwam het -bij 23 weken zwangerschap- pas echt binnen: Oh ja! We krijgen weer een baby!

Wat een eer om afgelopen woensdag aanwezig te mogen zijn bij de allereerste Stokke Tripp Trapp Talk. Het leuk, gezellig, lekker, mooi én mega interessant in Hotel Droog in hartje Amsterdam. Samen met een fijn clubje andere influencers beleefden we een (h)eerlijke middag. Voor mij had dit event zelfs een gouden randje. Want, opeens zag ik ‘het licht’ en kwam het besef binnen: Oh ja! We krijgen weer een baby! 

D8C9F52C-93C4-484E-9D67-F889D74AAC34

Dat bolleke onder m’n jurk wat zo lekker aan het groeien is, wordt blijkbaar veroorzaakt door een baby. Ja écht: een baby! Een baby die we over een week of 15 in onze armen gaan sluiten. Het broertje van Jools & Pippa. Ons eerste zoontje. Een jongetje met een naam. Een écht kindje. Dat soort dingen leek ik gisteren pas te realiseren. En dat allemaal dankzij mijn nieuwe heldinnen Bregje & Mirte van Drs Mama én Michelle Stradal, als Stokke Kenner.

Tijdens de Tripp Trapp Talk van Bregje & Mirte kwamen er bij mij enorm veel emoties los die ik niet had zien aankomen. Ik wist dat hun Talk zou gaan over ‘Becoming a Parent’: zwangerschap, bevallen en de eerste babytijd. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet heel veel nieuws te horen en leren, want hallo: I’ve been there & done that. Maar… Bregje & Mirte have been there & done that too. Deze twee lovely ladies hebben de zwangerschaps-, beval- en babycursus in een compleet nieuw realistisch jasje gestoken. Een jasje die mij zeer goed past. Maar ook een jasje die mij heel diep raakt. Want de verhalen van Drs Mama gaan over ZOVEEL meer dan wat ik in eerdere cursussen of bijeenkomsten gehoord had.

Elisa Smook Photography - Stokke Tripp Trapp Talks - MOMspiration - Drs Mama Amsterdam

Welke topics -die Drs Mama besprak- raakten mij het meest?

 • Gelijkwaardigheid in het ouderschap

  Het is het maatschappelijke doel van Drs Mama om meer gelijkheid te krijgen tussen ouders, daar waar de voorwaarden maatschappelijk gezien nog niet voldoende gecreëerd zijn. Zij hebben het idee dat elke ouder deze verandering eigenlijk wil, al zijn ze zich daar vooraf misschien nog niet zo van bewust.
  Dit maakte mij NOG trotser op ons volledige gelijkwaardige ouderschap: ik ben zo onmetelijk trots op Team Thaddeus & Annette. Ondanks dat we het echt niet altijd met elkaar eens zijn en het behang regelmatig een aantrekkelijke optie lijkt, hou ik de wereld van ons. We doen dit samen, volledig samen. Op onze eigen manier, maar toch samen.

 • Realistische verwachtingen van de bevalling

  Had iemand mij van te voren maar verteld dat je geen invloed hebt op het verloop van je bevalling, maar wel invloed hebt op hoe je je bevalling beleeft. Dat had mij jaren schuldgevoel gescheeld waar ik nog steeds best last van heb:

 • Realistische verwachtingen van borstvoeding

  Had iemand mij van te voren maar verteld dat borstvoeding geven kei- en keihard werken is. Dat het vaker niet dan wel vanzelf gaat in het begin. Maar ook: Dat het helemaal niet normaal is wanneer een verpleeg- of lactatiekundige je tiet hardhandig als een pannenkoek in de mond van je baby probeert te proppen. Dat het helemaal niet normaal is wanneer de kraamverzorgster, verlos- of lactatiekundige je het gevoel geeft dat er maar 1 juiste keus is: borstvoeding. Bijvoorbeeld door je een boekje over borstvoeding te overhandigen en daarbij te zeggen: “Ik neem aan dat je natuurlijk borstvoeding gaat geven, toch?” of: “Kijk, hier is bewijs over hoeveel beter borstvoeding is in vergelijking met kunstvoeding. Dan begrijp je wel wat het allerbeste ik voor je kind.” “Oh, twijfel je nog? Ik dacht dat jij ook zo van gezonde voeding bent?”
  Degene die de keus maakt ben jij zelf. Niet een ander. 

Het is allemaal goed. Zolang je het maar met liefde doet. 

 • Realistische verwachtingen wat betreft (door)slapen

  Het is heel, heel normaal dat baby’s de eerste 6 maanden niet de hele nacht slapen. Laat je dus niet gek maken door ouders bij wie dit eerder gebeurde. Dit zijn uitzonderingen en dus geen realistische maatstaaf. Dit zijn gewoon ENORME lucky ducks 😉 (ja, hier spreekt een zeer jaloers mens….. > Jools & Pippa sliepen allebei pas na 1,5 jaar door)

Mijn eerste reactie na de Tripp Trapp Talk van Mirte & Bregje was: Ohhhh dit had ik dus ALLEMAAL willen horen tijdens mijn 1e zwangerschap. Dan was ik met een heel andere mindset de bevalling en de borstvoeding ingegaan. Maar toch ben ik blij om het als voorbereiding op m’n derde bevalling mee te mogen krijgen. Alles wat ze zeiden was nu ontzettend herkenbaar en versterkt m’n overtuigingen.

Elisa Smook Photography - Stokke Tripp Trapp Talks - MOMspiration - Drs Mama Amsterdam

Door even stil te staan bij de zwangerschap en bevallen, voelde ik de verbondenheid tussen mij en de baby groeien. Ons mannetje was ook heerlijk actief tijdens de Talk: ik HOU ZO van dat ge(Tripp)Trappel! Maar ik dacht ook: uhh… we hebben nog eigenlijk helemaal geen Must Have babyspullen. Zoals: een kinderwagen, autostoeltje, ledikant, commode en kinderstoel. Eerlijk gezegd wisten we door het enorme aanbod bij bijvoorbeeld Babypark niet waar we moesten beginnen. Gelukkig maakte Michelle, als Stokke Kenner, een einde aan ons getwijfel. En tegelijkertijd een begin aan de materiële voorbereiding.

Jools & Pippa hebben als baby, dreumes en peuter heel wat kilometers rondgetoerd in onze mooie Stokke Crusi kinderwagen die we van mijn ouders kregen toen ik 16 weken zwanger was van Jools. Voor we op reis gingen verkochten we deze en hielden alleen nog de (roze!) Mountain Buggy Duo aan: vooral om achter hard te lopen. Toen we de afgelopen tijd voorzichtig aan wat wagens bekeken bij Babypark en tijdens de babybeurzen, focusten we ons het meest op de hardloopwagens. Maar, die zijn niet echt mega mooi, dus: we waren niet overtuigd. Wilden we daar zoveel geld aan uitgeven? Twijfeldetwijfel en nog geen beslissing. Tot ik dus gisteren met Michelle aan het kletsen was en ’s avonds samen met Thaddeus de website van Stokke aan het bekijken was. We zijn eruit: we gaan voor de Stokke Trailz met all terrain wielen! Nu alleen de kleur nog kiezen. Welke vind jij het mooist??

 

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

En toen we toch op de Stokke site aan het rondkijken waren, werden we ook op slag fan van de meegroeibedjes. Vooral van deze uit de Stokke Home serie: 

Oh, dit wakkert de babyliefde NOG meer aan! Wat zal ons jongetje hier allemaal heerlijk in liggen! En hopelijk nog heerlijker slapen 😉

Wanneer had jij je babyuitzet compleet? Al vroeg in de zwangerschap? Of pas na een week of 20? Of nog veel later?

Zijn er nog gouden TOPtips van jou voor mij en andere mama’s to be? Wat is een echte musthave? Deel, deel, deel!!! 🙂

liefs,

Annette

PS1: Photo Credits van het Stokke Tripp Trapp Event zijn voor Elisa Smook Photography. Dank dank dank daarvoor!

PS2: Wanneer kwam het bij jou echt binnen dat er een echte baby in je buik groeide? Was dat anders bij de 1e en 2e? Of 3e?

Elisa Smook Photography Stokke Tripp Trapp Talks Drs Mama MOMspiration Annette de Graaf

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘En toen kwam het -bij 23 weken zwangerschap- pas echt binnen: Oh ja! We krijgen weer een baby!

 1. Wij waren met 35 weken pas compleet🤭 Wij (mijn man en zijn beste vriend😅) hebben de meubels zelfgemaakt omdat ik bepaalde ideeën had en het niet kon vinden in de winkels, heerlijk die hormonen toentertijd😅.
  Tot nu toe ben ik nog echt super tevreden met de TripTrap stoel van Stokke🥰. Moet wel zeggen dat ik alles heb gedaan (en nu nog steeds) op gevoel. Onder het motto “moeders in 3de wereld landen kunnen het ook dan kan ik het ook. Het komt wel goed😊” Geeft mij veel meer rust en minder stress.

  Like

 2. Normaal ben ik enorm van de planning, regelen en organiseren, maar bij mij was pas alles na week 37 echt klaar. Mijn vrieninnen die normaal veel minder plannen werden er nerveus van, hihi
  Item waar ik echt niet zonder kan…een draagdoek. Zeker met meerdere kindjes is t fijn om de baby dicht bij je te hebben, maar wel je handen vrij voor de andere kids.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: