How Peppa Pig Saved The Day

What started as a wonderful sunny bike-walk with 1 sunny toddler, 1 sunny baby and 1 sunny mommy….….. slowly but strongly turned into a bad mad thunderstorm as hands got colder, tummies got hungry and legs got tired.

The way back home felt like a true bloody, moody, sweaty Iron (Wo)Man Run with 2 little screaming piglets wanting nowhere else to be than in mommy’s arms while pushing and carrying both of their bikes.

Why didn’t my Abracadabra-apparate-us-home-tucked-under-a-blankie-while-watching-Peppa-Pig spell work at that very moment?!?!

“It’s okay sweethearts, we’re gonna be home super soon. Let’s sing a happy song! Do you see the ducks? And the swans? I know a song about them. You too? “

Is what I said in my most lovely and dearest mommy voice. But abso-no-way-lutely what I meant and felt in my entire tired-out-of-patience body. Without a filter it would’ve been more like:

“Shut the beeeeeep up, cause it’s still a crazy long walk and if you howl like this it will take even longer!!! Ahhhhhh STOP crying!!!”

But I did it. These not so nice and inappropriate thoughts safely stayed inside.

So after singing, sobbing, screaming, sweating and slowly strolling the streets of Nieuw Vennep for a minute or 10 -that felt like 100-, we finally managed to make our way home. Time to pull my mommy-tricks: bread sticks, cookies, fun music, hugs, kisses, jokes, funny faces, lemonade…. But unfortunately nothing seemed to make those tears vanish.

Until SHE popped into my mind: Peppa! Peppa Pig! Quickly, let’s start up the laptop + Netflix!

She did it. Again.

Peppa, thank you. Thank you so, so much. You are a true best friend till the end. A life saver.

I owe you. Big time.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “How Peppa Pig Saved The Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: