Update Slaaptraining: Hand in Hand naar Dromenland

Twee weken geleden publiceerde ik de blog over de slaaptraining van onze jongste dochter Pippa. Noem het naïef of te goed van vertrouwen, maar zoveel reacties had ik nooit verwacht. Er zaten zeer negatieve, respectloze stukken tekst bij. Dit kwam niet alleen keihard binnen bij mij, maar ook bij vele andere lezers en lezeressen, vrienden en familie. Vol verbazing werd er nog dagen nagepraat over hoe het toch kan dat mensen zo, zonder enig inlevingsvermogen op elkaar reageren. Ik ben heus niet vies van een potje kritiek, maar dan wel graag verpakt in de vorm van feedback. Met het oog op: Zo kunnen we elkaar helpen en van elkaar leren. Graag zelfs! Interessant! En tof ook dat iedereen zo fijn eigen maniertjes heeft zo fijn mogelijk te ‘moederen’.

Maarrrrr gelukkig waren er ook ontelbare positieve en heerlijk lieve berichtjes. Heb daar echt van genoten! Thanxxxx daarvoor!!

En dan is DE vraag nu: Hoe gaat het ’s nachts met die kleine gup?

Het woord dat de lading het beste dekt is: wisselend. En dat is wat ons betreft al zeeeeeeer positief! Zeker 1 op de 3 nachten slaapt Pippa helemaal door. Van 19.30 uur tot en met 7.30 uur. En een paar keer zelfs nog langer. Die nachten zijn echt cadeautjes…. Je merkt dat ze zelf na zo’n nacht een veel fijnere dag heeft inclusief uitgeruste uitstraling. De andere nachten zijn ook zo slecht nog niet. We horen haar wel eens een paar kreetjes geven en dan valt ze daarna zelf weer in slaap. Wanneer het blijft aanhouden helpt het vaak om haar handje even vast te houden of over haar rug te wrijven. Al luisterend naar haar soort huil weten we precies wat ze nodig heeft. De meeste keren is dat dus fysiek contact, maar soms weet je gewoon dat alleen een fles haar kan kalmeren. Zolang dit geen routine gaat worden vinden we dat voor nu oké. Al is het maar om de rust voor alle aanwezigen in Huize Knops te laten wederkeren.

 

Die nachtelijke handenknuffels brengen meer op dan een rustige, slapende baby.  Werd er zelfs poëtisch van!

Voor mijn lieve Pippa:
De hele wereld slaapt 

Maar jij en ik niet 

In een onmogelijke hoek gebogen boven je bed

Sussen mijn handen jouw verdriet 

 

Eentje op je hoofd

En de ander op je zij

De jouwe omklemmen de mijne en lijken te fluisteren:

Mama blijf bij mij

 

Je ademhaling wordt rustig 

Onze greep houdt stevig stand 

Zelfs in het donker weet jij mij blindelings te vinden

Hand in hand naar dromenland 

 

Lief kleintje, ga fijn slapen

Droom maar zoet en zacht

Want jouw papa en mama 

Houden altijd de wacht 

Concept Of Love And Family. Hands Of Mother And Baby12243472_1064790546884813_3205924814735769212_n.jpg

12592470_1102612399769294_7587778666917977521_n.jpg

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

6 reacties op ‘Update Slaaptraining: Hand in Hand naar Dromenland

  1. Je hebt ons geïnspireerd, en we zijn best blij 😉 Terwijl mijn vriend onze zoon suste, ben ik de was gaan vouwen om drie uur ’s nachts, want makkelijk vond ik het niet. Gelukkig gaf onze zoon (bijna 9 maanden) al snel toe aan zijn moeheid en lag hij na een half uur alweer lekker te pitten. Dat is wel wat anders dan de twee uur wiegen die we gewend waren en het vervolgens maar tussen ons in laten slapen omdat hij anders bleef jammeren! Hopen dat de komende nachten ook zo goed gaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: