Schaamteloze Moederliefde

OH THOSE THINGS WE DO FOR LOVE! Dachten we  dat we ver gingen in onze blijk van liefde toen we onze partners voor ons probeerden te winnen; in die tijd konden we ons bij lange na niet voorstellen hoe bizar we ons zouden gedragen uit liefde voor eigen kroost.

Tien voorbeelden van heerlijke schaamteloze moederliefde:

1 DOE DE PINGUÏN

Voor de eerste hapjes van je baby heb je helemaal geen blender nodig. Een sperzieboon pureer je net zo gemakkelijk even in je eigen mond en het gefabriceerde prakkie is daarna fijn genoeg gemalen om als babyhapje door het leven te gaan. Mmmmmmmm! 

Oh ja, en natuurlijk bewaar je van je eigen maal hetgeen je kind zo lekker vindt. Voor her geval dat hij daar nog trek in krijgt.

Emperor Penguin Feeding Young

2 SHOP TILL YOU DROP

Ja, voor je kids. Wanneer is de laatste keer dat je echt eens lekker voor jezelf geshopt hebt? En dan echt alleen voor jou? Zonder de kinderafdeling leeg te roven? Oh het is ook echt zo leuk al dat kleine spul! 

3 PIJN IS (NIET ZO) FIJN

Damnnnnn wat kan borstvoeding geven de eerste periode (of langer…) een crime zijn. Stuwing, borstontsteking, kloven, ladidadida: Niet.Fijn. Of grofweg gezegd: Zeer.Onprettig. Om eerlijk te zijn: Gewoon.Kut. -laten we het trouwens dáár maar niet over hebben om het gezellig te houden- Maar toch, we gaan door. En door. En door. Omdat we het beste voor onze baby willen. 

(No offence btw voor alle flesvoeding-mama’s! Wij zijn pro-alles, zolang je maar lief bent voor jezelf en je beeb!) 

4 SMELLY LOVE

Je zag het heus wel gebeuren toen jouw vrienden al kids hadden en jij nog niet: In het openbaar aan de luierkont van hun kids ruiken. En nu doe jij dat ook gewoon. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is… 

5 LEFTOVERS 4 LIFE

12108281_860034380731883_7933899923033462166_n

Need I say more?? Kinderen hebben is het beste dieet btw.

6 MAMA NACHTEGAAL

No way dat je ooit voor een publiek al zingend en dansend op zou treden. Zelfs niet om een hottie voor je te winnen. Nu doe je niet anders. Alles voor een lachje van ons kroost….

GERUSTSTELLENDE GELUIDJES

Nog even voordat je zelf naar bed gaat naar je kind kijken terwijl hij slaapt. Zo mooi, zo lief, zo fijn! 

En: Het is wel heel stil in de babykamer. Even gluren of dat allemaal wel goed gaat. Hoor ik daar een zuchtje? Pffff gelukkig, hij doet het nog… 

Baby-To-Sleep

8 PLAYA DEL KINDERCLUB

Onder het mom van ‘als de kinderen gelukkig zijn, dan zijn wij het ook’ zoeken we tegenwoordig het avontuur op bij kindvriendelijke vakantieparken. Het liefst ook nog in gezelschap van Koos Konijn of Barkie Beer. 

 

Is dit niks voor jou?! Raak dan geïnspireerd door de reisblog over Zuid-Afrika met kids

9 DON’T RUN FOREST, DON’T RUN

Zou je normaal gesproken zo snel mogelijk de benen nemen wanneer er een serieuze zaak van projectielkotsen plaatsvindt, wanneer het je eigen kiddies betreft houd je keurig je handjes op. Bij gebrek aan doekjes fungeren je vingers ook prima snotlap en kwijl met je mouw wegpoetsen is ook part of the job.

10 ALLES OP EEN RIJTJE

Héérlijk om alle speelgoedjes en het houten keukentje aan het einde van de dag zo gezellig en mooi neer te zetten dat je kind er de volgende weer leuk mee kan spelen. Alle poppen mooie kleertjes aan, auto’s netjes geparkeerd, checken of de puzzels compleet zijn; je voelt je zelf weer even 6! 

 

Dit geweldige exemplaar is van Special Pink!

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Schaamteloze Moederliefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: