MOMspiration werk - gezinsleven balans

En toen zat m’n verlof er opeens op: van Happy Housewife naar Working Mom….

Afgelopen vrijdag was m’n laatste dag ouderschapsverlof. Het zwangerschapsverlof was eind oktober al afgelopen, maar door er 6 weken ouderschapsverlof achteraan te plakken kon m’n tijd thuis verlengd worden tot de start van de kerstvakantie. Die is bij ons op school afgelopen vrijdag ingegaan. Nu 3 weken hier keihard van genieten van deze vakantie en dan dan start op dinsdag 7 januari het het working mom leven weer. Of ik daar zin in heb? Nee! Ik had nog veel langer een Happy Housewife willen blijven!

In de split tussen werk & het gezinsleven

De school waar ik werk is echt te gek. Er is enorm veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en er werken vooruitstrevende mensen. Zij inspireren mij ontzettend. Daar heb ik wel weer zin in: om me op dat gebied weer in te zetten en iedere dag proberen de beste juf te zijn voor de kinderen. Eentje die alle kinderen écht ziet. Eentje die situaties creëert waarin kinderen op hun eigen niveau uitgedaagd worden om hun volledige potentieel kunnen benutten. Een juf die kinderen leert te leren (ipv kennisoverdracht). Kijk, ik zit er al best in, zo te lezen!

Tegelijkertijd geniet ik dus ZOOOO van het altijd kunnen klaarstaan voor onze kinderen. Dat voelt zo goed. Daar ben ik zo trots op. Wanneer ik weer ga werken kan ik de meiden alleen op maandag brengen en halen. Op deze dag zwem en knuffel ik me suf met Sol in die tussentijd. De overige 4 dagen zie ik m’n alleen van ongeveer 16.30 – 19.00 uur. En natuurlijk tijdens de weekenden. Ohhhh ik zit hier al te janken bij het idee alleen al!

Het wordt vast leuk. Het komt vast goed.

Annette zou Annette niet zijn wanneer er geen positieve schop onder de kont zou komen nu. En dat lukt ook heus.
Ik focus op wat er wel is:
>> Op alle tijd die we de komende weken samen hebben met elkaar.
>> Op alle tijd die we samen hebben na school, op m’n dag ouderschapsverlof (de maandag) en in de weekenden.
>> Op de gaafste school waar ik mag werken en waar mijn inbreng enorm gewaardeerd wordt door collega’s.
>> Op te gekke mogelijkheden die op m’n pad komen (ben o.a. aan het solliciteren om weer deel uit te maken van Team Harvard Graduate School of Education, heb een ‘tool’ ontwikkelt om bewijs te kunnen tonen van de cognitieve groei van leerlinge en wil de workshop ‘Denken & Praten = Leren’ gaan geven op Nederlandse scholen).

Zo. Dat had ik even nodig. Om alles hierboven zo op een rijtje te zien geeft mij een heel rijk gevoel. En trots! Ik heb het goed voor elkaar, al zeg ik het zelf!

liefs,

Annette

PS 1: Benieuwd naar jouw gevoel over je balans tussen werken en het gezinsleven. Deel je het in een reactie op Facebook of Instagram?

PS 2: Zin in een foto-update van ons Kluppie Geluk?! Here it is!!!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: