Rust, Ritme en Regelmaat voor betere slaapjes - Slaapcoach Marijke van Bureau van Slaap

Waarom Sol en ik (voorlopig) niet meer naar babyzwemles gaan…

Snik! Oh, ik vind dit toch zo jammer! Maar het is helaas niet anders: Sol en ik gaan voorlopig niet meer op maandagochtend naar de BPK-zwemlesjes in het SKWA in Hoofddorp. We beleefden samen talloze heerlijke ochtenden met non-stop waterpret, maar we hebben er nu heel bewust voor gekozen om daarmee te stoppen. Hoe we tot deze beslissing zijn gekomen zal ik je proberen uit te leggen.

Rust, ritme & regelmaat

Sol z’n slaapjes gaan de afgelopen tijd ZO goed: overdag houden we het ‘2-3-4 ritme’ (dat zijn de wakkertijden tussen z’n slaapjes door) en ’s avonds slaapt hij 11/12 uur achtereen. We zijn slaapcoach Marijke (van Bureau van Slaap) eeuwig dankbaar voor de leefstijlanalyse en plannen die ze voor ons schreef, want hier plukken we iedere dag én nacht de vruchten van. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat waardoor Sol ’s nachts wakker wordt of overdag minder goed geslapen heeft, maar dat zijn eerder uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer hij een snotneusje heeft (wees niet bang: geen Corona ;-)), een nachtmerrie of er zijn de hele dag werkmannen in huis om een nieuwe cv te plaatsen. Tja, we zijn nu eenmaal geen robots die iedere dag exact hetzelfde ritme draaien. Things happen en daar gaan we met z’n allen flexibel mee om.

Kiezen voor wekelijkse waterpret of rustig slapen in bed?

Sol wordt meestal rond 6.45 uur wakker en dat betekent dat hij daarna dan weer om 8.45 uur z’n bed in gaat. Hij slaapt dan ongeveer 1,5 uur en wordt rond 10.15 uur wakker. Het zwemlesje in het SKWA is van 9.15-10.00 uur, dus dat komt precies niet uit met Sol z’n ochtendslaapje. Toen hij nog kleiner was sliep hij in de meegebrachte maxi cosi, maar die fase zijn we voorbij. Laatst zijn we toch een keer naar die les gegaan, maar dat was voor Sol (en ons) humeur niet echt top. Tijdens het zwemmen zelf was het prima, maar later op de dag kwam de man met de hamer. Sol heeft echt die rust, ritme & regelmaat nodig. Wanneer hij dat overdag heeft, zijn de nachten ook veel beter.

Het is zoals het is

Natuurlijk vind ik het jammer dat onze favoriete ochtendjes nu moeten missen, maar we krijgen er zoveel moois voor in de plaats. Naast de goede nachten biedt het ook ruimte voor andere activiteiten, zoals een uitje naar het strand, de kinderboerderij of gewoon lekker thuis in de tuin spelen. Als we maar samen zijn en alle aandacht voor elkaar kunnen hebben. Als hij op een dag toe is aan 1 slaapje overdag, dan gaan we gewoon weer lekker naar het SKWA. Die staat er dan vast nog wel ;-)!

liefs,

Annette

PS: Geef jij ook (wel eens) dingen op voor de rust, het ritme en de regelmaat van je kindje?

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: