Jools & Pippa - Eliza was here - Alhaurin de la Torre - Andalusië

De 10 Fijnste Familievriendelijke Vakantietips in Europa

Yes, bij ons is de kogel door de kerk! Wij hebben onze zomervakantie vastgelegd. Portugal it is. We gaan met Eliza was here naar Costa de Lisboa in Portugal. Het was niet gemakkelijk om de knoop door te hakken, want er waren zo ontzettend veel leuke adresjes om uit te kiezen. Maar diep in ons hart wisten we het al, want op dit paradijsje -genaamd Quinta Verde Sintra- waren we stiekem al verliefd geworden. Wat ook mee heeft geholpen om het keuzemoment niet verder uit te stellen, was doordat dit adresje werd aangeraden door iemand die precies weet wat wat goed bij ons past. En je gelooft het misschien niet, maar dit was Eliza zelf!

Omdat we weten hoe lastig het is om in het ENORME aanbod van vakanties iets te kiezen, heb ik voor jullie onze favorietjes van de afgelopen jaren op een rijtje gezet. Op willekeurige volgorde, want van allemaal zijn we fan en zouden we zeker weer eens naar terug gaan. Laat je het mij weten wanneer je hier ook naar toe wilt gaan? Dan kan ik je misschien nog wat extra tips geven.

——————————————————————————————–

Maak je je zorgen over een vliegreis met jonge kinderen? Lees dan dit blog -dat ik schreef voor KLM- over hoe je je vlucht zo relaxed mogelijk kunt maken. 

——————————————————————————————–

1 A: Vakantiepark(je) Cantueso – Periana

& 1B: Villas del Alba – Alhaurin de la Torre
Andalusië – Zuid Spanje

Geboekt via Eliza was here.

 


Onze tien dagen in Zuid Spanje waren veel en veel te kort. Allebei de adresjes waar we ieder 5 dagen verbleven waren paradijsjes en voelden als een warm welkom bad. In principe hoefden we de parken niet af voor dagenlang vermaak, maar de dorpen in de nabije omgeving hadden zoveel te bieden dat we zeker ook wat leuke uitstapjes gemaakt hebben naar Frigiliana, Nerja (fijn strand!) en de stad Málaga. Klik op deze link voor een uitgebreid blog over de fantastische vakantie die vriendin Kirsten en ik met Jools & Pippa beleefden. Kirsten maakte voor ons dit filmpje, die we nog regelmatig bekijken en ons dan weer helemaal in Spanje wanen:

2: Camping Moulin des Jarasses – Le Compas – Het Groene Hart van Frankrijk

Geboekt via de website van Moulin de Jarasses.

Deze heerlijke familievriendelijke camping kregen wij getipt van mensen die hier een onvergetelijke tijd hadden gehad. Tijdens en na onze week bij Moulin des Jarasses hebben wij op onze beurt de toptip ook doorgegeven aan veel, heel veel jonge gezinnen. Dat is niet voor niets natuurlijk. Wat een fijne plek voor alle gezinsleden om compleet tot rust te komen. Maar ook geen zorgen wanneer je kind even niet rustig is: iedereen op de camping zit in hetzelfde schuitje en heeft er alle begrip voor wanneer je kind ’s nachts een nachtmerrie heeft of een ongelukje heeft gehad. Bij ons stonden er zelfs ’s -na een slapeloze nacht- bij het openritsen van de tent 2 verse koppen koffie voor ons klaar. Hoe lief?!?!

Hier lees je mijn blog die ik na onze vakantie bij Moulin des Jarasses schreef. Och, waren waren Jools & Pippa nog guppies!

Wil je meer tips over kamperen met kleine kinderen? Check dan: Kamperen met Kleine Kids: Do’s & Don’ts.

3: Vakantiepark TerSpegelt – Eersel – Noord Brabant – Nederland

Geboekt via de website van TerSpegelt.

Jools & Pippa hebben het nog vrij vaak over ‘HET Sterrenstrand’. En ik moet zeggen: ik ben er ook nog steeds van onder de indruk. Want waar vind je een overdekt strand met zóóóveel speel- en ontdekplezier? En als het weer echt heerlijk is, kun je ‘gewoon’ op het strand buiten fantastisch vermaak vinden. Met of zonder animatieteam. Waar je op dat moment zin in hebt.
Wij verbleven een week in een luxe Safaritent. Alleen voor de douche moesten we naar een (zeer netjes en modern) wasgebouw. Dat vonden de meiden een interessant avontuur. Dat gaf precies die fijne camping touch, maar we konden ondertussen dus ook genieten van een prachtige keuken in de tent én een eigen toilet.
Jools & Pippa sliepen in een soort bedstee waar je met een trapje naar toe kon klimmen. Ze vonden het geweldig en lekker knus.
Om nog meer sfeer te proeven kun je m’n blog over TerSpegelt lezen en/of dit fimpje bekijken:

 

4: Eleonas Votsalakia Village – Samos – Griekenland

Geboekt via Eliza was here.

Samen met lieve vriendin Elles verbleef ik 5 dagen op Samos. Allebei zijn we het erover eens dat we ZO graag een keer nog terugwillen naar dit plekje, genaamd Eleonas Votsalakia Village, om het aan onze mannen en kids te laten zien. Om er samen net zo’n fantastische tijd te beleven als wij samen hebben gehad.
Er waren 1001 avonturen te beleven, strandjes te ontdekken en de smakelijkste hapjes te proeven dat we dit heel graag ook nog een keer aan onze gezinnen willen laten zien. Ibiza, move over: Samos is the place to be! Maar dan wel veel beter betaalbaar!

M’n blog over deze reis lees je hier.

Één van de filmpjes die ik maakte tijdens onze trip geeft je vast zin om naar Samos te gaan:

5: Camping Maisonneuve – Castelnaud de la Chapelle – Dordogne – Frankrijk

Niet geboekt, we zijn er gewoon naar toe gereden. In het hoogseizoen is boeken via deze website wel aan te raden.

Jeetje mensen, wát een fijne spot is deze super goed verzorgde camping. Genoeg te doen op en rond de camping, maar vooral ook daarbuiten. De Dordogne barst van de sfeervolle oude dorpjes met leuke markten, kastelen, outdoor activiteiten en andere interessante uitstapjes.
We hebben zo genoten van La Douce France: heel, heel rustig aan ontbijten met verse broodjes van de bakker (die je bij de camping de dag van te voren kunt bestellen), de heftige keus maken of we naar het zwembad zouden gaan of in de rivier op ontdekkingstocht gingen, picknicken met overgebleven stokbrood, een dorpje bezoeken en daarna weer lekker lang tafelen met Franse delicieux hapjes. En drankjes, vergeet die niet!

6A: Quinta Verde Sintra – Sintra – Costa de Lisboa
& 6B: Fazenda Grande – Tavira – Algarve
Portugal

Geboekt via Eliza was here.

Dit is wat wij geboekt hebben voor de aanstaande zomervakantie! Officieel kunnen we het dus niet vanuit eerste lijn aan je aanraden, maarrrrr de omgeving kennen we wel heel goed en gaan we voor de 3e keer bezoeken. Niet voor niets, want we zijn gék op Portugal. Eliza is gek op deze 2 adresjes, dus dikke vette kans dat dit een match made in Portuguese heaven is. En hemeltje lief, ja, ik zie mezelf al met m’n 8 maanden zwangere buik op zo’n ligbedje aan het zwembad chillen. Met een alcoholvrije cocktail in de hand. Genietend van m’n zwemmende guppies en het uitzicht. Whoop whoop!

7A Masseria Montenapoleone – Pezze di Greco
& 7B Villa Santa Croce – Bisceglie
Umbrië – Italië

Geboekt via Booking.com (Masseria Montenapleone) en Airbnb (Villa Santa Croce).

Één van m’n allerbeste vriendinnetjes Marjolein (aka Margie) is nu in Umbrië met haar man en vierjarige dochtertje. Ze verblijven in een landhuis waar je op slag verliefd op wordt. Op alleen de foto’s al. Hier WIL ik dus ook een keer naar toe.

In Villa Santa Croce -in dezelfde regio- verbleven we 4 jaar geleden een week. Wat was dat heerlijk samen met onze lieve vrienden Lobke, Dennis en hun dochtertje Belle! We huurden we een enorme villa met een enorme tuin en schattig klein zwembad voor de kids.  Wanneer we zin hadden in actie, maakten toffe uitstapjes naar onder andere Alberobello (met die huisjes met grappige puntdakjes) en Trani.

Na deze week vervolgden Thaddeus, Jools (toen 1,5 jaar), Pippa (toen 11 weken) en ik onze rondreis door Italië. Andere aanraders van deze trip zijn de dorpjes Sperlonga, Gaeta & Itri. Via Airbnb is daar veel moois te boeken.

Waar we zeker nog eens naar toe willen is Agriturismo 4 Ricci in Cerveteri, vlakbij Rome. Kijk dit nou!

Blog met meer info over onze La Bella Italia rondreis in juni 2015 is hier terug te lezen. 

8: Hochsauerland in Duitsland: Winterberg, Niedersfeld 

Wij boeken nooit, maar je zou Hotel der Brabander, Landal Winterberg of Center Parcs Hochsauerland kunnen checken. Wij kennen deze accommodaties wel, want we gaan hier regelmatig zwemmen of spelen. Erg fijne plekjes!

Waarom wij nooit boeken, is omdat Thaddeus zijn ouders al een jaar of 30 een appartement in Niedersfeld hebben. Wij mogen hier gebruik van maken en doen dat met veel plezier. Een keer of 3 (soms 4) per jaar gaan we hier naar toe om even helemaal lekker weg te zijn.

Dit is een filmpje dat hoort bij een Paasblog over Hochsauerland van 2 jaar geleden. Jools & Pippa hebben het net met mij meegekeken en riepen gelijk: Jaaaa! We willen weer naar het huisje van opa en oma!

9: Het SS Rotterdam – Rotterdam – Nederland

Geboekt via de website van het ss Rotterdam. 

Wanneer je aan boord van het stoomschip stapt, heb je al het gevoel op vakantie te zijn. Maar wanneer je hier incheckt om een nachtje (of meer!) te verblijven, dan waan je je helemaal op een cruise naar …. uhh waar je maar wilt. Er is zoveel te beleven aan boord en in de buurt van het schip: wij konden er geen genoeg van krijgen. Gelukkig hadden we een week de tijd en was het daardoor fijn dat we alle tijd hadden om het schip en Rotterdam op ons dooie gemakkie te ontdekken. 

10: Camping Geversduin – Castricum – Noord Holland – Nederland

Geboekt via de website van Kennemerduincampings. 

Een week lang verbleven mijn moeder, Jools & ik in een groentehuisje op Camping Geversduin. We kenden de camping al goed, want vrienden van ons zijn hier kind aan huis. Wij bezochten hen regelmatig wanneer ze op Geversduin kampeerden. M’n moeder en ik dachten kozen voor iets meer luxe en gingen voor het groentehuisje. Ondanks dat het al 5 jaar geleden is dat we die week daar doorbrachten, krijg ik weer een heel blij gevoel wanneer ik daaraan terugdenk. Het was zo gezellig, mooi én lekker!

 

Super benieuwd of 1 van deze plekjes jou geïnspireerd heeft voor een aankomend reisje! Mocht je nog vragen hebben, dan weet je mij te vinden via Facebook of Instagram (@theflyingdutchfamily).

 

Fijne reis en lieve groeten,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: