Van fase naar fase naar fase naar fase

Het gegeven dat ‘het allemaal een fase is’ geeft ons regelmatig weer goede moed en hoop op de momenten dat het zweet je behoorlijk is uitgebroken. Een baby die je hele nachten wakker houdt, een peuter die zich dramatisch op de grond werpt, noooooit meer op wilt staan en NIKS wilt, een kleuter die weigert te eten… We krijgen allemaal te maken met die momenten dat je ze wel achter het behang kunt plakken en je niet meer weet waar je het geduld vandaan zou moeten halen. Toch ook wel fijn om te weten dat het volkomen normaal is, dit bij zo goed als alle ouders herkenbaar is en het er  nu eenmaal bij hoort.

1395146_677684962262042_718611310_n

  

Maar dat ‘het allemaal een fase is’ kan ook ontzettend jammer zijn! Ook de dingen die je juist zo fijn vindt aan deze leeftijd gaan weer voorbij. Dat je de hele dag met ze kunt knuffelen bijvoorbeeld, de Bambi-stapjes, wanneer ze zo schattig beginnen te brabbelen (uh-uh-uh-ohhhhh, hiiiiiiii, da-daaaagg, mammaaaa) of de eerste echte ‘serieuze’ gesprekjes. Tijdens deze heerlijke momenten nu ze nog zo klein zijn genieten wij echt als een malle én gooien wij er daarna het eeuwenoude gezegde tegenaan:

Wie kan genieten van zijn herinneringen, leeft tweemaal

Lekker cliché, maar zo waar!

Ennuhhhh deze fase waarin allebei de babes een middagslaapje doen en ik kan genieten van me-time in het zonnetje is wel heul heul fijn…

  
 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: