Even kletsen hoor!

Joehoeoeoeoe! Hallo hallo, ik ben er nog hoor! Ik kreeg berichtjes met de vraag of ik nog wel actief bij MOMspiration hoorde. NATUURLIJK ben ik er nog bij,  ik ben nog gewoon one of the girls van het te gekke MOMspiration team. 

Maar ik snap de reacties wel, ik heb natuurlijk ook  een tijdje niet geschreven. Een behoorlijk tijdje. De afgelopen maanden zijn namelijk heel erg gezellig, druk, leuk en  actief geweest. En blijkbaar krijgen andere dingen dan voorrang. Het is dus niet dat ik jullie vergeten ben hoor! Voor nu kom ik gewoon even lekker kletsen en heb ik geen diepzinnig onderwerp of hersenspinsel of iets dergelijks.

Waar ik zoal druk mee ben geweest dan? Nou waarmee niet eigenlijk haha. Druk met mijn gezin, mijn werk, activiteiten voor de kerk, sport, hobby’s, nieuwe dingen proberen, mijn grenzen verleggen, uitdagingen aangaan, uit mijn comfortzone stappen, tegen grenzen aanlopen, nieuwe plannen maken, mijn goede voornemens uitvoeren die ik begin van het jaar me had voorgenomen. LEVEN.

Mijn baby is gewoon 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool!

En weet je wat? Ik dacht dat ik het een heel ding zou vinden. Maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Wat geniet ze enorm op school. Op zaterdag is ze verdrietig omdat ze niet naar school kan. En juist doordat ze het zo fijn heeft kan ik  het loslaten. Ik weet niet of ik het al eens eerder had geschreven maar Lauren gaat  naar de school waar ik werk. Ik dacht dat dat in het begin ook misschien lastig zou zijn. Maar nee hoor, Lauren ziet me op het plein, komt even kletsen of een kus geven en speelt dan weer verder. Zo fijn!

Sinds Lauren naar school gaat heb ik Pippa 2 dagen alleen thuis. Ook dat is een feestje. Ze geniet van de 1 op 1 aandacht, kletst de oren van mijn hoofd, zingt en is ontzettend vrolijk. Even geen grote zus die haar speelgoed afpakt en even heerlijk spelen met de poppen van Lauren. Voor beide meiden is het dus fijn dat Lauren lekker naar school gaat. Toch mist Pippa Lauren wel hoor, ze vraagt steeds wanneer we Lauren weer gaan ophalen. Maaruh, had niemand mij even kunnen vertellen dat je kind onwijs verandert wanneer hij of zij naar de basisschool gaat? My goodness, ik kan haar amper bijbenen. En dan met name haar taalgebruik… (!?)

Mijn groep 8 is de leukste!

Maar echt, ik heb toch zo’n leuke klas hè. Een hele dynamische groep met veel gezelligheid. En oh wat ben ik trots op ze. Zeker zo aan het einde van het jaar. Alle grote toetsen zijn voorbij, de adviezen zijn gegeven, de kinderen hebben zich ingeschreven voor het V.O. Je zou denken ‘klaar is Kees’. Maar deze groep werkt keihard verder. Ze blijven doelen stellen en werken aan zichzelf. Naast de gewone vakken rocken ze ook de musical die ze volgende maand gaan opvoeren. Ennn nog even dan gaan we met z’n allen feest vieren op Vlieland. Ik kijk er naar uit met deze groep! Soms heb je gewoon zo’n groep waarvan je zeker weet dat je ze gaat missen wanneer ze de school gaan verlaten. Nou dat heb ik dus met deze groep.

Een kamp organiseren voor 100 man.

Iets met uitdagingen aangaan, ieder jaar weer. En believe me, dat is een feestje! De afgelopen jaren heb ik samen met een groep enthousiaste mensen het Hemelvaartskamp georganiseerd voor onze kerk. Om ervoor te zorgen dat echt IEDEREEN mee kan die mee wil, organiseren we het hele jaar door verschillende activiteiten om geld in te zamelen. Op deze manier kunnen we de prijs verlagen en is het voor iedereen haalbaar om te kamperen. En dat zorg voor een aantal dagen vol plezier, activiteiten, gezelligheid en ontmoeting. En al die mensen zien genieten doet mij zoveel plezier.

Sporten voor het goede doel!

Jaaaa weten jullie het nog? Aan het begin van dit jaar kwam ik met goede voornemens. Pippa sliep eindelijk door, we besloten niet meer voor een derde te gaan. Tijd voor ME-TIME! Het goede voornemen wat ik daaraan koppelde was sporten. Inmiddels zijn we 6 maanden verder en heb ik mijn goede voornemen met beide handen aangepakt. Ik crossfit (meestal) twee keer per week, loop hard en maak onwijs veel PLEZIER! Wat is het fijn om te sporten maar daarin ook gewoon heel veel plezier te beleven. Ik was nogal sceptisch over crossfit. Vond het niks (voor mij) en zag het mezelf echt niet doen. (mijn vriendin lacht me iedere keer weer uit wanneer ik dit vertel). Maar ik heb al mijn (voor)oordelen terug genomen. Wat is crossfit TOF! Je grenzen opzoeken, sterker worden en fitter worden. Eind mei heb ik meegedaan met de Murph (buddy WOD). Dat was afzien maar ook ontzettend tof. Ik was kapot aan het einde maar ook ontzettend voldaan omdat ik het maar mooi gepresteerd had. De dag daarna deden manlief er ik mee met de Run for KiKa in Almere. Hij rende 10 kilometer en ik 5 kilometer. Met nog mega spierpijn van de dag daarvoor vroeg ik me tijdens het rennen af waarom ik dit in vredesnaam deed. 28 minuten later had ik wederom het voldane gevoel. En dat gevoel maakt je nog sterker. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. En daar word ik zooo blij van!

Ooooh en nou vergeet ik nog iets heel belangrijks. Stom, hoe kon ik het vergeten! We hebben gezinsuitbreiding. Jaja, echt. De wens van Lauren is in vervulling gegaan. Ze wilde nog zooo graag een zusje en dit zusje moest Nina heten. Nou ik kan je vertellen, een zusje is het niet geworden. Maar wel een kitten. Ik die altijd riep dat ik nooit huisdieren wilde, ben overstag gegaan. Waarom? Omdat onze meiden al bang zijn voor een vlieg, een mier en ongeveer alles wat beweegt. Oooh en echt ik ben verliefd op onze Nina. Ze is zooo schattig! De eerste dagen wilden de meiden er niks van weten. Maar nu? Ze lopen met Nina onder hun arm, zijn dol op onze kleine furry friend. Ze is ook echt mega gezellig, komt heerlijk knuffelen bij je op de bank. Blij blij blij met ons huisgenootje!

 

Eigenlijk ben ik de afgelopen weken gewoon een mega blij en stuiterend ei dat zich prima vermaakt. Maar ik beloof jullie dat ik snel weer wat van me laat horen en dat ik niet meer zo lang zal wachten. Voor nu stop ik met m’n geklets. Een dikke pakkerd voor jullie!

Liefs! ❤

 

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: