Je weet dat je een moeder bent als…..

Ja oké, natuurlijk weet je het zelf wel wanneer je een moeder bent of niet. Daar heb je dit rijtje opsommingen op zich niet voor nodig. Maar de komende best bizarre dingen waren waarschijnlijk niet in je opgekomen dat ze deel van je leven zouden worden voordat je mama werd. Beoordeel zelf maar: Waar of niet waar???

1

 

Je weet dat je een moeder bent als………

1. Een bezoekje aan de supermarkt in je eentje als een soort vakantie kan voelen.

2. Een toiletbezoek met dichte deur en zonder ongenodigde gasten hetzelfde gevoel kan opleveren. Ondanks dat je op een gegeven moment gewoon went aan een zingend kind op je schoot tijdens het plassen.

3. Je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst een bij elkaar passend setje lingerie aan hebt gehad. Je bent al blij dat je überhaupt een onderbroek en bh ergens vandaan gevonden hebt.

4.  Je blind 180cc in een fles kunt tappen.

5. (Werk)Kleding met snot-, kots- of melkvlekken er gewoon bij hoort. Meestal in de regionen van de schouders, bovenarmen of bovenbenen. En hier pas achter komen wanneer een collega jou hierop attendeert.

6. Je op een doordeweekse dag voor het eerst pas in de spiegel kijkt wanneer je in de auto zit of op je werk naar het toilet gaat.

7. Op het moment dat je een leuk jurkje aan hebt, hakken draagt en make-upje hebt gesmeerd je opeens tal van complimenten krijgt. Is inderdaad weer eens wat anders dan de ‘out-of-bed look‘!

8. Je er chronisch moe uitziet dankzij de designer bags onder de ogen.

9. Je een vrij te besteden weekend inclusief uitslapen niet meer voor je kunt halen. Hoe was dat ook weer zonder kids? Uhhhhh…. Géén idéé!

you-know2

10. Je opeens koffie bent gaan drinken. En heilig gelooft het écht nodig hebben.

11. Je eigen kledingkast zo up-to-date is als het jaar van voordat je kids kreeg. Je gaat heus wel shoppen, dat zeker. Maar waar je vooral mee thuis komt zijn tassen vol met shizzle voor de ukken.

12. Je nu pas je eigen ouders begrijpt. Ohhhhh daarom zeiden jullie altijd: ‘We doen dit/verbieden dat omdat we van je houden’……..

13. Wanneer iemand pijn lijdt, je al best gauw vindt dat diegene zich aanstelt. Want weet je wat pas pijn doet? Een bevalling! Een weeënstorm van 20 uur! Persweeën die je weg moet puffen!  Uitscheuren! Herstellen na een keizersnede! (note: houdt al deze info lekker voor jezelf aangezien dit voor de onervaren medemens als een gruwelijk horrorverhaal klinkt…)

14. Wanneer iemand klaagt moe te zijn, je al best gauw vindt dat diegene zich aanstelt. Weet je was pas vermoeiend is? Om iedere nacht iedere twee uur je bed uit te moeten! ’s Nachts met een krijsende koter rond te lopen! Al wrijvend boven het bedje van een baby hangen om het in slaap te krijgen! 24/7 zorgen! (note:  houdt al deze info lekker voor jezelf aangezien dit voor de onervaren medemens als een gruwelijk horrorverhaal klinkt…)

Rottenecards_76258271_7hxht98mp7

15. Je ieder vreselijk nieuwsverhaal waar kinderen bij betrokken zijn op jouw eigen gezin betrekt.

16. Van de 4000 foto’s die op je telefoon staan er 3998 van je kids zijn.

17. Je te pas en te onpas deze 3998 aan een ieder die ook maar een beetje geïnteresseerd lijkt te willen laten zien.

18. Je ineens de uitspraak: ‘Wanneer de kinderen blij zijn, dan ben ik dat ook!’ begrijpt.

19. In het moment leven en intens genieten van de kleinste dingen helemaal vanzelf gaat. De hele dag is het een komen en gaan van deze geweldige geluksmomentjes!

20. Een pannenkoekenrestaurant met ballenbak je nieuwe favoriete place-to-be is. Kinderen blij? Jij blij.

21. Je al weken (of maanden) uit kunt kijken naar een avondje uit eten en/of stappen met je geliefde of vriendinnen. Oh en dat optutten… Zo leuk!

11760178_942626079132396_8882035525841470110_n

22. Het als een enorm compliment opvatten wanneer mensen zeggen: ‘Goh, heb jíj kinderen? Zo zie je er helemaal niet uit!’ LOVE THAT!

23. Je zelden een kop thee of koffie volledig opgedronken hebt terwijl het nog op warme (of op z’n minst lauwe) temperatuur was.

24. Je zonder blikken of blozen met je hand de snotneus van je kind schoonveegt en bij gebrek aan een (zak)doekje je jouw eigen broek een prima plek vindt om je hand mee ‘schoon’ te maken.

25. Je zonder blikken of blozen eerst een bepaalde groente voorkauwt in je eigen mond om het vervolgens bij je dreumes naar binnen te schuiven. Of eerst het zout of de kruiden eraf likt.

26. Wanneer je ergens zonder eigen kids bent en er eentje hoort huilen of schreeuwen, je toch opkijkt met wie er wat aan de hand is. Je radar staat ál-tíjd aan.

27. Je enige eis bij de kapper is: ‘Doe maar iets wat gemakkelijk in model te brengen is.’

28. Je opeens heeeeeel goed het nut van de ipad en tv is. Voordat je kids had vond je dat ouders die deze apparaten inzetten als entertainment zich het er veel te gemakkelijk van af maakten. Nu vind je deze ouders gewoon ontzettend slim.

baby girl using ipad

29. Ver vooruit plannen echt teveel gevraagd is. Uur voor uur. Dag voor dag. Week voor week. Lekker in je eigen bubbel leven.

30. Je ontzettend geniet van de meest burgerlijke dingen. Een wandeling door het bos of over het strand. Een rondje fietsen. Naar een kindvriendelijke camping. Heeeeeeer-luk.

31. Ergens op tijd proberen te komen gelijk staat aan topsport bedrijven.

32. Je zonder het door te hebben de hele cd van K3 in de auto geluisterd hebt en je kids er niet eens bij zijn.

k3

33. Verjaardagsgeld op gaat aan benodigdheden voor de kiddies.

34. In iedere tas wel wat koekjes, rijstwafels of knijpfruit zit. Ter stilling van spontane honger of ‘gewoon’ gezeur.

35. Je het verdacht vindt wanneer je kind te lang te stil is. Wat is er kapot? Waar wordt op getekend/geverfd/gestempeld???

MjAxNC1mMTViY2IxZDk0OWM5ZTBk

36. Je dingen toelaat die eigenlijk niet mogen opdat je dan van een klein momentje rust kunt genieten.

37. Zelfs op de momenten wanneer je alleen in de auto ziet wilt roepen: ‘Kijk! Een trein/vliegtuig/tractor/paard/de maan!’

38. Het moment dat alle kids ’s middags of ’s avonds écht slapen als ultiem geluksmoment ervaren wordt. Wat.Een.Rust.

Think

39. Je jezelf al een schouderklopje geeft wanneer je de het huis verlaat met gepoetste tanden en gekamde haren.

40. Je in plaats van heel hard weg te rennen je je handen uitreikt wanneer er gekotst wordt. (tenzij het iemand anders betreft dan je eigen kids)

41. Je liever zelf 40 graden koorts of een gebroken been hebt dan dat je je kinderen pijn moet ziet lijden. Moeders zijn trouwens nooit ziek, want daar hebben ze geen tijd voor.

42. Je de kreet ‘I’m sorry about the mess, but we live here‘ iedere dag als een mantra herhaalt om niet als een wilde 24/7 te blijven opruimen.

  
43. Je heus wel weet dat er heel wat op los geplast wordt in het kinderzwembad, maar je zo geniet van het plezier dat je kids dat je dit gegeven gewoon voor lief neemt.

44. Je ongegeneerd trots bent op iedere geweldige uitspraak of nieuw verworven kunsten van je little genius.

45. Mascara en oogpotlood je BFF’s zijn. Wát een verschil een likje verf kan maken!?!

46. Je zonder blikken of blozen (daarissieweer!) je benen spreidt voor de dokter, gynaecoloog of verloskundige. Been there, done that. No problem. Heeft iedereen z’n kijkje gehad? Kom maar door hoor!

47. Je al drie keer dezelfde was opnieuw hebt gedraaid, omdat je vergeten was het hele zootje in de droger te gooien.

48. Je gratis mini-therapeutische sessies voert gedurende de dag met iedereen die maar ‘wilt’ luisteren. Sorry mensen.

 

49. Een 15 minuten durende douche waarbij je je haren wast, jungle wegkapt en tanden poetst voelt als een bezoek aan een spa.

50. Je vindt dat een glas wijn telt als je dagelijkse portie fruit.

51. Je allermooiste verjaardagscadeautje een knutselwerkje van je kids is waarop hun handafdrukjes staan. En hier stiekem een beetje om moet huilen van trots en blijdschap… (we blijven de hormonen de schuld geven)

52. Poep- en plasverhalen in alle soorten en maten als zeer normaal gespreksonderwerp bevonden wordt door jou en je partner.

YKYM-Baby-Butt-660

 

Proost mama’s!

 

Verder zijn we heel gewoon gebleven!

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Je weet dat je een moeder bent als…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: