Slaap kindje SLÁÁÁÁÁÁPPPPP!!!!!

Jajajajaja jullie hadden al-le-máál gelijk. Dit zijn wat ze noemen DE Tropenjaren. Holyquacamoly. (Zegt ze dit nu echt? Ja dit zegt ze echt. Geeft ze het nu toe? Ja ze geeft het toe.) Na ruim twee jaar van nachten waarin je meer wakker bent dan slaapt durf ik met de billen bloot te gaan om te zeggen: Het is inderdáád best heavy shit….

cab19357bcebda4a83b3715a99a8bdf2_650x

Zo zwaar als we genieten van alle hilarische activiteiten en uitspraken, de verterende kusjes en knuffels, de nieuwe ontwikkelingen en de liefste gezichtjes van onze dochters Jools (net 2 jaar) en Pippa (7 maanden), zo zwaar zijn ook de nachten. De eerste perioden van hun newborn leventjes weet je dat het erbij hoort en vond ik dat nachtelijke gekeuvel heerlijk. Maar des te ouder ze worden, des te meer je gaat hopen dat het kwartje zal vallen: Slaap kindje, SLÁÁÁÁÁÁÁPPPPP!!!!

7ee75818fadde3bc1f168f0834ed2b47

I know. Het komt goed. Ooit. One day. Tot die dag houden we de moed erin en gebruiken we zoveel mogelijk humor om deze Fright Nights door te komen en de vermoeide dagen te overleven. Daarom heeft Jools speciaal voor alle mama’s en papa’s de 10 allergoeiste redenen om je ouders ’s nachts wakker te maken. Opdat wij ineens begrijpen hoe logisch het eigenlijk allemaal is.

Ready? Daar gaat ‘ie:

DE 10 ALLERGOEISTE REDENEN OM JE OUDERS ‘S NACHTS WAKKER VOOR TE MAKEN

1 Omdat je dorst hebt. Nu! Oh nee, toch niet. Ja wel. Ik wil water. Nee ik wil geen water. Ik wil melk. Nee ik wil geen melluk! (krijs krijs krijs KRIJSSSS)

2 Even kletsen. Op de stoel. Nee niet kletsen met mama. Kletsen met papa. Bij papa in bed. Nee niet bij papa in bed. Op de stoel. (Heel eventjes dan en daarna weer verder slapen.) Oké. Zzzzzzzzzzzzsnurk.

3 Moet nog tandenpoetsen. (Maar dat hebben we toch net al gedaan schat?) Nog een keer. (Huh, net krijste je het uit omdat je geen tanden wilde poetsen?) Met de Woezel en Pip. Nee met de Mega Mindy tandenborstel. (Nee, we gaan lekker slapen, morgenochtend kun je weer poetsen.) Neeeeee nuuuuuuuuuu (KRIJS KRIJS krijs krijs)

4 Ik wil Rob de Beer! (Die ligt bij je in bed schat.) Neeeee ik wil niet Rob de Beer! (Oke, dan leg je die naast je bed.) Ik wil het blauwe konijn!!! (In de hoop dat ze in het donker niet zag geef je haar het enige in de buurt liggende -roze- konijn.) Neeeee deze is roze! Ik wil blauwe konijn!!! (Damnnnn….)

5 Boekje lezen? (Nee schat, je gaat nu slapen. Morgen lezen we alle boekjes die je wilt.) Nee niet morgen, nuuuuuuuu. (Stoppen met huilen, we gaan geen boekje lezen.). Eentje? Nog twee? Allerlaatste? (Nee en het is veel te donker ook, we kunnen geen boekje lezen nu.) Lichtje aan doen? (Damnnnn…. Én best slim!)

6 Ik wil mama een kusje geven en dan weer slapen. (waarop ik half in slaap ineens een natte kus op m’n lippen geplant krijg, wat op zich dan wel weer heel erg lief is.) En een knuffel. (Inclusief snotneus in je nek.)

7 KRIJS KRIJS KRIJS KRIJS KRIJS KRIJS KRIJS (Wat is er?) PIJN AAN DE KNIEËN!!!! (Heb je je gestoten?) NEEEEEEE!!! (Wijs eens aan waar je pijn hebt dan.) Hiiiiieeeerrrrr -wijst naar achillespees- (Heb jij daar pijn of mama?) MAMMMAAAAAAAAA (Ja, daar heeft mama pijn, maar jij toch niet.) Jools ook pijn daar, net als mama!

8 Niet de leeuw! Ik wil niet naar de leeuw! (Schat, je hoeft ook niet naar de leeuw en de leeuw komt ook niet hier. Die is bij korfbal.) Leeuw is groot! (Maar hij is heel lief en gelukkig niet echt.) Ja, knuffelleeuw -en valt weer in slaap-

9 Even filmpje kijken op de telefoon? (Nee schat, het is nacht. We gaan slapen.) Jaaaaaaa ik wil ‘Lang zal ze leven’ kijken!’ (Nee, morgen weer. Slapen nu.) KRIJS KRIJS krijs krijs zzzzzzzzzzzsnurk

10 The Itsy Bitsy Spider went up the waterspout, down came te rain and washed the spider out. Lang zal ze leven lang zal ze leven lang zal ze leven in de GLODDIA, in de GLODDIA, in de GLODDIA, hieperdepiephoeraaaaaaa!!! Mama ook met Djoes liedje zingen?? (Morgen weer, we gaan nu slapen. Papa slaapt, Pippa slaapt, Jools gaat slapen en mama wil ook weer heel graag slapen. Welterusten.)

 

kids

Hang in there mamas & papas! ALLES KOMT (op een dag) GOED. Ennuhhhh: ‘It’s a good thing they’re so damn cute!’ 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Slaap kindje SLÁÁÁÁÁÁPPPPP!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: