tijd voor elkaar - Annette & familie

Heel bewust voor familietijd kiezen: doe jij dat vaak genoeg?

Wij zijn een heel, heel lastig gezin om mee af te spreken. Want: aan plannen doen we niet (graag). Weekenden houden we het allerliefste vrij zodat we kunnen doen en laten wat we willen. We kijken per moment waar ieder gezinslid behoefte aan heeft. Doordeweeks zijn er al zoveel dingen die vaststaan en ook echt móéten, dat deze vrije weekenden voor ons een soort van heilig zijn. Je kunt je dus voorstellen dat de afgelopen weken, waarin de weekenden vol met verhuizen en klussen waren gepropt -en dus zeer weinig aandacht voor elkaar-, er behoorlijk inhakten. Toen er een uitnodiging mijn mailbox binnenkwam voor een dagje Duinrell op Goede Vrijdag, keken Thaddeus en ik elkaar aan en wisten we dat we exact hetzelfde dachten: YES PLEASE! Een hele dag ongestoorde familietijd is wat we nodig hebben!

Oh boy, er staan nog wel 1001 dingen op de To Do List wat betreft ons nieuwe huis, maar de klusstekker hebben we er afgelopen vrijdag keihard uitgetrokken. We waren allemaal moe van het doorbuffelen (is dat eigenlijk wel een woord?!) en merkten dat we meer dan ooit zin hadden om echt even samen te zijn. En waar kan dat beter dan in een pretpark als Duinrell? In augustus 2015 (toen Jools bijna 2 was en Pippa nog geen half jaar) zijn we hier ook al eens geweest, maar daar wisten de meiden natuurlijk niets meer vanaf. Wel weten ze inmiddels wat een pretpark is en dat woord was al genoeg om de voorpret te laten starten: ze hadden er al dagen van te voren enorm veel zin in en konden niet wachten tot het Goede Vrijdag was!

Duinrell MOMspiration La Place
Hier glundert een heeeel enthousiast meisje!

Wat Jools & Pippa ook een gaaf idee vonden, was dat we door Duinrell waren uitgenodigd om een dagje in het pretpark door te brengen en de opening van het nieuwe La Place restaurant bij te wonen. We zouden eregasten zijn en dat klonk wel heel speciaal.

 

Omdat beelden vaak heel veel meer zeggen dan getypte woorden, heb ik in de vorm van een filmpje een sfeerimpressie gemaakt van onze heerlijke dag in Duinrell. Kijk en geniet mee!

Jools & Pippa hebben dit filmpje inmiddels al een aantal keer aan de opa’s en oma’s laten zien, in de hoop dat ook zij enthousiast worden. Hun wens is nu namelijk: samen met hen en ons gezin een keer een heel weekend verblijven in een Duingalow. Dit is een bungalow die in het pretpark staat, waardoor je eigenlijk tussen de achtbanen en speeltuinen en het Tikibad logeert. Nou meiden, ik wens en duim met jullie mee!

Wat wij het allerfijnst vonden aan Duinrell, was dat het zo overzichtelijk is. Bij grote pretparken of dierentuinen ben je na een dag struinen helemaal gesloopt. Je hebt het gevoel dat je in een rap tempo van attractie naar attractie gaat, om maar zoveel mogelijk gedaan en gezien te hebben. Wij hadden vrijdag juist het gevoel dat we heerlijk rustig aan gedaan hebben en overal ruim te tijd voor konden nemen. Zo hebben Jools & Pippa zeker 45 minuten in de grote speeltuin gespeeld en waren ze een half uur op/in/aan/met het Carrousel in de weer. Thaddeus en ik gebruikten die tijd voor mooie gesprekken in de zon op een terras. Oh yeah!

-7228832735862619108_IMG_4988

Afsluitend genoten we van een relaxed etentje in het nieuwste La Place restaurant in Duinrell. Dit restaurant werd geopend door o.a. niemand minder dan de pretparkdirecteur van Duinrell. Na een gezellig gesprek met deze alleraardigste meneer Philip, weten Jools & Pippa nu wat ze later willen worden. Ze mochten hem zelfs helpen met nieuwe attracties bedenken.

Een laatste bijzonderheid om mee af te sluiten: Jools & Pippa zijn al sinds ze ergens bang voor kunnen zijn, doooooodsbenauwd voor grote mascottes. Bij Bollo de Beer en Koos Konijn blijven ze het liefst mijlenver uit de buurt. Maar, wat schepte onze verbazing op vrijdag: Jools & Pippa liepen zo op Rick & Lelie de Kikker af om met ze te knuffelen. De minikikkerknuffels die ze kregen zijn nu hun nieuwe beste vriendjes en mogen bij ze in bed slapen. Kunnen ze samen lekker dromen over alle avonturen die ze op Duinrell beleefd hebben!

Ben jij ook een Duinrell fan? En heb je er wel eens overnacht? Benieuwd naar jouw ervaringen!

En: Hoe ga jij om met het bewaken van je familietijd? Ben je tevreden over de tijd die jullie samen doorbrengen? Of zou je het liever anders zien? Klets mee op Facebook over dit onderwerp onder het bericht over dit blog 😉

liefs,

Annette

PS: Mocht je het leuk vinden om ons te volgen op Instagram….. > Wij zijn @theflyingdutchfamily !

The Flying Dutch Family Instagram

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: