Wanneer je kind (nog!) niet doorslaapt…

Heel veel mooier kan ik het niet maken: Chronisch slaaptekort sucks. In gevangenissen gebruiken ze het niet voor niets als marteltechniek. Maar we gaan het nu niet hebben over hoe zielig we zijn. Nee, we zoeken naar manieren om zo goed mogelijk door deze periode in ons leven heen te komen. Want het is een periode, echt! 

Met twee dochters die allebei de eerste tijd van hun leven minimaal eens per nacht iets van je nodig hebben en op wie alle mogelijke technieken en tactieken uit Slapen voor Dummies & co zijn toegepast, lijken wij (boyfriend et moi) toch wel de experts op het gebied van ‘Hoe overleef ik een (zeer lange) tijd aan gebroken nachten’. Alle toptips zijn met zorg en liefde samengesteld opdat wij onze medewallendragende broeders en zusters een welgemeend hart onder de spreekwoordelijke riem kunnen steken. 

Onderdruk je gaap en houd je ogen open: Here.We.Go! 

Tip…… 1! LOWER YOUR EXPECTATIONS

Schep niet te veel/geen hoop. Wanneer je hoopt op een goede nacht en het blijkt niet zo te zijn, dan valt het alleen maar keihard tegen. Accepteer het feit dat het zo is. 

Focus niet te veel op de klok en tel ook niet steeds het aantal uur dat je kind of jij geslapen hebt of hoeveel je nog hebt te gaan. Dat loslaten creëert rust.

Tip…… 2! TEAM UP

Wanneer je een partner hebt: Zorg voor wisseldiensten. Ondanks dat de kans is dat jij toch als eerste wakker wordt wanneer je kind dat ook is, hoeft dit niet altijd te betekenen dat jij altijd degene bent die on duty is. Geef een flinke zijwaardse por en delegeer die handel! 

-En ga daarna niet lopen luisteren hoe er naar jouw mening wel of niet op juiste wordt gehandeld. Slapen jij!

Tip….. 3! IT’S A GOOD THING THEY’RE SO DAMN CUTE

De tijd dat je kind na een voeding in je armen in slaap kon vallen ga je hoogstwaarschijnlijk best missen wanneer ze over een jaar of wat als pukkelende puber brommers staan te kieken. Ook al ben je moeier dan moe: probeer er toch van te genieten! 

Tip….. 4! BEAUTY BEATS THE BEAST

Gun jezelf een fijne gezichtscrème, plan die date met de facial magician (lees: schoonheidsspecialiste), ga naar de spa, sport erop los bij Mom in Balance. Kortom: grijp alle ingrediënten die je maar kunt vinden die helpen je er minder dan 10 jaar ouder uit te laten zien. 

Tip…..5! MAKE LOVE, NOT WAR

Midden in de nacht wakker gemaakt worden en slapeloosheid zijn dé TOPingrediënten voor lichtgeraaktheid. Probeer voor de sfeer in huis je korte lontje en lange tenen in bedwang te houden en tel tot minimaal 10 voordat je je irritaties eruit wilt gooien. Wees lief voor elkaar! 

Tip….. 6! BOEM = HO

Geen zin of puf om naar die ene verjaardag of dat hippe feestje te gaan. Ga dan gewoon lekker niet. Ook op je werk is het verstandig om tijdens deze periode niet allerlei nieuwe cursussen oid te gaan starten. Doe gewoon alleen de essentiële dingen en waar je op dat moment blij van wordt. Easy peasy lemon squeezy

Note: ouders zonder kids zullen dit vaak niet begrijpen, maar so be it

Tip…. 7! LAJENIEGEKMAKUHHHH

“Nou, wat énig voor jullie dat je kind al na 8 weken doorsliep!” Wat je eigenlijk denkt is: “Mennnnnnn…. Was dat bij ons maar zo!” 

Don’t even go there mama. Echt heel tof voor deze Lucky Bastards, maar niet doorslapende kinderen komen veel vaker voor dan deze Doornroosjes. Laat je dus niet gek maken en weet dat jouw kind bij lange na niet de enige is. Je hoort nu eenmaal vaker de ‘succes’verhalen.

Onze kids hebben weer andere talenten laten we maar zeggen.

Tip…. 8! HELLLLUPPPP

Schakel (schoon)ouders of wie dan ook in voor een logeerpartij of ga samen een weekend weg. De ongekende luxe van een héle nacht ongestoord te mógen slapen…. Nohhhhhhhhhhhhhhhhh….!!!!!!! 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Wanneer je kind (nog!) niet doorslaapt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: